Yabancı dil nasıl öğrenebilirim? Kolay yöntemi var mıdır?

Bu tavsiyeler sizce mantıklı mı? Deneyecek misiniz.?

• Evet, mantıklı görünüyor

Oy: 2 40,0%
  • Hayır, mantıklı değil

Oy: 3 60,0%

• Kullanılan toplam oy
    5
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KoorxAtilla

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
12
Minecraft
KoorxAtilla

Discord:

.Koorx

Merhabalar, 2024 Yılındayız ve artık İngilizce veya herhangi bir yabancı dil konuşamayan insan gördüğüm zaman üzülüyorum.
Okul ile İngilizce öğrenemezsiniz unutun. Liseyi açıktan okudum. Okuldan yabancı dil öğrenemedim, kendim öğrendim.
Kurs almadım, ailemle ve çevremle İngilizce konuşuyorum. Kurs da verdiğimiz oluyor.

Şimdi gelelim asıl konuya, "Yabancı dil nasıl öğrenebilirim?" sorusuna bir açıklık getirelim.
Öncelikle size. İngilizce, Rusça, Almanca konuşan ve Korece, Flemenkce, Japonca öğrenen birisi olarak bazı tavsiyelerim mevcut.

Kendini Maruz Bırakma:
Dil öğrenmenin en etkili yöntemlerinden birisi, o dilin konuşulduğu ülkeye gitmek ve kendini o dili konuşmak zorunda bırakmaktır. Eğer gidemiyorsanız, o ülkedeymiş gibi kendinizi maruz bırakmak zorundasınız.

Kendimi Yurtdışına Gitmeden Nasıl Maruz Bırakırım?:
Ekonomik şartlardan, aile vb. durumlardan dolayı yurtdışına gidemiyorsanız hiç sorun yok, mantığını kavramalısınız. Neden yurtdışına gitme tavsiyesi verdiğimi düşünün. Çünkü orada o dili mecburen öğrenmek zorundasınız geceniz gündüzünüz o dil olacak.

• Diyelim ki gidemediniz, o zaman farklı bir yöntem kullanmak zorundasınız. Her şeyi o dile çevirmek zorundasınız. (Telefon/Bilgisayar/Tablet/Oyunlar/Uygulamalar) Zaten bu sayılan şeylerde neyin nerede olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Eğer ki öğrenmek istediğiniz dile çevirirseniz, her zaman yaptığınız şeylerin o dilde nasıl yazıldığını vb., cümle ve gramer yapılarını öğrenirsiniz. Okumasanız bile beyninizin bir köşesine oturacaktır.Ama yine de okumaya çalışın.

• Dinlediğiniz şarkıları o dile çevirin, böylelikle o şarkıların kelimelerinin nasıl okunduğunu göreceksiniz. Hele ki beğendiğiniz şarkılarda varsa, tekrar tekrar dinleyin ve sizde söylemeye çalışın çünkü aradan yıllar geçse bile sözlerini veya en azından bir kısmı aklınızda kalacaktır.

• Dinlediğiniz şarkıların lyrics'ine (lirik / sözleri) bakmayı ihmal etmeyin. Mümkünse şarkıyı açıp sizde kelimelere bakarak aynı zamanda söylemeye çalışın. Git gide geliştiğinizi fark edeceksiniz.

• Dilci kişilerin bir esprisi vardır. "Ders Çalışıyorum" derler ve gidip dizi, film izlerler. Evet bu bir ders çalışmaktır çünkü en kolay ve zevkli yöntemlerden birini yapıyorlar demektir. Mümkün olduğu kadar yabancı dizi film izlemelisiniz.! Özellikle önceden izlediğiniz filmleri ve dizileri tekrar izlemeye çalışın çünkü Türkçesinde ne demek istediğini biliyorsunuz, bu sefer gidip farklı bir dilde izleyin ki o dilde nasıl anlatıldığını öğrenin.

Dizi&Film Önerileri:
Her dizi ve film, yabancı dil öğrenmek için uygun değildir. Tavsiyem, Sit-Com tarzı şeyler izlemenizdir. Örn. F.R.I.E.N.D.S. oldukça anlaşılır konuştuklarından ve her kitleye uygun hitaplarından dolayı oldukça başarılı bir dizidir.

Ekstra Öneriler:
Çevrenizde yabancı kişileri bulundurmaya çalışın. Mümkün olduğu kadar konuşun ve soru sorun.
• Çeşitli uygulamalar ve Discord sunucuları ile yabancılarla konuşun. Seviyenize uygun insanlar tutarsanız, anlatmaya çalıştıklarını daha kolay anlar ve anlatmak istediklerinizi daha kolay anlatırsınız.
• Yabancı dil öğrenirken veya konuşmaya çalışırken asla ama asla çekinmeyin.! Eğer ki çekinirseniz, 30 yıl boyunca bu dediklerimi yapsanız bile asla konuşamazsınız. Sonra "anlıyorum ama konuşamıyorum" cümlesini kullanmayı bırakamazsınız.!

Yakın zamanda bir yurtdışı planım var, Burada bahsettiğiniz çoğu şeyi yapıyorum ve gözle görünür etkisini gördüm. Yabancı dil öğrenmek isteyenler için çok faydalı bir konu olmuş elinize sağlık

Yakın zamanda bir yurtdışı planım var, Burada bahsettiğiniz çoğu şeyi yapıyorum ve gözle görünür etkisini gördüm. Yabancı dil öğrenmek isteyenler için çok faydalı bir konu olmuş elinize sağlık
İngilizce sınavında ki performansım;

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl