Yazılımcı için matematik ne kadar gerekli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
matematiğini bilmem ama sana bir türkçe dersi lazım
Geldi yine boş yapanlar seni şuraya alalım
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Çoğu meslek gibi yazılım mühendislerini de 2 ana gruba ayırıp incelemek gerek.
1- Sadece isteneni yapan yazılımcılar: Bunlar daha çok belli bir alana odaklı ve hazır kütüphane ve api gibi kaynaklardan ürün ortaya koyarlar.
2- AR&GE tabanlı çalışanlar: Bu gruptakilerde işte o forumlarda duyduğun yapay zekadır, sinir ağlarıdır, görüntü işlemedir bunları yapanlar diyebiliriz.

Yazılım mühendisliği bölümüne girdiğinde ilk sene matematik göreceksin onun dışında bir daha matematikle ilgilenmeyeceksin. Sana yazılımın kod yazmaktan ibaret olmadığını öğretecekler yazılım yaşam döngüsüdür rapor hazırlamadır. Matematiğinin ne derece önemli olduğu okulda sadece dersle sınırlı kalacak. Tüm bunların yanında yapacağın işin ne olmasını istiyorsan ona göre hareket edersin.

Sadece çalışmak ve kod yazmak istiyorsan matematikle hiçbir alakan olmayabilir tüm meslek hayatın boyunca. Ancak yeni bir şeyler ortaya koymak ya da bir ekiple çalışmak istiyorsan işte o zaman matematikte hiç görmediğin şeyler işin içine girebilir. Ancak bunları dert etmen için çok erken. Yazılımcı olmak istiyorsan ve bunu üniversiteden itibaren başlatayım diyorsan önce üniversitedeki dersleri ve hocaları dinle onlarla kendi yolunu çizersin zaten.
Reis ordaki matematiğin lise matematiği ile alakası var mı

4 işlem konusunda iyi olman yeterli olur yazılım için.
Profesyonel işler çıkarmak için mantık ve algoritma kurabilmek gerekir.​

Geldi yine boş yapanlar seni şuraya alalım

Reis ordaki matematiğin lise matematiği ile alakası var mı
lise matematiğinin genişletilmişi olarak görebilirsin. İşin içine matrisler kısmi integrasyonlar giriyor. Olaya biraz daha geniş bir perspektiften bakıyorsun. Her şeyin özünde ne yapmak istediğine karar vermek yatıyor. Daha fazla merak ediyor ve yetkin görüşler istiyorsan

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Matematik değil, zeka lazım, ben sıradan bir matematik profesörü de göremedim işinde ehli normal bir yazılımcı da. Matematik ile yazılımın ortak yönleri, mantık kurman, geliştirmen ve doğru olduğu kadar kısa çözümler de üretebilmen gerekiyor. Yoksa ben gui genişliğini şimdiki yılın son iki basamağının şimdiki günün harfleri toplamıyla çarpıp ekranın genişliğine bölen bir yazılımcı görmedim. Kısacası kıvrak aklını kullanman lazım

Yanlış anlamanı da istemem, yazdığım şeyi okuduğumda net anlatamadığımı düşündüm, şöyle açıklama yapmak istiyorum:
Matematik bakkal problemleri demek değil, içinde temel olarak düşünce ve mantık var bu yüzden matematiği bilirsen (burada üçgen açıları falan da kastedilmiyor) senin için yararlı olur, matematiği düşünerek ve mantık kurarak yaparsın, aynı işlemi bir uygulama/program vs. geliştirirken de yaparsın

Moderatör tarafından düzenlendi:
Matematik değil, zeka lazım, ben sıradan bir matematik profesörü de göremedim işinde ehli normal bir yazılımcı da. Matematik ile yazılımın ortak yönleri, mantık kurman, geliştirmen ve doğru olduğu kadar kısa çözümler de üretebilmen gerekiyor. Yoksa ben gui genişliğini şimdiki yılın son iki basamağının şimdiki günün harfleri toplamıyla çarpıp ekranın genişliğine bölen bir yazılımcı görmedim. Kısacası kıvrak aklını kullanman lazım

Yanlış anlamanı da istemem, yazdığım şeyi okuduğumda net anlatamadığımı düşündüm, şöyle açıklama yapmak istiyorum:
Matematik bakkal problemleri demek değil, içinde temel olarak düşünce ve mantık var bu yüzden matematiği bilirsen (burada üçgen açıları falan da kastedilmiyor) senin için yararlı olur, matematiği düşünerek ve mantık kurarak yaparsın, aynı işlemi bir uygulama/program vs. geliştirirken de yaparsın
Çok teşekkür ederim Anladığım şey mantık ve algoritmada çok iyi olman lazım 2 yılım var mantık ve algoritmada üst düzeye çıkabilirim sağol

lise matematiğinin genişletilmişi olarak görebilirsin. İşin içine matrisler kısmi integrasyonlar giriyor. Olaya biraz daha geniş bir perspektiften bakıyorsun. Her şeyin özünde ne yapmak istediğine karar vermek yatıyor. Daha fazla merak ediyor ve yetkin görüşler istiyorsan

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Sağol

Öncelikle merhabalar : Sorduğunuz soruya gelecek olursak şöyle bir örnek vereyim yaşam için su nekadar gerekliyse kodlama için de matematik okadar gereklidir iyi günler dilerim. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl