Yami açıkçası şöyle bildiğiniz gibi her gün ve her zaman yeni açıklar ortaya çıkıyor. Bu her alanda aynı mesela site kuruyorsan siteler için başka bir açık buluyorlar sonra mesela bir oyun sunucusu yapıyorsan Mta Vb. bunlar için yeni bir açık keşfediyorlar. XCord'u sizde bildiğiniz gibi Aegisten sonra çıkan bir bungee fork ve aslında özellikleri 2 forkunda bariz açık yani mesela Aegisin özellikleri şöyle Aegis kullandığınız için siz bilirsiniz Aegis satın alınca bir zip halinde geliyor ve içinde Aegis Normal ve Aegis Escanor sürümü oluyor. Aegis Escanor sürümü daha çok tercih ediliyor. Fakat Aegis normal sürümünde ise daha çok özellik bulunuyor. Daha çok dediğim mesela Aegis Normal sürümünde benim hatırladığım kadarıyla Ülkelerden girişi sağlama vardı sonra Anti-Vpn testi Anti-Bot Testi vardı sonra birkaç özellik daha vardı fakat tem aklımda değil şuan. Escanor Versiyonunda ise Anti-bot vardı bir de buglu bir sunucumuzu eklemeden giriş yapamazsın ayarı vardı bu ayarı true yaparsanız cidden efsane bir şekilde gıcık ediyordu bunu bizzat deneyimledim. :D Sonra Escanor versiyonunda hatırladığım kadarıyla bu 2 özellik vardı Escanor versiyonu ne diyecekseniz eğer böyle havadan aşağı düştüğünüz versiyon Actionbarda Doğrulanıyor... Yazısı ve Ping değeriniz olan versiyon. Ve genellikle Escanor tercih ediliyordu çünkü birazcık daha yeni nesil hani modern umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. XCord ile Aegisi bir gelin karşılaştıralım isterseniz.
Hocam şimdi aşağıda ben XCord'un Bot koruması yönünden özelliklerinden bahsedeceğim ve gelişmiş özelliklerinden bahsedeceğim. Sadece Bot Korumasında detaya ineceğim şuan pek diğerlerinde detaya inmek için zamanım yok kusura bakmayın. Benim hatırladığım kadarıyla XCord şöyleydi;
Optimizeli
Ping-Spam Koruması
Güçlü-AntiBot
Bilinen Bypass Yöntemi Yok.
Saldırılarda Yüksek Performanslı Kara Liste Yöntemi
Captcha Yerine Saniyeler İçinde Kontrol Eder.
Bot Saldırısı sırasında log alma ayarı.
Bungeecord'u yeniden başlatmaya mı ihtiyacınız var? xcordreload komutu ile reload atabilirsiniz. (UYARI: Reload Hiçbir sunucuda tavsiye edilmez!)
Yüksek Performanslı Anti-Vpn İçinde ayarı mevcut dilerseniz nereden kontrol edeceğini falan ayarlayabiliyorsunuz.
Tamamen Düzenlenebilir.
Packet Sistemi
Bot olmayan kullanıcıları Mojang-API üzerinden doğrulama testi
Ülke engelleme şeçeneği (DDOS için baya iyi)
Anti-Bot sisteminde kodlama yönünden yeni nesil algılama mekanikleri
Oyuncuyu girişte test ederken sunucuyu yormaz.
Ve birkaç sistem daha
ANTİ-BOT:
Bağlantı hızı ayarı
Giriş hızı ayarı (Birden fazla hesaptan hızlı giriş yapılmasını engeller)
Bot Testi (Bir bağlantının bot gibi davranıp davranmadığını test eder)
Bot Log (Bot saldırısında log alma ayarı)
DNS Kontrol (Bir oyuncunun direk alan adınız veya IP adresiniz üzerinden bağlanıp bağlanmadığını test eder)
Random Ad (Oyuncularınızın veya botlarınızın adlarının rastgele olup olmadığını test eder)
Gelişmiş FakeLobby Test (Oyuncuyu veya botu Aegis Escanor gibi yere düşürür ve bu sırada o oyuncunun veya botun yer çekimine karşı nasıl davrandığını vb. test eder. Pek detaylı anlatamadım kb. iyi bişey yani)
Ping Limit (Bildiğiniz gibi botların pingi yüksek olur ve belirli bir pingten sonra kick yemeyi ayarlar bu sistem)
Benzer Ad Testi (Oyuncularınızın veya botlarınızın benzer ad olup olmadıklarını kontrol eder.)
Ayarlanabilir Kara Liste Algılama (Genel proxylerden veya popüler bot programlarından önceden kara listeye alınmış ip içerir)
Proxy Test (Bir bağlantının Proxy üzerinden gelip gelmediğini algılamak için yerel kodu kullanır. Ülke numarası vb.)
VPN Test (Bir bağlantının Vpn kullanıp kullanmadığını algılamak için yerel kodu kullanır)
NOT: Ben burada sadece Anti-Bot ve genel özelliklerden bahsettim diğer özellikleride mevcut onları yazmaya zamanım açıkçası pek yok. Bugün birazcık yoğun bir gün benim için :D Neyse XCord'un ben burada Anti-Bot için özelliklerinden bahsettim Aegiside deneyimleyen birisi olarak hangisini kullanacağınızın şeçimi size kalmış. (Bende aegisi deneyimledim yanlış anlaşılmasın. :D) Hayırlı günler dilerim. Noktalama işaretleri falan kullanmadım. Üşendim çünkü :D