Sol Reklam
Sağ Reklam

WW ile Linux #1 - Giriş

S

Silinen üye 87069

Ziyaretçi
Uzun zamandır internette dolaşırken sıkça rastladığım "linux nasıl öğrenilir", "linuxu nereden öğrenebilirim", "linux nedir" gibi sorulara dilim döndüğünce cevap vereceğim. Öncelikle kendinize ve çevrenize bakın. Virüsler, saçma güncellemeler ve hatta her ay format attıranları bile görebilirsiniz. Bu tarz sorunların hiçbirisi Linux dağıtımlarında karşınıza çıkmayacak. "Virüslerden nasıl kurtulacağız?" dediğinizi duyar gibiyim. Linux, güvenlik konusunda oldukça hassas.
Bu seride sizlere Linux'u, Kubuntu üzerinden anlatacağım.
Kubuntu, Debian dağıtımını temel alan Ubuntu dağıtımının GNOME masa üstü ortamı yerine KDE masa üstü ortamını kullanan türüdür. Ubuntu projesinin bir parçasıdır ve aynı temeli kullanırlar. Kubuntu ve Ubuntu, ubuntu-desktop ve kubuntu-desktop paketlerinin yüklenmesi ile çalışabilirler.

Teknik işlere girmeden önce birkaç tavsiye vermek istiyorum.

Linux dağıtımınızı seçin

Linux eviniz gibidir, rahat edeceğiniz evi seçin. Çoğu meraklı arkadaşlarımız, ismi havalı olduğu için ilginç dağıtımlara yönelirler(Linux'dan zerre kadar anlamayanların Kali Linux kullanmaya çalıştığını gördü bu gözler :D) Bu arkadaşlarımız seçtikleri ilginç dağıtımları öğrenmeye çalışırlar ancak başaramazlar, çok fazla hata alırlar, forumlara girdikleri zaman çeşitli hakaretlere uğrayarak Windows'a geri dönerler. Bunun gibi durumlar yaşamamak için gelin kendi yolumuzu çizelim. Bu ilginç dağıtımlarla beraber geliştiriciler kullanıcıları zor durumda bırakmamak için birkaç düzenleme yaptılar. Bizim yapmamız gereken olay ise; eksik dosyaları ve kütüphaneleri indirmek olacaktır. Dostlarım size tavsiyem ilk adımınızı Ubuntu ile atmanız. Linux'un desteklediği bir işletim sistemidir(Kali, Kubuntu, Mint, Xubuntu gibi dağıtımları Linux desteklemez, bağımsız geliştiriciler tarafından kodlanır.).

Sakin olun

Kendimden yola çıkarak söylüyorum ilk zamanlarımda oldukça delirmiştim. Sabırlı olun ve asla pes etmeyin. Sizin gibi tonlarca insan bunu yapmayı denedi, başaramadı, pes etti. Ama siz hemen yorulmayın, kimse bir günde bu işin profesörü olmadı. Hatalardan asla korkmayın, işletim sistemini çökertmekten çekinmeyin çünkü ileride çok eğleneceğiz...

Çok havalı değil mi :D

1576881143634.png




Dostlarım bu konu tamamen bilginiz olması için hazırlandı, eğer ilginiz varsa aşağıdaki konu başlıkları(ve sizin sorularınıza göre) bu seriye devam edebilirim.

Diğer konu başlıkları;
Klasör komutları,
Dosya komutları,
Özel komutlar,
Ön yüklenebilir USB hazırlama,
Sistem güncelleme,
Dosya kurma,
Dosya kaldırma,
Disk,
BONUS.

 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Linux hakkında bir konu hazırlaman forum açısından gayet güzel olmuş. Aynı zamanda dizayn şeklin oldukça teşvik edici olmuş :)
 
S

Silinen üye 87069

Ziyaretçi

Laternad

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Katılım
8 Aralık 2019
Mesajlar
16
Elmaslar
15
Puanlar
0
Yaş
24
Yer
Türkiye
Minecraft
mc.laternad.com
Neden gnome yerine kde peki? Tabi hiç biri bi dde etmez ama.
 
S

Silinen üye 87069

Ziyaretçi
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı