Yazılımcı abilerim içeri girebilirmi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KükreyenKedi

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Minecraft
KükreyenKedi
Merhabalar adım fatih 14 yaşındayım artık yazılıma girmek istiyorum minecraft'ı sevdiğim için ilk amacım plugin, script kodlamak istiyorum bunun için hangi yazılım dilini ve ücretsiz bi ders önerebilirmi herkese teşekkürler.

Minecraft için eklenti kodlamak istiyorsan JAVA dilini kullanabilirsin. YouTube üzerinden bir çok kaynak bulabilirsin.

Minecraft için eklenti kodlamak istiyorsan JAVA dilini kullanabilirsin. YouTube üzerinden bir çok kaynak bulabilirsin.

Script içinde yardımı olurmu önerin için teşekkür ederim.

Eğer Direkt Bukkit üzerinden başlamak istiyorsan.

Buyur
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Buradaki Tutorial'ı izleyerek. Öğrenebilirsin. Birçok bölümü var.

Minecraft üzerinde yazılım yapabilmek için Java dili kullanılıyor. Ancak Java'nın temellerini öğrenmeden Bukkit kütüphanesine girişmen sağlıklı olmaz.

Python veya Php öğren bu tür yazılım dillerinde para daha çok.

Merhabalar adım fatih 14 yaşındayım artık yazılıma girmek istiyorum minecraft'ı sevdiğim için ilk amacım plugin, script kodlamak istiyorum bunun için hangi yazılım dilini ve ücretsiz bi ders önerebilirmi herkese teşekkürler.
bu sorunu ciddi olarak algılayıp düzgün cevaplar vereceğim

Skript öğrenmek istiyorsan forumda çok fazla paylaşılmış skript var kodları okusan bile ne dediğini anlarsın
onun dışında
Bukkit üzerinde geliştirmeler yapmak istiyorsan aşağıda link vereceğim o videoları ilk izle sonra video eşliğinde yaptıklarını yapmaya çalış fakat sana tavsiyem skript ile zaman kaybetme.

Python veya Php öğren bu tür yazılım dillerinde para daha çok.
Python yürek ister kolay öğrenilicek iş değil. Python için yılları vermek gerek. Java zor dillerden ama 1 haftada öğrenilip eklenti yazılmaya başlanabilir (İsteksel çalışma gücüne göre)

Python yürek ister kolay öğrenilicek iş değil. Python için yılları vermek gerek. Java zor dillerden ama 1 haftada öğrenilip eklenti yazılmaya başlanabilir (İsteksel çalışma gücüne göre)
Python karışık gelebiliyor ister istemez ama Javadan daha basit gibime geldi doğrusunu bilemem, Ek olarak Java 1 haftada öğrenilecek dil değil ben 2 ayımdan sonra küçük Eklentiler yazabilmeye başladım şuan 4. aydayım pek fazla bişi biliyorum demem Javaya ayıp olacaktır, iyi forumlar.

Python karışık gelebiliyor ister istemez ama Javadan daha basit gibime geldi doğrusunu bilemem, Ek olarak Java 1 haftada öğrenilecek dil değil ben 2 ayımdan sonra küçük Eklentiler yazabilmeye başladım şuan 4. aydayım pek fazla bişi biliyorum demem Javaya ayıp olacaktır, iyi forumlar.
İşte hocam dediğim gibi ince bir not belirttim oraya. (İsteksel çalışma gücüne göre) 1 haftada bile öğrenilebilir insan aslında. Ama çok istekli olması lazım geceyi gündüze katması lazım.

İşte hocam dediğim gibi ince bir not belirttim oraya. (İsteksel çalışma gücüne göre) 1 haftada bile öğrenilebilir insan aslında. Ama çok istekli olması lazım geceyi gündüze katması lazım.
Kusura bakmayınız görmemişim.

Hepinize teşekkürler ama bukkit/plugin arasındaki farkı anlayamadım bahsettiğim şey bu forumdaki konularda plugin yapılıyor ve satılıyor bunun gibi plugin yapmak istiyorum amacım para kazanmak değil ve ders alabilceiğim yer türkçe kaynak olursa çok güzel olur bunuda belirteyim.

Hepinize teşekkürler ama bukkit/plugin arasındaki farkı anlayamadım bahsettiğim şey bu forumdaki konularda plugin yapılıyor ve satılıyor bunun gibi plugin yapmak istiyorum amacım para kazanmak değil bunuda belirteyim.

Bukkit kütüphanesi, Minecraft pluginlerinin(eklentilerinin) yazıldığı kütüphane. Java'da binlerce kütüphane mevcut. Sen eklenti kodlayacağın zaman Java'nın Bukkit kütüphanesinde eklenti kodluyorsun. Umarım bir gün başarılı bir eklenti geliştirici olursun. Sana başarılar dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl