Çözüldü Websend Nasıl Çalışır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cresties

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
90
Soru size garip gelebilir, oyunda komut gönderiyorum tamam da. Ben bu komutu nasıl otomatik hale getiririm.

Yani soruda asıl bahsettiğim konu şu;

Oyuna gönderilecek komutu girin;
manuadd %player% vip

Yukarıda kırmızıyla belirtilen yeri nasıl alıyor websend? Böyle bir özelliği mi var? Varsa nasıl algılıyor sistemi nedir?

Yanlış anlamadıysam böyle bir sistemi yok. E ben VIP sattığımda nasıl "%player%" yazarak oyuna komut göndereceğim? "%player%" kısmını nereden alacak? Yada alacak mı? Ek bir plugin mi gerekli? Yoksa ek bir PHP kodlaması mı gerekli nedir buradaki sistem? Nereden geliyor bu "%player%"? Session'dan mı veri çekiyor nedir bunun parolası?

Web send pluginini indirmelisin. Portunu ve sifreni ayarlicaksın. Unutma portunu 25565 yapma calısmaz. Sonra sitende admin panelinde sunucu ekle diceksin ve port unu ve sifresini oraya yazacaksın kaydedeceksin olay bitmistir. Anlamadıysan buyrun.

Tanıtım - Plugin Tanıtımları | Websend

Dahada yapamadıysanız discord dan bana ulasın yardımcı olurum.

Web send pluginini indirmelisin. Portunu ve sifreni ayarlicaksın. Unutma portunu 25565 yapma calısmaz. Sonra sitende admin panelinde sunucu ekle diceksin ve port unu ve sifresini oraya yazacaksın kaydedeceksin olay bitmistir. Anlamadıysan buyrun.

Tanıtım - Plugin Tanıtımları | Websend

Dahada yapamadıysanız discord dan bana ulasın yardımcı olurum.

İlk cümlemde bahsettim. Bağlantıyı yaptım komut falan gönderiyorum da bu "%player%" kullanımının mantığı nedir? Ben şuan oyuna komut gönderirken "give nick id sayi" şeklinde gönderiyorum Websend e elimle yazdığım nick yerine direk %player% yazınca oluyor mu? Ek bir plugine ihtiyaç duymuyor mu? Duymuyorsa nicki nasıl algılıyor?

Sanırım kullandığın site skript ine göre değişiyor.

İlk cümlemde bahsettim. Bağlantıyı yaptım komut falan gönderiyorum da bu "%player%" kullanımının mantığı nedir? Ben şuan oyuna komut gönderirken "give nick id sayi" şeklinde gönderiyorum Websend e elimle yazdığım nick yerine direk %player% yazınca oluyor mu? Ek bir plugine ihtiyaç duymuyor mu? Duymuyorsa nicki nasıl algılıyor?
Siteden birisi vip aldıgında %player% komudu girer ve kim aldıysa ona verir yani. %player% siteden bir kisi birsey aldıysa onun ismi olur.

Siteden birisi vip aldıgında %player% komudu girer ve kim aldıysa ona verir yani. %player% siteden bir kisi birsey aldıysa onun ismi olur.

Heh işte alan kişiyi %player% nasıl algılıyor? Websend'in özelliği mi? Yoksa bir POST ile veriyi mi çekmem gerekiyor onu soruyorum :)

Soru size garip gelebilir, oyunda komut gönderiyorum tamam da. Ben bu komutu nasıl otomatik hale getiririm.

Yani soruda asıl bahsettiğim konu şu;

Yukarıda kırmızıyla belirtilen yeri nasıl alıyor websend? Böyle bir özelliği mi var? Varsa nasıl algılıyor sistemi nedir?

Yanlış anlamadıysam böyle bir sistemi yok. E ben VIP sattığımda nasıl "%player%" yazarak oyuna komut göndereceğim? "%player%" kısmını nereden alacak? Yada alacak mı? Ek bir plugin mi gerekli? Yoksa ek bir PHP kodlaması mı gerekli nedir buradaki sistem? Nereden geliyor bu "%player%"? Session'dan mı veri çekiyor nedir bunun parolası?

POST metodu ile oyuncu ismini vs. websend işlemlerinin gerçekleştiği sayfaya göndermeli, daha sonra komutu işlemelisiniz. %player% olan yere oyuncu adının olduğu değişkeni yazmalısınız.

Metod farklılığı size kalmıştır, ister GET veya POST ile, isterseniz SESSION kullanarakta yapabilirsiniz.

Bütün gerekleri birkaç değişkende toplayıp, daha sonra rahatça kullanabilirsiniz.

POST metodu ile oyuncu ismini vs. websend işlemlerinin gerçekleştiği sayfaya göndermeli, daha sonra komutu işlemelisiniz. %player% olan yere oyuncu adının olduğu değişkeni yazmalısınız.

Metod farklılığı size kalmıştır, ister GET veya POST ile, isterseniz SESSION kullanarakta yapabilirsiniz.

Bütün gerekleri birkaç değişkende toplayıp, daha sonra rahatça kullanabilirsiniz.

peki komut yazarken %player% değerine ben posttan gelen veriyi nasıl aktaracağım? Websend de böyle bir komut bulamadım.

Normalde şöyle bir çözüm buldum;

$player=$_POST['player'];

Fakat daha çok "%player%" komutuna alışkanlık olduğundan ötürü ben bunu "%player%" a atamak istiyorum. Henüz denemedim ama "manuadd $player vip" çalışır mı onu bile bilmiyorum. (Bu akşam deneyeceğim)

peki komut yazarken %player% değerine ben posttan gelen veriyi nasıl aktaracağım? Websend de böyle bir komut bulamadım.

Normalde şöyle bir çözüm buldum;

Fakat daha çok "%player%" komutuna alışkanlık olduğundan ötürü ben bunu "%player%" a atamak istiyorum. Henüz denemedim ama "manuadd $player vip" çalışır mı onu bile bilmiyorum. (Bu akşam deneyeceğim)

PHP ile %player% kısmınada değer atayabilirsin. Fakat buna gerek yok.

PHP:
<?php
    require_once 'Websend.php';

$ws = new Websend("123.456.789.123");
    $ws->password = "websendpassword";

$oyuncuAdi = $_POST['oyuncu_adi']; // Buradaki kısmı kendi metoduna göre düzenleyebilirsin.

if($ws->connect()){

$ws->doCommandAsConsole("manuadd " . $oyuncuAdi . " vip");
        // Yukarıdaki şekilde kolaylıkla istediğin komutu gerçekleştirebilirsin.

}else{
        echo "Failed to connect.";
    }
    $ws->disconnect();
?>

PHP ile %player% kısmınada değer atayabilirsin. Fakat buna gerek yok.

PHP:
<?php
    require_once 'Websend.php';

$ws = new Websend("123.456.789.123");
    $ws->password = "websendpassword";

$oyuncuAdi = $_POST['oyuncu_adi']; // Buradaki kısmı kendi metoduna göre düzenleyebilirsin.

if($ws->connect()){

$ws->doCommandAsConsole("manuadd " . $oyuncuAdi . " vip");
        // Yukarıdaki şekilde kolaylıkla istediğin komutu gerçekleştirebilirsin.

}else{
        echo "Failed to connect.";
    }
    $ws->disconnect();
?>

Projeyi satmayı düşünüyorum. Kodlara kimsenin erişimi olmayacak. Yani şöyle düşünün;

Ürün ekle -> Ürün Kodu -> Ürün eklendi
Satın al -> ürün kodu'nu websend e gönder

Yani yukarıda belirtmiş olduğunuz kodu ben şöyle kullanacağım;

PHP:
$komut= $_POST['urun_kod'];

$ws->doCommandAsConsole($komut);

Sonuç olarak admin komuta "give oyuncuAdi vip" yazarsa sadece oyuncuAdi adlı kişiye gider.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl