Yabancı Dilin Önemi | Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ynsgngrd

well, it's done
Elmaslar
554
Minecraft
YunusCanGungordu

Discord:

yunus can#0004

1615140873797.png
Malum konudur bu, ülkemizde insanlar bütün okul kademelerinde ana ders olarak gördüğü yabancı dili bildiğiniz üzere konuşamaz; zorlanır. Bu durumun sistem ve öğrenci kaynaklı nedenlerini göz ardı edemeyiz elbette.

Araştırmak, öğrenmek bana kalırsa dil bilmekten geçer. Burada aslında tek bir dilden söz ediyorum, o da İngilizce. Evrensel niteliği vardır çünkü, bu dil aracılığıyla her yerde herkesle konuşabilirsiniz. İlgi alanınızın ne olduğunun bir önemi yoktur bu noktada.

Soralım o zaman, sizce yabancı dil bilmek kişiye hangi yönde katkı(lar) sağlar?

Özellikle İngilizceyi ele alacak olursak; evrensel bir dil olduğu için gidilen çoğu ülkede insanlarla girilen iletişimlerde, internet araştırmalarında, sosyal medyayı daha özgür kullanmakta ve eğitim alanında birçok katkı sağlar. Bunların dışında yabancı dil bilmek, insanlara çeşitli iş imkanları vermekle birlikte herkesin öğrenmesi gereken bir şeydir.
Not: Tamamen öznel bir yazıdır.

Bence yabancı dil bilmek kişiye her alanda katkı sağlar örneğin yazılım, sosyal medya ve bir çok alan. Bu yüzden yabancı dili önemsemek'in insana gerçekten katkısı olacağını düşünüyorum.

Öncelikle söylemeliyim ki çok güzel bir tartışma konusu açmışsınız.

Gelgelelim kişisel görüşlerime. Yabancı dili öğrenme eylemi sadece dil yeteneklerimizi geliştirmekle kalmaz ayrıca hafıza ve akıcı konuşma becerimizi de ek olarak geliştirir. Bu sayede kişinin kelime haznesi gelişir, gündelik hayatta konuşması ve telaffuzu güzelleşir. Ek olarak dil öğrenmenin mantığı da geliştirdiğini düşünmekteyim. Çünkü yeni bir dili anlamak demek yeni gramer bilgilerini anlama ve bu grameri en uygun şekilde ve yerinde kullanmamız gerekir. Burada da mantık devreye girer. Son olarak dil sayesinde sosyokültürel alanınız genişler, ileriki hayatınızda iş seçimlerinde diğer insanlardan daha ileriye geçersiniz. Küreselleşen dünya modelinde şirketler artık dile çok önem vermektedir çünkü artık iletişim daha kolay. Bundan ötürü farklı ülkelerdeki kullanıcılarınıza hitap etmek için dil kesin gereklidir. Boş zamanlarınızda kesinlikle dilinizi geliştirmeye çalışın!

Son düzenleme:
3. Dünya ülkesi olmamızdan ve günümüz şartlarından dolaylı olarak internet'te Türkçe bir kaynak bulmak zor. Şahsen ingilizce öğrenmemiş olsam ne izlediğim dizilerden zevk alabilirdim ne de program öğrenebilirdim. FL Studio Türkçe kaynaklar ile öğrenmek size ancak ve ancak 2 3 tane d sınıfı beat çıkartır. Bu da ne maddi getiri sağlar ne olumlu geri dönüş. Ama ingilizce bildiğiniz an ne program sorunu çözmede problem kalır ne öğrenmede. Mesela çoğunlukla videoları 1-3 saat olan Shiey adlı arkadaşın videolarını bir şey anlamadan izlemek çok kötü olurdu. Ya da çevirisi olmayan onlarca şarkıyı anlamamak çok üzerdi. Yeni bir dil öğrenmek yeni bir hayata sayfa açmaktan farksızdır. Farklı kültürler tanır farklı insanlar ile tanışırsın. Zaten çok kısa bir ömre sahibiz dünyada görülecek/gezilecek bunca şey varken elimizle itmek olmaz değil mi?
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
izleyin.

İngilizce bilmek, (en azından A1 seviyesinde) günümüzde elzem bir ihtiyaçtır. Hangi mesleği edinecekseniz edinin, hangi ülkenin mensubu olacaksanız olun İngilizce bilmek zorunluluğunuz mevcut.

Minecraft'ta bile pluginlerle ilgili bir sorun yaşadığınız zaman pluginin sahibine mesaj atmak zorundasınız. Şimdiye kadar o kadar pluginin bug açığını kapattırdım ki plugin geliştiricilere... Saysam bitmez. :)

Kendi olduğum konumdan örneklendirmem gerekirse şuan Fivem piyasasındaki sayılı geliştiricilerdenim.
Fivem de türk forumlarıda olsa en net ve en iyi çözümü yabancı forumlardan öğrenebiliyoruz şuanki dil bilgim olmasa bu kadar ileriye gelebileceğimi düşünmezdim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl