Sol Reklam

Çözüldü World Guard Ayar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hagnee

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
0
Puanlar
65
Yer
Istanbul
Minecraft sunucumda bir world'e oyuncuların blok koyabilmesini ve koydukları blokları kırabilmesini ama dünyadaki blokları kıramamasını nasıl ayarlayabilirim? Sadece oyuncular tarafından koyulan bloklar kırılacak.

Minecraft sunucumda bir world'e oyuncuların blok koyabilmesini ve koydukları blokları kırabilmesini ama dünyadaki blokları kıramamasını nasıl ayarlayabilirim? Sadece oyuncular tarafından koyulan bloklar kırılacak.
Bu işlemi yapmak için, şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

• Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
    Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
    adlı bir eklenti kullanabilirsiniz. Bu eklenti, belirli bir bölgede hangi blokların koyulabileceğini veya kırılabileceğini ayarlamanızı sağlar. Örneğin, /region flag <region> deny-blocks any /region flag <region> allow-blocks dirt komutlarıyla, sadece toprak bloklarının koyulmasına ve kırılmasına izin verebilirsiniz.
  • Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
    Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
    (/gamemode 2) kullanabilirsiniz. Bu modda, oyuncular dünyadaki blokları kıramazlar, ancak kendi koydukları blokları kırabilirler. Bu modu tüm oyunculara uygulamak için, /gamemode 2 @a komutunu kullanabilirsiniz.

Bu işlemi yapmak için, şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

adlı bir eklenti kullanabilirsiniz. Bu eklenti, belirli bir bölgede hangi blokların koyulabileceğini veya kırılabileceğini ayarlamanızı sağlar. Örneğin, /region flag <region> deny-blocks any /region flag <region> allow-blocks dirt komutlarıyla, sadece toprak bloklarının koyulmasına ve kırılmasına izin verebilirsiniz.
    (/gamemode 2) kullanabilirsiniz. Bu modda, oyuncular dünyadaki blokları kıramazlar, ancak kendi koydukları blokları kırabilirler. Bu modu tüm oyunculara uygulamak için, /gamemode 2 @a komutunu kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam deneyip geri dönüş yapayım

Eğer isterseniz WorldGuard'a ihtiyaç duymadan alttaki Skript ile de yapabilirsiniz

JavaScript:
on place:
    set {data::%event-block's location%} to true

on break:
    player's world = "world"
    if {data::%event-block's location%} is set:
        clear {data::%event-block's location%}
    else:
        cancel event
        send "&ckıramazsın!"

Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
hocam plugini kurdum fakat yorumlarınada baktığımda çalışmıyor gamemode 2 ilede yapmak istemiyorum farklı bir yolu varmıdır

Eğer isterseniz WorldGuard'a ihtiyaç duymadan alttaki Skript ile de yapabilirsiniz

JavaScript:
on place:

on break:
    player's world = "world"
    else:
        cancel event
        send "&ckıramazsın!"
koyduklara blokları bu skript ile kırabilirlermi

hocam plugini kurdum fakat yorumlarınada baktığımda çalışmıyor gamemode 2 ilede yapmak istemiyorum farklı bir yolu varmıdır
Başka bir yolu yok sanırsam fakat size skript versiyonunu gönderebilirim. Skripti test etmedim eğer herhangibir hata alıyorsanız buradan hatayı ekran görüntüsü olarak atın çözmeye çalışalım.

Kod:
options:
  world: "prisons" #Skriptin çalışacağı dünya

on break of any block:
  # oyuncunun kırdığı bloğu bir değişkene ata
  set {_block} to event-block
  # bloğun bir oyuncu tarafından koyulup koyulmadığını kontrol et
  if {_block} is player-placed:
    # bloğu kırmaya devam et
    cancel event
  else:
    # bloğu kırmayı engelle
    cancel event
    # oyuncuya bir mesaj göster
    send "&cBu bloğu kıramazsın!" to player

Başka bir yolu yok sanırsam fakat size skript versiyonunu gönderebilirim. Skripti test etmedim eğer herhangibir hata alıyorsanız buradan hatayı ekran görüntüsü olarak atın çözmeye çalışalım.

Kod:
on break of any block:
    # bloğun bir oyuncu tarafından koyulup koyulmadığını kontrol et
    if {_block} is player-placed:
        # bloğu kırmaya devam et
        cancel event
    else:
        # bloğu kırmayı engelle
        cancel event
skripti sadece end taşı ve obsidyen olarak ayarlayabilirmisin yani oyuncu tarafından koyulup koyulmamasına gerek yok sadece obsidyen ve end taşı kırılmamalı

skripti sadece end taşı ve obsidyen olarak ayarlayabilirmisin yani oyuncu tarafından koyulup koyulmamasına gerek yok sadece obsidyen ve end taşı kırılmamalı
Dediğiniz gibi bir şeyler yapmayı denedim test edebilirsiniz.
Kod:
on break of any block:
    # bloğun end taşı veya obsidyen olup olmadığını kontrol et
    if {_block} is end stone or obsidian:
        # bloğu kırmayı engelle
        cancel event

Dediğiniz gibi bir şeyler yapmayı denedim test edebilirsiniz.
Kod:
on break of any block:
        # bloğu kırmayı engelle
        cancel event
bu sadece belli bir dünyada olucak demi multiverse-core daki başka bir dünyada olmayacak

bu sadece belli bir dünyada olucak demi multiverse-core daki başka bir dünyada olmayacak
Kodun son hali budur deneyip test edebilirsiniz test etme fırsatım olmadığı için direkt atıyorum.

Kod:
options:
  world: "prisons" #Dünyanın Adı

on break of any block:
  # olayın olduğu dünya, options bölümünde belirlediğimiz dünya ile aynı mı diye kontrol edelim
  event-world is {world} # bu bir satır içi koşuldur
    # bloğu kırmayı engelle
    cancel event

koyduklara blokları bu skript ile kırabilirlermi
yukarıdaki skript sıkıntılı, oyuncu tarafından koyulmayan bloklar da kırılabiliyor o yüzden atacağım skripti kullanmanızı öneririm, end taşı ve obsidyen kırmayı engelledim

JavaScript:
on place:

on break:
    player's world = "world"
    if event-block is not end stone or obsidian:
        else:
            cancel event
            send "&ckıramazsın!"
    else:
        cancel event
        send "kıramazsın!"

skript sadece "world" dünyasında çalışır ve sadece oyuncular tarafından koyulan bloklar oyuncular tarafından kırılabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yukarı