Çözüldü Webriva iş bilmezliği.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TorkauL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.319
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TorkauL

CAPE NETWORK OYUN HİZMETLERİ
Elmaslar
416
Discord İzni
Minecraft
TorkauL

Discord:

torkaul

Merhabalar değerli forum üyeleri,

@Webriva firmasının işleyiş ve prosedürü hakkında biraz bilgi sahibi olalım.

11.07.2024 Perşembe akşamı saat 19:57'de Webriva firmasına sunucumun discord botlarını aktifleştirmem için oluşan vds ihtiyacını gidermek adına ödeme yaptım.
Yaptığım ödemenin hemen arkasına ihtiyacımı giderecek seviyede bir vds satın aldım. Fark ettim ki otomasyon sistemleri yok bu dönemde otomasyon sistemi kurmayan hosting kalmamıştır diye düşünüyordum lakin satın aldıktan sonra böyle bir sistemlerinin olmadığını fark ettim.
Otomasyon sistemin olmayabilir, yeni bir hosting firması olabilirsin hal böyleyken müşterilerine karşı küstahça konuşmamalı ve kendi hizmet açığını müşterilerine hızlı bir destek sunarak kapatabilirsin.
19:57'de satın almış olduğum VDS hizmetinin saat 23:00'lara kadar kurulmadığını fark edince discord sunucularına giriş yaptım, destek talebi odasında da şöyle bir yazı metniyle karşılaştım;
1720768076943.png

Website üzerinde kurulum bekleyen bir hizmetim varken bunun haberini size yine website üzerinden vermemin nasıl bir mantığı olabilir tam olarak çözemedim, kendileri de bu konuda beni aydınlatamadılar maalesef. Siz değerli forum üyelerinin eğer bir fikri varsa yorumlarınızı merakla okuyor olacağım.

Discord sohbetlerine yazmış olduğum mesaj ise yalnızca satın almış olduğum vds'in ne zaman kurulacağını öğrenmeye yönelik bir mesajdı böyle bir tepki ile karşılaşacağımı bilmediğimden maalesef ekran görüntüsü alma gereği duymadım.
Vds satın alımından sonra yaklaşık olarak 3 saatlik beklemenin ardından discord sohbetlerine yazmış olduğum mesaj da bir 5 saat daha görmezden gelindi (tüm yetkililerinin discordda çevrim içi olmasına rağmen), 5 saatin sonunda ise müşteri memnuniyetini sağlamak ve hizmetlerindeki eksikliği gidermek yerine yapmış oldukları hareket şu şekildeydi;
1720768407695.png

Aynı durumdan muzdarip birkaç kişi daha sohbete benimle aynı mesajı yazmışlardı onların mesajları ile beraber benim mesajlarım da silinmiş ve sunucularında hiç yer almayan bir kural getirmişler ki onu bile doğru uygulamaktan aciz bir firma :)
Getirmiş oldukları kural 1. Uyarı'nın 1 saat zaman aşımı olduğu, ve ekran görüntüsünde de yer aldığı üzere 24 saatlik zaman aşımı atıldı.

Yapmış oldukları hareket hakkında yorum yapmaya dahi gerek yok, sundukları hizmet sanal pos kısmında 6 haneli güvenlik kodunu girip ödemeyi onaylayana kadar diye düşünüyorum :)

Devamında ise kendileriyle aramda geçen yazışma aşağıdaki gibidir;
1720768666785.png

1720768685279.png

Yapmış olduğum ödemenin hangi ödeme alt yapısı kullanarak yapıldığını gözlemleyemeyecek kadar basit bir panele sahipler ki PAYTR Sanal Pos üzerinden yapmış olduğum ödemeyi sanki havale/eft ile yapmışım gibi lanse ediyorlar :)
1720769024652.png

Eklemeyi unutmuşum, kendileri maalesef ki yetkili olarak yer almış olduğum satış platformunda partnerimiz :)
Velhasıl kelam, yalnızca discord sunucumun botlarını çalıştırmak için satın almak istediğim vds hizmetinde bu tür sorunlar ile karşılaşıyorsak bu şahıslara geliştirecek olduğunuz projelerinizi emanet etme konusunda iki kere düşünmenizi ve bu düşünmelerin sonucunda da yanlış karar almamanızı öneririm.

Ek olarak 15. saatin sonucunda hizmetim teslim edilmiş durumda fakat uzak masaüstüne erişemiyorum ve yine site üzerinden destek talebi oluşturmaya yönlendiriliyorum.
1720769667268.png

Forumda konu açmamın sebebi herhangi bir proje geliştirmek isteyen arkadaşlarımızın başlangıcını bu tür yerlerde yaparak heveslerinin kırılmasını istememdir, böyle küstahça cevaplarda bulunan bir firmanın bu konuya verebileceği tek yanıt satın almış olduğum hizmetin bütçe olarak düşük kalmasından dolayı iadenizi geçelim fazla uzatmayın tarzında olacaktır, onlar böyle bir cevap vermeden ben söyleyeyim hizmetimin destek sunmaktan çekindiğiniz discord sunucunuzda çekiliş yolu ile bir üyenize verebilirsiniz. Şanslı bir discord üyeniz herhangi bir ücret ödemeden hizmetinizi deneyimlemiş olsun ki ileride yanlış bir karar vermekten uzak dursun :)

Son düzenleme:
Merhaba,

Öncelikle belirtmek isteriz ki, forum üzerinde herhangi bir reklamımız bulunmamaktadır. Forum üzerinden konu açan müşterimizle forum üzerinden bir ticaretimiz olmamıştır. Bu nedenle forum üzerinden konu açılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz.

Sistemimizde otomasyon mevcuttur ve bir yılı aşkın süredir oyun sunucuları ve kurumsal hizmetler sunmaktayız. Otomasyon tarafı detaylı bir yapı olduğundan, olası durumlarda siparişiniz doğrudan aktif olmayabilir ve farklı durumlar söz konusu olabilir. Bu sebeple siparişiniz doğrudan aktif edilmemiştir. Bu süreçte gözlemlediğimiz kadarıyla, site üzerinde herhangi bir talebiniz bulunmamaktadır. Sitemizde bulunan tek sipariş veya tek talep size ait değildir. Gün içerisinde onlarca talep gelmektedir ve bu talepler işlem sırasına göre ilerlemektedir.

Destek talebi açmadan beklemeniz, süreci yavaşlatmaktadır. EFT ile ödeme yaptığınız kastedilmemiştir. POS üzerinden ödeme yaptıysanız dahi otomasyon tarafında sorun olmuş olabileceğinden, site üzerinden talep açmanız istenmiştir. Sunucunuz aktif olduktan sonra, her sunucunun aktif olup olmadığını veya şifrenin hatalı olup olmadığını kontrol etmemekteyiz; bunun mümkünatı yoktur. Bu bilgilendirmeyi tarafımıza sizin yapmanız gerekmektedir. Siz bildirimde bulunmadan bunu tahmin etmemiz mümkün değildir.

İade işleminiz PAYTR üzerinden gerçekleştirilmiştir. İadenin bankanıza yatması 1-7 günü bulabilmektedir. Çekiliş yapmamızın anlamı yoktur, ince düşünceniz için teşekkür ederiz.

Yönetimin konuyu inceleyip kapatmasını rica ediyoruz.

Saygılarımızla,

Forum üzerinden reklam vermememiş olmanız ve ticaretinizin forum üzerinden dönmememiş olması kullanıcının buraya şikayet açmasına engel değil.

Forum üzerinden reklam vermememiş olmanız ve ticaretinizin forum üzerinden dönmememiş olması kullanıcının buraya şikayet açmasına engel değil.
Merhaba,

Forum üzerindeki şu anki yönetimin tam olarak ne yaptığı hakkında bilgimiz yok lakin burada tartışarak konuyu uzatmanın bir anlamı yoktur. Konuyu inceleyip çözümlerseniz seviniriz.

Bundan 1 ay önce bende aynı sorunu yaşadım. Bana kurulum için tekrar destek talebi açmamamı ve beklememi söylediler.
Yaklaşık 5-6 saat bekledikten sonra baktım ses yok iade istedim. Bana sözleşmeyi okuyun tarzında bir şey söyleyip iade olmadığını söylediler. Bende son kez iade olacak mı yoksa gerekeni yapayım mı diye sordum ve iade işlemi gerçekleşti. İade için talep açmayana kadar zerre uğraşmadılar kurulum ile.
Overselling bir yana fark edecek olursanız sürekli %20 indirim sunuyorlar.

Her ay yeni minecraft sunucusu açıp, parayı cukkalayıp diğer ay tekrar sunucu açan kişilerden bir farkları yok.NE ALAKA KARDEŞİM diyecek olursanız Yunus Aygül adlı arkadaş durmadan firma değiştiriyor :D
Goveri > Sunucuduragi > Webriva
Bunlar hakkında bir konu açmıştım ancak forum yetkilileri konuyu onaylamadığı için (beklettiler) bende konuyu sildim uğraşmadım.

Merhaba,

Forum üzerindeki şu anki yönetimin tam olarak ne yaptığı hakkında bilgimiz yok lakin burada tartışarak konuyu uzatmanın bir anlamı yoktur. Konuyu inceleyip çözümlerseniz seviniriz.
Forum yönetimiyle sizin bir alakanız bulunmuyor. Siz öncelikli olarak şikayetçi olan kişilerin mağduriyetlerine gidermeye bakın sizin söylemenizle konu çözüme kavuşmayacaktır belli bir süre içerisinde karara bağlanıp açıklanır.

Çoluk çocuğu iadeden vazgeçirmek gibi olmuyor değil mi?

1720779110899.png

1720779126227.png

1720779138516.png

1720779149409.png

1720779163331.png

1720779175270.png

Ekli dosyalar

• 1720779172004.png
    1720779172004.png
    3,2 KB · Görüntüleme: 117
Bundan 1 ay önce bende aynı sorunu yaşadım. Bana kurulum için tekrar destek talebi açmamamı ve beklememi söylediler.
Yaklaşık 5-6 saat bekledikten sonra baktım ses yok iade istedim. Bana sözleşmeyi okuyun tarzında bir şey söyleyip iade olmadığını söylediler. Bende son kez iade olacak mı yoksa gerekeni yapayım mı diye sordum ve iade işlemi gerçekleşti. İade için talep açmayana kadar zerre uğraşmadılar kurulum ile.
Overselling bir yana fark edecek olursanız sürekli %20 indirim sunuyorlar.

Her ay yeni minecraft sunucusu açıp, parayı cukkalayıp diğer ay tekrar sunucu açan kişilerden bir farkları yok.NE ALAKA KARDEŞİM diyecek olursanız Yunus Aygül adlı arkadaş durmadan firma değiştiriyor :D
Goveri > Sunucuduragi > Webriva
Bunlar hakkında bir konu açmıştım ancak forum yetkilileri konuyu onaylamadığı için (beklettiler) bende konuyu sildim uğraşmadım.

Merhaba,

İadeniz sağlanmış ve ortada bir mağduriyet görülmemekte. Firma sahibinin yapmış olduğu davranışlar sizi ilgilendirmez. Ortalama 1.5 senedir sorunsuz olarak hizmet vermekteyiz ve bu konuda kendimizi geliştirerek ilerleme sağlamaktayız. Bizle alakalı bir problem olmadığı sürece iade almanız mümkün değildir.

3.12: Müşteri, siparişini verdiği hizmetin ödemesini yaptıktan sonra en geç 48 saat içerisinde hizmetini teslim alacaktır. Eğer bu süre içerisinde hizmetini teslim alamaz ise, talep ederse ödemesini geri talep edebilecektir.

Madde üzerinde bir yanlış bulunuyor ve hakkınızı eğer almadıysanız bize ulaşabilirsiniz.

Forum yönetimiyle sizin bir alakanız bulunmuyor. Siz öncelikli olarak şikayetçi olan kişilerin mağduriyetlerine gidermeye bakın sizin söylemenizle konu çözüme kavuşmayacaktır belli bir süre içerisinde karara bağlanıp açıklanır.
İade sağlanarak mağduriyet giderilmiştir. Gerekli işlemlerin sağlanmasını rica ediyoruz.

Firma sahibinin yaptığı şeyler nasıl beni ilgilendirmiyor?
Sözde firmayı başkasına satıyor ama sattığı kişi kendi ekibinden biri.
O süre zarfında müşterilerin erişimi kesiliyor.

Birde sözleşme fasa fiso kardeşim benim. Acil bir işim var ve bana 5 dakikada kurulum vaat ediyorsan yerine getireceksin!
Ha yok bizim sözleşmeler öyle biz 5 dakika içerisinde kurulumu müşteri çekmek için yazdık diyorsan da gülerim.
1720779599379.png

EKLEME
Yunus'un Goveri'de destek ekibiyle planladığı satış yöntemini az çok hatırlıyorum.
1.8 için 10-15 kişinin oynuyacağı bir vds isteyen birine 8gb R9 kitlemiştiniz.
İnkar edecek olursanız da gidip işsiz gibi arayabilirim mesajları. (Muhtemelen ss almışımdır canım)

Firma sahibinin yaptığı şeyler nasıl beni ilgilendirmiyor?
Sözde firmayı başkasına satıyor ama sattığı kişi kendi ekibinden biri.
O süre zarfında müşterilerin erişimi kesiliyor.

Birde sözleşme fasa fiso kardeşim benim. Acil bir işim var ve bana 5 dakikada kurulum vaat ediyorsan yerine getireceksin!
Ha yok bizim sözleşmeler öyle biz 5 dakika içerisinde kurulumu müşteri çekmek için yazdık diyorsan da gülerim.
Ekli dosyayı görüntüle 245281

Merhaba,

Firma sahibi ile sizin almış olduğunuz hizmetin bir bağı yoktur. Önceki firmanın kime devredilmiş olduğu sizi ilgilendirmeyecektir ve konumuzla alakası yoktur. Firma sahibi sadece firma ile ilgilenmiyor olup ekipte 4'den fazla kişi teknik anlamda hizmet sağlamaktadır. Bunun yanı sıra orada yazan süre doğrudur ve 10 siparişten 8'inde sorunsuz olarak kullanmış olduğumuz otomasyon sunucuları sorunsuz olarak kurar ve teslim eder. Bunun yanı sıra ISO dosyasında bir problem olmasında veya IP'de bir sorun olmasında teslimat süreniz gecikebilir veya sunucuyu yanlış teslim alabilirsiniz. Bu süreçte destek talebi açmanız durumunda sorun düzeltilir ve telafinize fazlasıyla beklediğiniz süre eklenir.

Merhaba,

Öncelikle belirtmek isteriz ki, forum üzerinde herhangi bir reklamımız bulunmamaktadır. Forum üzerinden konu açan müşterimizle forum üzerinden bir ticaretimiz olmamıştır. Bu nedenle forum üzerinden konu açılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz.

Sistemimizde otomasyon mevcuttur ve bir yılı aşkın süredir oyun sunucuları ve kurumsal hizmetler sunmaktayız. Otomasyon tarafı detaylı bir yapı olduğundan, olası durumlarda siparişiniz doğrudan aktif olmayabilir ve farklı durumlar söz konusu olabilir. Bu sebeple siparişiniz doğrudan aktif edilmemiştir. Bu süreçte gözlemlediğimiz kadarıyla, site üzerinde herhangi bir talebiniz bulunmamaktadır. Sitemizde bulunan tek sipariş veya tek talep size ait değildir. Gün içerisinde onlarca talep gelmektedir ve bu talepler işlem sırasına göre ilerlemektedir.

Destek talebi açmadan beklemeniz, süreci yavaşlatmaktadır. EFT ile ödeme yaptığınız kastedilmemiştir. POS üzerinden ödeme yaptıysanız dahi otomasyon tarafında sorun olmuş olabileceğinden, site üzerinden talep açmanız istenmiştir. Sunucunuz aktif olduktan sonra, her sunucunun aktif olup olmadığını veya şifrenin hatalı olup olmadığını kontrol etmemekteyiz; bunun mümkünatı yoktur. Bu bilgilendirmeyi tarafımıza sizin yapmanız gerekmektedir. Siz bildirimde bulunmadan bunu tahmin etmemiz mümkün değildir.

İade işleminiz PAYTR üzerinden gerçekleştirilmiştir. İadenin bankanıza yatması 1-7 günü bulabilmektedir. Çekiliş yapmamızın anlamı yoktur, ince düşünceniz için teşekkür ederiz.

Yönetimin konuyu inceleyip kapatmasını rica ediyoruz.

Saygılarımızla,​
Forum üzerinde reklamımız bulunmamaktadır diyerek forum üzerinden mesaj yolu ile (onaylı hosting flamanızın bulunmamasına rağmen) kendinize müşteri çekmesini biliyorsunuz bkz;
1720779480729.png

Sisteminizde otomasyon bulunup bulunmaması değil buradaki konu elbette bir hata yaşanmış olabilir bunu uygun bir dille müşteriye belirtmek yerine zaman aşımı uygulayıp siteden destek talebi açmaya yönlendirmenin müşteri memnuniyeti ve sağlamaya çalıştığınız hizmetin ne denli doğru olup olmadığı tartışılır, discord sunucunuzdaki genel sohbette ufak bir gezinti ile neredeyse 10'a yakın müşterinizin gün içerisinde sıklıkla hizmet erişim kesintisi yaşadığını ve bu problemi discord sunucunuz üzerinden dile getirdiğini görmekteyim. Sistemlerinizde bir sorun olduğu aşikar, kusursuz hizmet sunarsın ondan sonra site desteğine yönlendirirsin lakin böyle yarım yamalak hizmet sunduktan sonra müşteriye kusura bakmayın ilgileniyoruz demek yerine zaman aşımı atıp siteden destek aç gibi bir tabir kullanırsanız kendinizi reklam vermemiş olduğunuz forumun mesajlarını okurken bulursunuz.​
Merhaba,

İadeniz sağlanmış ve ortada bir mağduriyet görülmemekte. Firma sahibinin yapmış olduğu davranışlar sizi ilgilendirmez. Ortalama 1.5 senedir sorunsuz olarak hizmet vermekteyiz ve bu konuda kendimizi geliştirerek ilerleme sağlamaktayız. Bizle alakalı bir problem olmadığı sürece iade almanız mümkün değildir.

3.12: Müşteri, siparişini verdiği hizmetin ödemesini yaptıktan sonra en geç 48 saat içerisinde hizmetini teslim alacaktır. Eğer bu süre içerisinde hizmetini teslim alamaz ise, talep ederse ödemesini geri talep edebilecektir.

Madde üzerinde bir yanlış bulunuyor ve hakkınızı eğer almadıysanız bize ulaşabilirsiniz.

İade sağlanarak mağduriyet giderilmiştir. Gerekli işlemlerin sağlanmasını rica ediyoruz.​
İade talep etmediğimi açmış olduğum konuda belirttim, ben sizden herhangi bir çözüm de hizmet de beklemiyorum değerli forum üyelerinin bu konuyu okuyup mağduriyet yaşamamasını istiyorum.
Aynı zamanda r10 üzerinde de tarafınızla ilgili onlarca olumsuz geri dönüt mevcutken 1.5 senedir sorunsuz olarak hizmet verdiğinizi nasıl iddia edebiliyorsunuz?​

Forum üzerinde reklamımız bulunmamaktadır diyerek forum üzerinden mesaj yolu ile (onaylı hosting flamanızın bulunmamasına rağmen) kendinize müşteri çekmesini biliyorsunuz bkz;Ekli dosyayı görüntüle 245280
Sisteminizde otomasyon bulunup bulunmaması değil buradaki konu elbette bir hata yaşanmış olabilir bunu uygun bir dille müşteriye belirtmek yerine zaman aşımı uygulayıp siteden destek talebi açmaya yönlendirmenin müşteri memnuniyeti ve sağlamaya çalıştığınız hizmetin ne denli doğru olup olmadığı tartışılır, discord sunucunuzdaki genel sohbette ufak bir gezinti ile neredeyse 10'a yakın müşterinizin gün içerisinde sıklıkla hizmet erişim kesintisi yaşadığını ve bu problemi discord sunucunuz üzerinden dile getirdiğini görmekteyim. Sistemlerinizde bir sorun olduğu aşikar, kusursuz hizmet sunarsın ondan sonra site desteğine yönlendirirsin lakin böyle yarım yamalak hizmet sunduktan sonra müşteriye kusura bakmayın ilgileniyoruz demek yerine zaman aşımı atıp siteden destek aç gibi bir tabir kullanırsanız kendinizi reklam vermemiş olduğunuz forumun mesajlarını okurken bulursunuz.

İade talep etmediğimi açmış olduğum konuda belirttim, ben sizden herhangi bir çözüm de hizmet de beklemiyorum değerli forum üyelerinin bu konuyu okuyup mağduriyet yaşamamasını istiyorum.
Aynı zamanda r10 üzerinde de tarafınızla ilgili onlarca olumsuz geri dönüt mevcutken 1.5 senedir sorunsuz olarak hizmet verdiğinizi nasıl iddia edebiliyorsunuz?​
Bundan birkaç ay öncesine kadar firmamız üzerinde Hosting flaması mevcuttu ve forum üzerinde reklamlarımız mevcuttu. Ardından üyelik uzatılmadığından konularla beraber tüm reklamlarımız kaldırıldı zaten. Müşterilerimize elimizden geldiğince anlayışlı hoşgörülü davranmaya çalışıyoruz. Amacımız size bir art niyet ile yaklaşıp saygısızlık yapmak değildir. Sizin başta bizle birebir iletişiminizde konuşma şekliniz hoş değildir. Buna karşılık olarak o şekil cevap verilmiş bu durum için kusura bakmayınız.

R10 üzerinden tarafımıza açılmış şikayet cevaplanmıştır ve cevapsız bırakılmayarak telafileri sağlanmıştır. Yapabileceğimiz bir şey varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bundan birkaç ay öncesine kadar firmamız üzerinde Hosting flaması mevcuttu ve forum üzerinde reklamlarımız mevcuttu. Ardından üyelik uzatılmadığından konularla beraber tüm reklamlarımız kaldırıldı zaten. Müşterilerimize elimizden geldiğince anlayışlı hoşgörülü davranmaya çalışıyoruz. Amacımız size bir art niyet ile yaklaşıp saygısızlık yapmak değildir. Sizin başta bizle birebir iletişiminizde konuşma şekliniz hoş değildir. Buna karşılık olarak o şekil cevap verilmiş bu durum için kusura bakmayınız.

R10 üzerinden tarafımıza açılmış şikayet cevaplanmıştır ve cevapsız bırakılmayarak telafileri sağlanmıştır. Yapabileceğimiz bir şey varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.​
Sizle birebir iletişime hiçbir zaman geçmedim, discord sunucunuz sohbet kanalına konu içeriğinde belirtmiş olduğum mesaj dışında hiçbir mesaj geçmişim bulunmamaktadır. Mesajı sildiğiniz için ekran görüntüsünü koyamadım konuya, eminim ki discord sunucunuzda log kanalı vardır ekran görüntüsünü alarak buraya iletiniz konuşma şeklimin hoş olup olmadığını beraber yorumlayalım.​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl