S
Silinen üye 79251
Ziyaretçi
Windows 10'un Yeni Modern Simgeleri Ortaya Çıkmaya Başladı!
Microsoft, Windows 10 işletim sistemi için hız kesmeden yeniliklere devam ediyor.
Windows Insiders Kullanıcıları, Modern Simgelere Tecrübe Ediniyor!
Bilgisayar dünyasının olabildiğince büyük öncüsü ve katkısı olan bu muazzam Microsoft şirketi, uzun süredir Windows 10 işletim sistemi için yepyeni yenilikler getiriyor. Geçtiğimiz saatlerde de Microsoft şirketinin üzerinde uzun süredir çalıştığı yeni modern Windows 10 simgeleri resmen ortaya çıkmaya başladı. Bu ortaya çıkan simgeleri sadece şu anlık Windows Insiders kullanıcıları kullanabilirken yakın zamanda bütün Windows 10 işletim sistemine sahip kullanıcılarına gelecek yeni güncellemeyle veya güncelleme olmadan sunulması bekleniyor. O Amerika merkezli bilgisayar devi olan Microsoft şirketi, en son çıkardığı işletim sistemi olan Windows 10 üzerinde çalışmaları devam ederken de bu yepyeni yenilikleri de ihmal etmiyor. Geçtiğimiz aylarda Microsoft şirketi, Windows 10 işletim sistemine sahip olan kullanıcıların görsel anlamda çok daha şık bir Windows 10 deneyimine sahip olabilmesi için uygulama simgelerinde oldukça büyük değişikliğe gideceğini resmen bütün oyun dünyası ve kullanıcılarına açıklamıştı. Bunun ardından Microsoft'un hiç beklemediği gelişmeler oldu.
Microsoft'un Windows 8.1 İsimli İşletim Sistemine Tepkiler Yağmıştı!
Bu açıklaman hemen ardından Reddit gibi büyük oyun platformlarında Microsoft'a olumlu ve olumsuz eleştiriler yağmaya başlamıştı. Bunun sebebi ise geçtiğimiz birkaç sene önce çıkarılan vasat Windows 8 ve 8.1 işletim sistemiydi. Microsoft, Windows 8 ve 8.1 sürümlerini çıkardığı zaman oldukça eleştiriye tutulmuştu. Bunun en önemli sebebi ise Windows tuşu olmuştu. Bildiğiniz aratma yeri yerine tablet görünümlü acayip bir sayfa çıkıyordu. Tabii o zaman Windows 7 kullanıcıları da Windows 8 işletim sistemine alışamamıştı. Tepkiler çok yoğun olunca da piyasadan resmen kaldırılmıştı. Bazı sürümleri halen siteler aracılığıyla indirilebiliyor ancak resmi sürümler değildir. Sizce bu yeni modern simgeler Windows 10 işletim sistemi için olabildiğince güzel bir adım mı yoksa daha da kötüye sürüklenen bir adım mı gerçekleşmiş olur? İşte az önce sizlere bahsettiğim bu olabildiğince önemli konu hakkında da sizlerin var olan düşüncelerinizi mutlaka mutlaka yorumlar kısmında belirmeyi unutmayın. Düşüncelerinizi mutlaka yorumlar kısmında her zaman için sizleri burda bekliyor olacağım.
Aynı zamanda Microsoft'un yaptığı yeni bir açıklamaya göre, 100'den fazla simgenin görünümü yeniden dizayn edilerek değişti. Görünüşe bakılırsa Microsoft, Windows 10 işletim sistemiyle simgelerinin görünümünü değiştirip ortama yepyeni bir hava katmayı hedefliyor ki bunu Windows 7 kullanıcılarının gözüne sokmak için yapıp yapmadığı da oldukça tartışılır. Aynı zamanda Microsoft'un Windows 10 işletim sistemi için getireceği yeni simgeleri Reddit platformu aracılığıyla ortaya çıktı. Bu platforma üye olan bir kullanıcı, Windows Insiders gibi işletim sistemine sahip olduğunu ve Microsoft'un Aralık ayında duyurduğu simgelerin ortaya çıkmaya başladığını ancak şu anlık yalnızca görev çubuğunda gözüktüğünü belirtti. Bir süre sonra kullanıcının bu paylaşımının gerçek olduğunu anlayan kullanıcılar ise bu paylaşımı ilgi odağı olarak gördü.
Microsoft, Windows 10 İşletim Sistemine Yakın Zamanda Modern Simgeleri Getirecek!
Bu yeniden tasarlanan simgeleri aşağıda olan resimden de olabildiğince rahat bir şekilde sizlerde görebilirsiniz. Bu sizlere bahsettiğim yeni simgeler ise şu anlık sadece bu eski olan Windows Insiders işletim sistemine sahip olan kullanıcılar için deneyimlenebiliyor ki bu sürüm 2014 yılında çıkarıldı. Windows Insiders'ın kullanıcıları, şu anlık yenilebilen birkaç ilginç simge dışında diğer yenilecek bütün simgeleri de kısa süre içinde kullanabileceği düşünülüyor ki geçtiğimiz saatlerde de yapılan ek açıklamaya göre öyle olacak. Bildiğimiz Windows 10 işletim sistemine sahip olan kullanıcıları ise yeni simgeler için biraz daha beklemek zorunda kalacak. Microsoft ise bir süreliğine yeni gelen simgeler için geri bildirim toplayacak. Geri bildirim toplamasının amacının ise Windows 8 ve 8.1'de yaptığı ve aldığı korkunç sonuçları tekrar almaması olabilir ki iyi bir adım attıklarını söyleyebilirim. Bu gelen geri bildirimler sayesinde Windows Insiders kullanıcıları, yeni simgeler hakkında olumlu ve olumsuz görüşlerini aktarabilecekler. Microsoft ise aldığımız bu geri bildirimler sonucunda simgeleri yeniden gözden geçirme imkanına sahip olacak. Böylelikle çok daha kişinin fikri alınıp net bir karara bağlayabilecek. Tüm bu aşamalar gerçekleştikten sonra Microsoft'da Windows 10 işletim sistemi için bu 100 adet yeni simgeyi Windows 10 kullanıcılarına tam anlamıyla açacak. Konumuzun burada nihai sonuna gelmiş bulunuyoruz. Okuyanlara teşekkür ederim.
|
Moderatör tarafından düzenlendi: