Çözüldü YARDIM- chunklar yavaş yükleniyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tuexx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.042
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tuexx

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Minecraft
Tuex16

Discord:

tuexx

5 core ryzen 9 5900x, 8 gb ramli bir vds aldım aldığım yer oceon bilisim. şimdi paperı kurdum herşey güzel bat dosyasını flags.sh den aldım çalıştırdım girdim tps 20 fakat chunk yüklemeye gelince yavaş kalıyor acaba makinede mi bir sıkıntı var ben mi bir yerde yanlışlık yapıyorum kullandığım sürüm (1.21.1)

5 core ryzen 9 5900x, 8 gb ramli bir vds aldım aldığım yer oceon bilisim. şimdi paperı kurdum herşey güzel bat dosyasını flags.sh den aldım çalıştırdım girdim tps 20 fakat chunk yüklemeye gelince yavaş kalıyor acaba makinede mi bir sıkıntı var ben mi bir yerde yanlışlık yapıyorum kullandığım sürüm (1.21.1)
1. Başlatma kodunuzu kontrol edin.
2. Aikar Flaglerine bakın
3. Kullandığınız JDK Önemli
4. Timings ya da Spark raporu alarak buraya atın, yardımcı olalım.

Eğer sunucu açılır açılmaz chunk yükleme sorunları ile karşılaşıyorsan sunucu açıldıktan 10 dakika sonra tekrar kontrol et.

1. Başlatma kodunuzu kontrol edin.
2. Aikar Flaglerine bakın
3. Kullandığınız JDK Önemli
4. Timings ya da Spark raporu alarak buraya atın, yardımcı olalım.

Eğer sunucu açılır açılmaz chunk yükleme sorunları ile karşılaşıyorsan sunucu açıldıktan 10 dakika sonra tekrar kontrol et.
.bat dosyam şu şekilde
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Timings yazılı üst kısımda.
Hangi jdk sürümünü veya versiyonunu kullanmalıyım çok bir bilgim yok bu konu hakkında

Ek: ne kadar süre geçerse geçsin pek fark etmiyor

Haritanıza ön yükleme (pregen) yaptınız mı? Yapmadıysanız Chunky ve benzeri bir eklenti ile oyuncularınızın dolaşacağı sınırları önceden yükleyin, çünkü eğer yüklenmemişse açılan her chunk ilk defa oluşacağından sunucuya ekstradan yük bindirir. Ayrıca disk ve işlemcinizde limit olup olmaması da önemli bir etken.

Haritanıza ön yükleme (pregen) yaptınız mı? Yapmadıysanız Chunky ve benzeri bir eklenti ile oyuncularınızın dolaşacağı sınırları önceden yükleyin, çünkü eğer yüklenmemişse açılan her chunk ilk defa oluşacağından sunucuya ekstradan yük bindirir. Ayrıca disk ve işlemcinizde limit olup olmaması da önemli bir etken.
Chunky kullanınca pek bir problem kalacağını sanmıyorum fakat, hem wolrd-nether-end yüklemesi yapmak zorunda olacağım için biraz uzun sürecek. O yüzden kullanmak istemiyorum

Artık doğru düzgün pek hosting firması yok, varsada çok pahalılar altı üstü arkadaşımla oyun oynayacağım çoğu ondan bundan kısıyor sahtekarlık yapıyor bi makineyi 20 kişiye bölüyor

Bunları göz önünde bulundurarak cihaz seçimi yapmalısınız, eğer uzun süreceğinden ön yükleme yapmak istemiyorsanız çok daha yüksek çekirdek sayısına sahip bir paket almanız gerekir ki onun da ne kadar dayanacağı malum. Tavsiyem disk kapasitenizi ayarlayıp bütün dünyalarınızda abartısız bir sınır belirlemek ve o alanları ön yüklemek.

Bunları göz önünde bulundurarak cihaz seçimi yapmalısınız, eğer uzun süreceğinden ön yükleme yapmak istemiyorsanız çok daha yüksek çekirdek sayısına sahip bir paket almanız gerekir ki onun da ne kadar dayanacağı malum. Tavsiyem disk kapasitenizi ayarlayıp bütün dünyalarınızda abartısız bir sınır belirlemek ve o alanları ön yüklemek.
Bidahakine treas-host deneyeceğim minecraft eko paketleri iyi midir? veya şuan yaşadığım gibi bir problem yaşar mıyım 180tl lik paket kullansam

Ön yükleme yapmadığınız sürece bu sorunları yaşamanız çok olası. Kaça kaç bir alanı ön yüklemeyi düşünürsünüz?

Düşük RAM kullanıyorsanız, Minecraft'ta chunk'ların yavaş yüklenmesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Yeni açılan chunk'lar RAM kullanımını artırır ve RAM kapasiteniz yetersiz kaldığında chunk'ların yükleme süresi uzar. Ayrıca, Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, sistemin RAM kullanımını da hesaba katmak gerekir. Performansı artırmak için chunk'ları önceden yüklemeyi düşünebilirsiniz .Aksi takdirde, RAM takviyesi yapmanız gerekebilir.

Ön yükleme yapmadığınız sürece bu sorunları yaşamanız çok olası. Kaça kaç bir alanı ön yüklemeyi düşünürsünüz?
25binlik bir alan yeterli olur diye düşünürüm. Fakat nether ve end için bilmem sonuçta survival oynuyoruz.

Düşük RAM kullanıyorsanız, Minecraft'ta chunk'ların yavaş yüklenmesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Yeni açılan chunk'lar RAM kullanımını artırır ve RAM kapasiteniz yetersiz kaldığında chunk'ların yükleme süresi uzar. Ayrıca, Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, sistemin RAM kullanımını da hesaba katmak gerekir. Performansı artırmak için chunk'ları önceden yüklemeyi düşünebilirsiniz .Aksi takdirde, RAM takviyesi yapmanız gerekebilir.
Ram konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum. sistemin işlemciyi yeterince kullanamadığını düşünüyorum fakat elimden hiçbir şey gelmiyor.

Eklentiler bellek tutar, yüklenen chunklar dosyaya yazıldıktan sonra bellekten silinir. Kaldı ki, konuya atılan timings raporunda 8GB 5 Core 5900X bir cihaz gözüküyor. Sunucuda 1 kişi varken eklentisiz 8GB bir sunucunun belleğini doldurması mümkün değil.

Ram konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum. sistemin işlemciyi yeterince kullanamadığını düşünüyorum fakat elimden hiçbir şey gelmiyor.
`config` klasörünüzde bulunan paper-global.yml dosyanızı iletebilir misiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl