YARDIM - MacOS USB ile işletim sistemi kurma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.190
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mack

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
4
Merhaba, 1 yıldır MacBook Air cihazımda oluşan sorunu düzeltmekle uğraşıyorum. Neredeyse bütün sorunları çözdüm fakat bilgisayarda MacintosHD (yükleme yaparken silindi) olmadığından format atamıyorum.

USB'ye işletim sistemini dmg olarak yükledim. (Lion işletim sistemini dmg olarak yükledim. Bilgisayarı açtığımda en son sürüme geçireceğim)

USB'de işletim sisteminin dmg'si bulunmakta fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. 2 - 3 ay sonra 1 yıl olacak bu sorunla uğraşma sürem.

Kısacası USB de işletim sistemini dmg olarak kurdum fakat nasıl kuracağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin.

Bir apple yetkili servisine neden danışmadınız? Durumu anlatın, donanımsal bir sorun değilse ücret bile çıkartmayabilirler.

Merhaba, 1 yıldır MacBook Air cihazımda oluşan sorunu düzeltmekle uğraşıyorum. Neredeyse bütün sorunları çözdüm fakat bilgisayarda MacintosHD (yükleme yaparken silindi) olmadığından format atamıyorum.

USB'ye işletim sistemini dmg olarak yükledim. (Lion işletim sistemini dmg olarak yükledim. Bilgisayarı açtığımda en son sürüme geçireceğim)

USB'de işletim sisteminin dmg'si bulunmakta fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. 2 - 3 ay sonra 1 yıl olacak bu sorunla uğraşma sürem.

Kısacası USB de işletim sistemini dmg olarak kurdum fakat nasıl kuracağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin.
USB'de sadece .dmg dosyası mı bulunuyor, yoksa .dmg dosyasını herhangi bir yazılım ile USB'ye bootable olarak yazdırdınız mı?

bootcamp ile kurabiliyorduk işletim sistemi vs. usbye gerek yok.

USB'de bootable bir şey yoksa ve bilgisayarınızda kullanılabilir işletim sistemi yoksa yazdıramazsınız, eğer USB'de bootable bir imaj dosyası mevcutsa (DMG'yi USB'ye yazdırdıysanız) bilgisayar açılırken açılışı iptal ederek bios'tan boot menüsüne girip USB'yi seçerek başlatmanız gerekiyor.

Dostlar sorunu neredeyse çözdüm, önceden hiç bir şekilde masaüstüne bağlanamıyordum (yani sürekli recovery giriyordum) şimdi 16g'lık bir USB'ye Mountain Lion kurdum. Bilgisayarın içinde 60gb ssd'si var fakat disk izlencelerinde gözükmüyor. Şu anda 16GB usb ile bilgisayar açık ve o olmadan çalışmaz diye tahmin ediyorum. MachintoshHD'yi nasıl kurabilirim?

1 yıldır bu sorunla uğraşıyorum ilk defa bitiş çizgisine bu kadar yakınım, Allah'ın izini ile ve sizlerin yardımıyla sorunun çözeceğim inşallah.

Anlatamamış olabilirim kusuruma bakmayın sorarsanız daha açık anlatabilirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl