Yeni Bir Sunucu, 10.000TL Bütçe. Neler Yapardınız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rousseaw

Omne propositum habet.
Sunucu Sahibi
Elmaslar
176
Discord İzni
Minecraft
Rousseaw

Discord:

Rossaw

mctr.webp

Merhaba Değeli MC-TR.com Sakinleri,

Bugün sizlere bir soru yöneltmeye karar verdim ve bir minecraft sunucusunun ekonomisinin nasıl yönetilmesi gerektiğini sizlerin fikirleriyle foruma sunmak istedim. Bu konunun asıl amacı sunucu yönetim işlerinde yeni olan kişilere doğru harcamanın nasıl yapılabileceğini göstermek ve onlara yardımcı olmak.

Şimdi ise soruya geçelim, sorumuz gayet basit. Yeni bir Minecraft sunucusu kurmaya karar verdiniz. Elinizde 10.000TL para bulunmakta ek olarak sunucunuzun hiçbir kemik kadrosu ve aktif oyuncusu bulunmamakta. Bu durumda hangi oyun moduyla başlardınız?, ne tür harcamalar yapardınız? ve sizce sunucunuzu doğru şekilde topluluğa tanıtabilir miydiniz?

İyi Forumlar..

Görev 1 - Hazır paket bulup editle
Görev 2 - 2 aylık (soran olursa yıllık aldın) 10gb ryzen vds al (soran olursa 64gb)
Görev 3 - Video çektir reklam yaptır
Görev 4 - 10 adet (İstediğin kadar) afk hesap sok
Görev 5 - Afk hesapların bazılarına en iyi vip ver (İnsanların güvenini kazanıyoruz ve
siteye kredi yüklemelerini sağlıyoruz)
Görev 6 - 35.750₺ sezon nakit ödülü verileceğini duyuruyoruz.
--Aradan 2 ay geçiyor--
Görev 7 - Kredi ödüllerini kendi yan hesaplarımıza (bizim olduğunu kimse bilmeyecek) veriyoruz ve o hesapların ağzıyla ödememi aldım diyoruz.

İşin en zor kısmına geldik, tamam mı devam mı?

Plan A: Sunucuyu satıyoruz veya kapatıyoruz. Yeni nick ve sunucu adı ile kazandığımız
paranın 4' de 1'i kadarını harcıyoruz ve tekrar zirveye geçiyoruz.

Plan B: İlk sezonda insanları kandırıp "En iyi" , "Güvenilir" ünvanlarını aldıktan (kendimiz verdik bu ünvanı ama kim takar) sonra yeni sezona geçiyoruz. Piyasaya adımızı altın harflerle yazıyoruz.

Gündüz 300, gece 268 oyuncumuz oynuyor işte zirvedeyiz!

Şaka yaptım bu arada böyle bir şeyi kimse yapmıyordur :)

Açıkçası 10.000 TL gayet güzel bir başlangıç bütçesi. Eğer yeni bir sunucu açmayı düşünüyorsan, önce hangi türü hedeflediğini netleştirmeni öneririm. Ben olsam Skyblock tabanlı bir sunucu açardım, çünkü oyuncuların uzun vadede içeride kalmasını sağlamak daha kolay oluyor.

Bütçeyi şöyle bölmek mantıklı olur:

• Sunucu barındırma (VDS / dedicated): 2-3 bin TL (64GB Ryzen 9 Olarak Düşündüm)
  • Eklentiler, plugin lisansları: 2.000 TL civarı (LPX, Vulcan vs)
  • Domain, web panel, site gibi şeyler: 500 TL (.com domaini belli sitelerde 80tl'den başlayan fiyatlarla ücretsiz website'de sağlayan şuan bir firma var 1 yıl ücretsiz kullanabiliyorsun.)
  • Reklam ve tanıtım: 3.500-4.000 TL (instagram ve tiktok ağırlıklı olursa daha yararlı olur)
  • (Geriye kalan 500TL ile kendine mükellef bir sofra kur sunucunun açılacağı gün ve tam enerjiyle başla sunucuya.)

Özetle, doğru planlamayla 10.000 TL ile gayet sağlam bir başlangıç yapabilirsin. Ufak ama stabil bir topluluk kurup yavaş yavaş büyümek bence en mantıklısı.

Sunucu paketi bul
10k ödüllü sezon yap.

Görev 1 - Hazır paket bulup editle
Görev 2 - 2 aylık (soran olursa yıllık aldın) 10gb ryzen vds al (soran olursa 64gb)
Görev 3 - Video çektir reklam yaptır
Görev 4 - 10 adet (İstediğin kadar) afk hesap sok
Görev 5 - Afk hesapların bazılarına en iyi vip ver (İnsanların güvenini kazanıyoruz ve
siteye kredi yüklemelerini sağlıyoruz)
Görev 6 - 35.750₺ sezon nakit ödülü verileceğini duyuruyoruz.
--Aradan 2 ay geçiyor--
Görev 7 - Kredi ödüllerini kendi yan hesaplarımıza (bizim olduğunu kimse bilmeyecek) veriyoruz ve o hesapların ağzıyla ödememi aldım diyoruz.

İşin en zor kısmına geldik, tamam mı devam mı?

Plan A: Sunucuyu satıyoruz veya kapatıyoruz. Yeni nick ve sunucu adı ile kazandığımız
paranın 4' de 1'i kadarını harcıyoruz ve tekrar zirveye geçiyoruz.

Plan B: İlk sezonda insanları kandırıp "En iyi" , "Güvenilir" ünvanlarını aldıktan (kendimiz verdik bu ünvanı ama kim takar) sonra yeni sezona geçiyoruz. Piyasaya adımızı altın harflerle yazıyoruz.

Gündüz 300, gece 268 oyuncumuz oynuyor işte zirvedeyiz!

Şaka yaptım bu arada böyle bir şeyi kimse yapmıyordur :)
:D o kadar sağlam özetlemişsin ki çerçeveletip asmalık.

Açıkçası 10.000 TL gayet güzel bir başlangıç bütçesi. Eğer yeni bir sunucu açmayı düşünüyorsan, önce hangi türü hedeflediğini netleştirmeni öneririm. Ben olsam Skyblock tabanlı bir sunucu açardım, çünkü oyuncuların uzun vadede içeride kalmasını sağlamak daha kolay oluyor.

Bütçeyi şöyle bölmek mantıklı olur:

• Sunucu barındırma (VDS / dedicated): 2-3 bin TL (64GB Ryzen 9 Olarak Düşündüm)
  • Eklentiler, plugin lisansları: 2.000 TL civarı (LPX, Vulcan vs)
  • Domain, web panel, site gibi şeyler: 500 TL (.com domaini belli sitelerde 80tl'den başlayan fiyatlarla ücretsiz website'de sağlayan şuan bir firma var 1 yıl ücretsiz kullanabiliyorsun.)
  • Reklam ve tanıtım: 3.500-4.000 TL (instagram ve tiktok ağırlıklı olursa daha yararlı olur)
  • (Geriye kalan 500TL ile kendine mükellef bir sofra kur sunucunun açılacağı gün ve tam enerjiyle başla sunucuya.)

Özetle, doğru planlamayla 10.000 TL ile gayet sağlam bir başlangıç yapabilirsin. Ufak ama stabil bir topluluk kurup yavaş yavaş büyümek bence en mantıklısı.
2-3kya decided sunucu nerde vardı🫠.

2-3kya decided sunucu nerde vardı🫠.
Yurt dışı lokasyon 32-64 gb rahatlıkla dedicated bulabilirsiniz, ayrıca oraya yazdığım fiyat vds içindi 64gb r9'u 2500'e rahatlıkla bulabilirler.

Yurt dışı lokasyon 32-64 gb rahatlıkla dedicated bulabilirsiniz, ayrıca oraya yazdığım fiyat vds içindi 64gb r9'u 2500'e rahatlıkla bulabilirler.
Peki sizin öneriniz nedir yd güvenilir olanlardan. Sunucu açmak isteyen arkadaşlar için faydalı olur belki.

Peki sizin öneriniz nedir yd güvenilir olanlardan. Sunucu açmak isteyen arkadaşlar için faydalı olur belki.
Benim önerim şuan Türkiye'de sadece discord sunucusu olup yabancılardan makine alıp satan kişilerden almaları kesinlikle değil, benim önerim gerçek yabancı bir hostingi(isim vermem doğru olmaz diye düşünüyorum) bulup onlarla çalışmaları. Çok pahalı değil GB başı 0.50$ / 1.00$ arası çalışıyorlar genelde. Belli başlı forumları araştırarak rahatlıkla bulabilirler bunları. Türkiye için konuşacak olursakta şuan aktif olarak kullandığım 2-3 aydır(tam tarih hatırlamıyorum) müşterisi olduğum birsunucum olurdu önerim. Herhangi bir problemle daha karşılaşmadık 3-4 tane makinemiz bulunuyor farklı farklı işlemciler farklı farklı ramler ve hiç birinde daha sorun yaşamadık çok şükür.

1875TL bütçe ile başlamıştım :) 10k Çok beni bozar gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl