westdeklot
mashe1337
Hayatımda gördüğüm en iyi öneri hocam tebrik ederim gerçekten bir yazılımcıda en iyi olması gereken şey İngilizce.İngilizce.
teknodev_mc
önce ingilizce matematiğe başla daha sonra java öğren"Selam arkadaşlar! Uzun yıllardır Minecraft oynayan biriyim; fakat son zamanlarda yazılım alanına yönelmek ve kendi sunucumu açmak istiyorum. Maalesef yazılım bilgim sıfır. Bu işe nasıl ve nereden başlayacağımı bilemiyorum. Önerebileceğiniz bir rehber veya başka bir öğrenme yöntemi var mıdır?"
mashe1337
_serkan1919_
teknodev_mc
bence o kısıma fazla girmeyin bir açıdan tecrübe gerektirir hazır pluginler kullanabilirsinizYazılımdan kastım aslında minecraft plugin geliştirmek istiyorum yani o alana yönelmek istiyorum bir sunucu acmak için ingilizce aktif olarak öğreniyorum bir yandanda java plugin geliştirmek istiyorum önce javayı tamamen öğrenmem mi gerekiyor yoksa direkt plugin geliştirme derslerine katılabilir miyim
mashe1337
Java'da plugin yazdığın zaman sen tam anlamıyla java yazıyor olmuyorsun aslında. Sadece Spigot'un librarylerini kullanarak bir eklenti yazıyorsun. Tam anlamıyla java öğrenmek istiyorsan Java eğitimlerinden devam et en son mcye geçYazılımdan kastım aslında minecraft plugin geliştirmek istiyorum yani o alana yönelmek istiyorum bir sunucu acmak için ingilizce aktif olarak öğreniyorum bir yandanda java plugin geliştirmek istiyorum önce javayı tamamen öğrenmem mi gerekiyor yoksa direkt plugin geliştirme derslerine katılabilir miyim
_serkan1919_
peki java öğrenmeden direkt eklenti geliştirmeyi öğrensem kendi eklentilerimi geliştirecek seviyelere gelebilir miyimJava'da plugin yazdığın zaman sen tam anlamıyla java yazıyor olmuyorsun aslında. Sadece Spigot'un librarylerini kullanarak bir eklenti yazıyorsun. Tam anlamıyla java öğrenmek istiyorsan Java eğitimlerinden devam et en son mcye geç
_serkan1919_
Teşekkür ediyorum, yorumunuz gerçekten çok faydalı oldu. Normalde bu işe doğrudan bir Minecraft eklenti geliştirme eğitim serisi ile başlayıp yapamadığım yerleri yapay zekaya sorarım diye düşünüyordum. ancak yazdıklarınızı okuyunca bunun pek mantıklı olmadığını fark ettim. Bu yüzden temelden Python dersleri ile sıfırdan yazılım öğrenmeye başlıyorum.Dostum, Mezun bir mühendis olarak sana internetteki bilgi kirliliğinden uzak, gerçekçi bir yol haritası önereyim ben.
İngilizce efsanesi: Herkesin söylediğinin aksine, anadil seviyesinde İngilizce bilmene gerek yok. Benim şu an B2 seviyesinde İngilizcem var ve kapsamlı, devasa projelerimi yönetmek için fazlasıyla yetiyor. Dokümantasyon okuyacak ve hatanı Google'da aratacak kadar bilmen, işin %90'ını çözer.
Matematik ve Fizik Eğer şu an lise çağındaysan, zamanını sadece kod yazmaya değil; asıl TYT ve AYT konularına abanarak geçir. Fizik, Geometri ve Matematik senin bu sektördeki taşıyıcı kolonların olacak. Yazılım dediğin şey ekrana yazı yazmak değil, analitik düşünmektir ve bu dersler o zekayı keskinleştirir. İlerisi için üniversiteyi hedeflersin ama kısa vadede kendi sunucu projelerini ayağa kaldırmak için bu analitik temel sana çok büyük güç verir.
Kodlamaya nereden başlama konusu: Python'dan Java'ya: Direkt Minecraft eklentisi (Plugin) yazmaya çalışırsan sistemin altında ezilirsin. Önce en kolay ve okuması en rahat olan python ile başla. Python ile değişkenleri, döngüleri ve algoritma kurma mantığını öğren.
Beyninde o patika (kas hafızası) oluştuktan sonra, Minecraft'ın asıl ağır sanayi motoru olan java'ya geçiş yaparsın. Temel mantığı Python'da zaten çözdüğün için, Java'ya geçmek sadece yeni bir dilin gramerini öğrenmek gibi gelecek ve işin inanılmaz kolaylaşacak.
Temeli sağlam at, matematik ve yazılım konusunda da desteğe ihtiyacın olursa yazabilirsin bana. Birebir görüşme sağlayarak bile anlatabilirim. Yeter ki Türk milleti gelişen ve öğrenen genç beyinlere sağlam bir ev sahipliği yapsın.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!