Yardım eder misiniz, konu kritik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mr_KillerHD

SonKahraman.Tk Hileli Op Faction
Elmaslar
16
Minecraft
Mr_KillerHD
Merhaba MC-TR Ailesi bu gün uzun zamandır devam eden problemimi açıklayacağım;
Arkadaşlar ben Türk Telekom kullanıyorum modem markam Zyxel 3312-B10B
Arkadaşlar minecraft oynarken belli bir süreden sonra oyundan atıyor ve "var olan bağlantı uzaktaki bilgisayar tarafından kapatıldı" falan diyor acaba çözümü nedir modem değiştirsem çözülür mü ?

İnternetinde anlık kesintiler oluyordur. İletişime geçmek dışında başka çare yok

İnternetinde anlık kesintiler oluyordur. İletişime geçmek dışında başka çare yok
Teşekkürler fakat iletişime geçtiğim Türk Telekom yetkilisi bana bizle ilgili bir sıkıntı yok dedi tekrar mı iletişime geçeyim ?

Teşekkürler fakat iletişime geçtiğim Türk Telekom yetkilisi bana bizle ilgili bir sıkıntı yok dedi tekrar mı iletişime geçeyim ?
İnternetin ya kesiliyor öyle oluyor ya da farklı bir şey var. İnternetinin kesildiğini gözünle gördünmü hiç = ?

İnternetin ya kesiliyor öyle oluyor ya da farklı bir şey var. İnternetinin kesildiğini gözünle gördünmü hiç = ?
Hayır fakat birisi evde bir şey indirince direk atıyor evde kimse yok iken atmıyor %5 ihtimalle falan atıyor ve attığında da bu oyuncu zaten oyunda diyor 2 - 3 dk sonra tekrar giriş yapabiliyorum

Hayır fakat birisi evde bir şey indirince direk atıyor evde kimse yok iken atmıyor %5 ihtimalle falan atıyor ve attığında da bu oyuncu zaten oyunda diyor 2 - 3 dk sonra tekrar giriş yapabiliyorum
İnternet sağlayıcınızla iletişime geçip detaylı anlatmanız iyi olacaktır. Ben veya başka birinin yazdığına bakmayın ana sorun internetiniz %90 ihtimalle. Evde biri bir şey indirirken atması saçma bir durum en fazla ping çıkması gerek ama sizi direk atıyor. Firma ile detaylı konuşmanızı tavsiye ederim.

Modemini birkaç saat kapalı tutmayı denersen düzeleceğini umuyorum.

Ben dsmart kullanırken minecraft oynayamıyordum turk telekom geçdim ve sorunum çözüldü. İstersen şirket değiştir.

Firmayla iletişime tekrardan geçeceğim fakat modemimi bir kaç saat kapalı tutmam ile elektriğin 2 3 saatliğine gitmesi arasın da fark var mı :D

Bu durum farklı sunucularda da oluyor mu? Eğer tek bir sunucuda oluyor ise sunucu taraflı bir sorunda olabilir fakat yukarıda indirme yaparken oluyor demişsiniz yüksek ihtimal sizden kaynaklı bir sorun, indirme yaparken eğer hız limiti uygulamazsanız indirme işleminiz tüm internetinizi kullanır ve dolayısı ile kesintiler, gecikmeler yaşanır, en iyi ihtimalle pinginiz yükselir fakat genelde tüm internet önceliği indirme işlemine verildiğinden oyundan atılırsınız.

Teknik olarak atılmanızın sebebi hatadan da anlaşılacağı üzere sunucunun gönderdiği keep-alive paketlerine istemcinizin (oyununuzun) internetinizdeki gecikme/anlık kesinti yüzünden cevap verememesi ve sunucunun sizle daha fazla iletişim kuramadığından bağlantıyı kapatması, istemcinizden disconnect (oyundan çık) ile çıkış yapmadığınız veya sunucu taraflı "Timed out" veya başka bir kick/ban durumu söz konusu olmadığında sorunlar çoğu zaman client yani oyuncu taraflı oluyor.

Bunu çözmek için yapabilecekleriniz diğer internet kullanılan kaynaklara modem üzerinden limit uygulamak veya büyük dosyaları indirme işlemlerini sadece gece 02:00'dan sonra yapmak, bu saatlerde internet sağlayıcınızda fazla aktiflik olmayacaktır ve yeni AKK politikasına göre de daha esnek bir AKK limitiniz ve hızınız olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl