Windows 7'nin Kullanım Oranı Duyuruldu!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

temiz

This is the way!
Emektar
Elmaslar
661
Windows 7'nin Kullanım Oranı Duyuruldu!
Birçok kişi Dünya'nın ve Microsoft şirketinin ürettiği en iyi işletim sistemi olarak Windows 7'yi gösterir. Microsoft tarafından bu popüler ve çok kullanılan işletim sistemi için güvenlik güncellemeleri ve normal yazılımsal güncellemelerin kesildiği duyurulsa da hala daha inatla Windows 10 gibi işletim sistemlerine geçmeyen kişiler var. Yakın zamanda bu kullanıcıların oranı herkesle paylaşıldı gelin detaylara bakalım.

dyad-mico.jpg

Windows 7 işletim sistemi ilk olarak 22 Ekim 2009 tarihinde piyasaya çıkış yapmıştır. Çıktığı günden beri birçok kullanıcı için vazgeçilmez bir işletim sistemi haline gelmişti. Birçok kişi hala daha bu işletim sistemini birçok yazılımsal zafiyetleri olmasına rağmen kullanmaya devam ediyor. Yakın dönemde Microsoft Windows 7 işletim sistemi için yapılacak bütün güncellemeleri iptal edip Windows 7 işletim sisteminden elini ayağını çekmişti ancak bu durum kullanıcılar için bir şey değiştirmemiştir.

dyad-win7-min.png

NetMarketShare verilerine göre 7 Mayıs 2020 tarihinde bile Windows 7 işletim sistemi bu pazarın %24,28’ini oluşturuyor. Geçen yıl bu oran %35,44 civarlarındaydı ancak birçok güvenlik zafiyeti nedeniyle ve birçok uygulama ve oyunun bu işletim sisteminden desteğini kesmesiyle artık kullanıcıların çoğu Windows 10 gibi işletim sistemlerine geçiş yapıyor. 11, 12 yıllık bu işletim sistemi hala daha inatla kullanılmaya devam ediyor. Birçok kişi buna sebep olarak Windows 10 işletim sistemine alışmadıklarını söylüyorlar. Her ne kadar gelişmiş bir işletim sistemi olsa da Windows 10 bu gelişmişlik ile karışıklığı da yanında getiriyor, umarız bu tarzda sevilen bir işletim sistemi yakında biz kullanıcılar ile buluşur. Her ne kadar çok eski bir işletim sistemi olsa bile Windows 7 gerek basitliği ile gerek performans olarak birçok işletim sistemine şu haliyle bile taş çıkarır durumda.

Şuanda yanımda 3 tane Win7 1 tane Win10 bilgisayar var, farkı anlayın.
Kişisel olarak windows10 tercih etsem de windows7 birçok konuda daha performanslı ve kolay yönetilebilir olmasıyla çoğu işletim sisteminden çok daha iyi durumda. Ayrıca windows10 windows7 kurulu bilgisayarların hepsine kurulamayabiliyor

Windows 8.1 Pro ile kafam rahat.

Windows 8.1 kullanıyorum eğer desteği kesilirse Linux'a geri dönerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl