Yedek Pcyi sunucu yaparsak ne gibi önlemler alınmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan schmerz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 260
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

schmerz

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Merhaba hobi olarak sunucu geliştirmeye başladım. Yedek pcmi host yaptım bir süre herhangi bir host şirketiyle çalışmak istemiyorum. Sunucuyu komple aktif hale gelirse ilerde dahi host kendim olmak istiyorum.
Araştırdığımda kimse katiyen bunu önermemiş.
Güvenlik risklerinden dolayı.
Ancak elimdeki makine boş durmasın istediğimden bunu kullanmak istedim.
Şimdi makine r5 5600x ve 32gb ram komple sunucuya verilebilir.
İlk etapta tcp shield in ücretsiz versiyonunu kullandım ddos olayı için. Ancak aksam saatlerinde ping 150 lere cıkıyor normalde 60 civarı. Bu da fazla ama tcpshield kullanınca min bu rakamlar oluyor.
İlk sorum tcpshield yerine ip yönlendirme için uygun fiyatlı bir alternatif var mıdır?
Domain vs hallettim. Mevcut şuan.
Alınması gereken güvenlik önlemleri vs hakkında bilgisi olan bir arkadaş varsa bilgilerini paylaşabilir mi.
Teşekkür ediyorum.

Merhaba hobi olarak sunucu geliştirmeye başladım. Yedek pcmi host yaptım bir süre herhangi bir host şirketiyle çalışmak istemiyorum. Sunucuyu komple aktif hale gelirse ilerde dahi host kendim olmak istiyorum.
Araştırdığımda kimse katiyen bunu önermemiş.
Güvenlik risklerinden dolayı.
Ancak elimdeki makine boş durmasın istediğimden bunu kullanmak istedim.
Şimdi makine r5 5600x ve 32gb ram komple sunucuya verilebilir.
İlk etapta tcp shield in ücretsiz versiyonunu kullandım ddos olayı için. Ancak aksam saatlerinde ping 150 lere cıkıyor normalde 60 civarı. Bu da fazla ama tcpshield kullanınca min bu rakamlar oluyor.
İlk sorum tcpshield yerine ip yönlendirme için uygun fiyatlı bir alternatif var mıdır?
Domain vs hallettim. Mevcut şuan.
Alınması gereken güvenlik önlemleri vs hakkında bilgisi olan bir arkadaş varsa bilgilerini paylaşabilir mi.
Teşekkür ediyorum.
Hocam hosting firmalarında pcizi barındırırsanız ddos kormuası internet vs güvenlikle alakalı herşeyi yapıyolar 1500 gibi bir ücreti vardı en son ben verdiğimde şimdi nilmiyorum.

Ben olsam yedek makineyi sadece sunucuyu açmadan önce bitirene kadar kullanırdım, açma vakti geldiğinde ise özel test sunucusu olarak kullanırdım böylece bakıma almadan önce zaten gerekli güncellemeyi yedekte yapmış olur tek yapmak gereken güncelleme ile eklediklerimi ana sunucuya aktarmak olurdu, çünkü evdeki pcnize ddos koruması az pingli internet ve benzeri donanımlar vs. bağlatana kadar zaten hostingde barındırma fiyatı ile hemen hemen aynı veyahut daha fazla oluyor. İnternet ve Elektrik kesintileri gibi dış etkenler de var.

Ben olsam yedek makineyi sadece sunucuyu açmadan önce bitirene kadar kullanırdım, açma vakti geldiğinde ise özel test sunucusu olarak kullanırdım böylece bakıma almadan önce zaten gerekli güncellemeyi yedekte yapmış olur tek yapmak gereken güncelleme ile eklediklerimi ana sunucuya aktarmak olurdu, çünkü evdeki pcnize ddos koruması az pingli internet ve benzeri donanımlar vs. bağlatana kadar zaten hostingde barındırma fiyatı ile hemen hemen aynı veyahut daha fazla oluyor. İnternet ve Elektrik kesintileri gibi dış etkenler de var.
Evet hocam en mantıklı hareket sizin anlattığınız şekilde olur diye düşünüyorum bende.Ancak fazla bilgiden zarar gelmez biraz araştırdım pek işime yarar bilgi bulamadım işin arka kısmını ögrenmek istiyorum şuan için sadece.
Bir senaryo üzerine konuşalım, ve serveri tamamen bu pcde devam ettirmiş olayım. Bunu yaptığımda, elektrik ve internet olayını denkleme katmazsak ne yapılması gerekir mesela güvenlik şu bu için?
Sanal makine üzerine kurulum yapılmış olsun diyelim.
İnternet 1000/1000 D/U şuan da kullandığım.

Bilgisi olan farklı arkadaşlar da yardımcı olabilir mi?

Hocam internet hizmetinizden statik ip almanız gerekrir.Ddos kormunaızda ev altyapısna göre uygun olmuyor hocam biri ddos attığında sunucunuz anında çöker ping konusuna gelirsek int hızını 1000/1000 olmalı buda pinginiz evde birileri yaşıyosa bir indirme yaptığında sunxuya çok fazla ping binecektir.Evde Sunucu barındırmak globala açmka çok mantıklı deyil korumasınıda hosting firmaları gibi.Onların özel hatları var.Hosting Firamalrı ping testi yaptığınızda 1/2 ms çıkıyor çünkü geneli internet firmalarının içinde barındırıyorlar

eğer yedek bilgisayarını sunucu olarak kullanırsan birçok sorun yaşabilrisin diye düşünüyorum bunlardan bazıları

bölgedeki herhangibi bir arızada sunucunun kapanması?
internetinizde alansal bir çalışmada kesilmesi / yavaşlaması vb
ddos saldırılarına açık bir ağınızın olması? çünkü ev internetleri çok zayıf bir korumaya sahip düşürmesi oldukca kolay
raid sistemleri? bildigm kadarıyla diskinizi koruması gibi bişeydi yedek alma sistemi gibi düşünebilirisniz
elektrik git gelleri sonrası makineye zarar gelebilir verisel veya donanımsal
elektrik faturaları fazla gelebilir düşündügünüzden fazla

bunları göz önünde bulundurarak bana sorarsanız herhangibi X firmasında barındırmak daha mantıklı ve kaarlı olacakdır yanlışım varsa soryy

Ping sorunun büyük ihtimalle TCPShield’in routing’inden kaynaklanıyor. Alternatif bir IP yönlendirme servisi veya kendi GRE tünelinle daha iyi bir çözüm bulabilirsin.

Güvenliğe gelecek olursak:

1-) Kullandığın sanal makine yönetim aracını (Hyper-V, VMware, VirtualBox, vb.) güncel tutmalısın. Ayrıca, VM içindeki güvenlik duvarı ve izleme yazılımlarını da kullanman önemli.

2-) Sunucu üzerinde çalışacak oyun servisi de bir sanal makine üzerinde olacaksa, sanal makineleri sadece gerekli erişimlerle sınırlamalısın

3-) Cloudflare Spectrum gibi servisler veya kendi sunucunda basit DDOS koruma yöntemleri uygulayabilirsin.

4-) Ağ trafiğini izlemek, olağan dışı aktiviteleri tespit etmek için basit rate limiting ve log analiz araçları kullanmak faydalı olabilir.

5-) 1000/1000 Mbps bağlantı hızın, oyun sunucusunun trafiği için yeterli olmalı. Ancak trafik yoğunluğu ve ping süreleri, daha çok DDoS koruması ve oyun servisi sunucu tarafında yapılan optimizasyonlarla ilişkili.

6-) Elektrik kesintileri durumunda sunucunu çalışır durumda tutmak için bir UPS kullanabilirsin. Ayrıca, donanımın uzun süre sürekli çalışmaya uygun olduğundan emin olmalısın.

Başlangıçta küçük bir test ortamı kurarak her şeyi denemen, olası güvenlik zafiyetlerini erken fark etmeni öneririm. Ekstra olarakta bahsettiğim şeyler hakkında bilgi sahibi olman gerekiyor. Bunlarla uğraşıp risk almaktansa daha cüzi bir miktarda barındırmanı bende tavsiye ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl