Yazılımcı için matematik ne kadar gerekli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Thomas Shelby

Tabanları Yağlama Vakti
Elmaslar
336
Minecraft
dragondemon68

Discord:

Sherlock#5773

Merhaba meslek olarak yazılımcılığı düşünüyorum internette araştırdığımda birisi yok yazılımcı olmak için matematiğinin üst düzey olması gerek birisi profesör gibi matematik bilmen gerek biriside orta düzey matematik gereklidir diyor. Malum kodlama işinde java kodlamalarıda geçiyor. Burdaki bütün plugin kodlamacıları java üzerinden kodluyorlar size bir sorum var. Sizce kodlama için matematik ne kadar gereklidir ortamı ? üst düzeymi?

TEŞEKKÜRLER

Matematiksel zeka(Algortima kurma, Problem çözme kabilyeti v.b. bunlar matematiğie dayanan şeyler dört işlemden bahsetmiyorum) gerektiği için öyle diyorlar ama normal matematikde gerekmiyor değil

Matematiksel zeka(Algortima kurma, Problem çözme kabilyeti v.b. bunlar matematiğie dayanan şeyler dört işlemden bahsetmiyorum) gerektiği için öyle diyorlar ama normal matematikde gerekmiyor değil
yani matematiğin normal olsun ama algoritma kurma problem çözme kabiliyeti mi iyi olsun diyorsun kısaca skript yazarken bile hatalar geliyor onları çözme kabiliyeti olsun bu mu kısaca

yani matematiğin normal olsun ama algoritma kurma problem çözme kabiliyeti mi iyi olsun diyorsun kısaca skript yazarken bile hatalar geliyor onları çözme kabiliyeti olsun bu mu kısaca
sana kalmış ileride eksiklerini hissetiğinde anlarsın kesin yorum yapamam neyle uğraşacagını bilmiyorum

sana kalmış ileride eksiklerini hissetiğinde anlarsın kesin yorum yapamam neyle uğraşacagını bilmiyorum
Aga direk yazılımcı olcam :d üniversite okurken bir program falan yazarım arkadaşlarla öyle yani bir de şirkette işe başlarım kısmetse

matematik birazda yapıcagın şeye bağlı
onun dışında mantıgının iyi olması lazım

matematik birazda yapıcagın şeye bağlı
onun dışında mantıgının iyi olması lazım
Hadi diyelim bir oyun yazıcam play storeye koyucam zombi oyunu olacak matematik ne kadar gerekli hocam
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Veya şöyle diyeyim airpods kodlayıcam matematik ne kadar gerekli ? şimdiden teşekkürler

Hadi diyelim bir oyun yazıcam play storeye koyucam zombi oyunu olacak matematik ne kadar gerekli hocam

Veya şöyle diyeyim airpods kodlayıcam matematik ne kadar gerekli ? şimdiden teşekkürler
yukarıdaki soruna cevap veriyim hazır kullanmayacaksan matematik gerekli çünkü oyuncunun hareketlerinde lokasyonunu arttırıcaksın bir yapay zeka kodlayacaksın silah vs kodlayacaksın yani matematk gerekli fakat mantıkda çok gerekli

basit matematik işlemlerini felan zaten bilmen lazım çarpma bölme gibi basit şeylerden bahsediyorum zor olan o basit işlemleri nasıl kullanacağındır (düzgün mantıktan bahsediyorum) bilgiden bahsedersek çok da bir şey gerekmez yani daha çok doğru düşünmek gerekiyor

Son düzenleme:
Java'yı sadece minecraft için öğreneceğim diyorsan o işi unut, hiç öğrenme daha iyi. Neyse, Java'da olduğu gibi, diğer dillerde de mantık önemli gördüğüm ve bildiğim kadarıyla. Tabi 3-5 basit matematik işlemi yapabildiğini varsayıyorum. Onun dışında ultra mega süper düper bi matematiğe gerek yok. Ortalama veya ortalama üstü bilsen işini görür diye düşünüyorum. ^^

Java'yı sadece minecraft için öğreneceğim diyorsan o işi unut, hiç öğrenme daha iyi. Neyse, Java'da olduğu gibi, diğer dillerde de mantık önemli gördüğüm ve bildiğim kadarıyla. Tabi 3-5 basit matematik işlemi yapabildiğini varsayıyorum. Onun dışında ultra mega süper düper bi matematiğe gerek yok. Ortalama veya ortalama üstü bilsen işini görür diye düşünüyorum. ^^
Yok javayı sırf minecraft için öğrenmiyecem herşey için öğrenicem 1 ci sınıfta java öğretiyoralr direk sanırım

basit matematik işlemlerini felan zaten bilmen lazım çarpma bölme gibi basit şeylerden bahsediyorum zor olan o basit işlemleri nasıl kullanacağındır bilgiden bahsedersek çok da bir şey gerekmez yani daha çok doğru düşünmek gerekiyor
yanıma hesap makinesi alamıyorum muyum :d

Son düzenleme:
Matematik çok şart değil diyeceğim ama tanıdığım çoğu mük yazılımcı matematikte zehir, yani gerekiyor gibi. Hesap makinesinden çok formülü kurabilecek mantık lazım

matematiğini bilmem ama sana bir türkçe dersi lazım

Çoğu meslek gibi yazılım mühendislerini de 2 ana gruba ayırıp incelemek gerek.
1- Sadece isteneni yapan yazılımcılar: Bunlar daha çok belli bir alana odaklı ve hazır kütüphane ve api gibi kaynaklardan ürün ortaya koyarlar.
2- AR&GE tabanlı çalışanlar: Bu gruptakilerde işte o forumlarda duyduğun yapay zekadır, sinir ağlarıdır, görüntü işlemedir bunları yapanlar diyebiliriz.

Yazılım mühendisliği bölümüne girdiğinde ilk sene matematik göreceksin onun dışında bir daha matematikle ilgilenmeyeceksin. Sana yazılımın kod yazmaktan ibaret olmadığını öğretecekler yazılım yaşam döngüsüdür rapor hazırlamadır. Matematiğinin ne derece önemli olduğu okulda sadece dersle sınırlı kalacak. Tüm bunların yanında yapacağın işin ne olmasını istiyorsan ona göre hareket edersin.

Sadece çalışmak ve kod yazmak istiyorsan matematikle hiçbir alakan olmayabilir tüm meslek hayatın boyunca. Ancak yeni bir şeyler ortaya koymak ya da bir ekiple çalışmak istiyorsan işte o zaman matematikte hiç görmediğin şeyler işin içine girebilir. Ancak bunları dert etmen için çok erken. Yazılımcı olmak istiyorsan ve bunu üniversiteden itibaren başlatayım diyorsan önce üniversitedeki dersleri ve hocaları dinle onlarla kendi yolunu çizersin zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl