Web tasarım hakkındaki düşünceleriniz neler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EnesE

Mad?
Elmaslar
169
Minecraft
Girrk

Discord:

Enes?#3565

Selamlar Ben Enes ,bildiğiniz gibi her gün bir sohbet konusu açıyorum , web tasarım öğrencisi ( kendi kendime öğreniyorum ) olarak soruyorum , sizce web tasarım geleceğin mesleği mi ?
Kendi fikrim : Html , css , javascript biliyorum , fakat bazen wix tarzı siteler mesleğimin önünü kesicek diye korkuyorum :D

Basit siteler hiçbir yazılımcının önüne geçemez, sana tavsiyem php de öğrenmelisin. HTML sayfası sadece client yani sunucu tarafında çalışır, PHP ise hem sunucu hemde server tarafında çalışarak etkileşimi sağlar.

Basit siteler hiçbir yazılımcının önüne geçemez, sana tavsiyem php de öğrenmelisin. HTML sayfası sadece client yani sunucu tarafında çalışır, PHP ise hem sunucu hemde server tarafında çalışarak etkileşimi sağlar.
Saydığım dillerde tamam , ustalaştım dediğimde ilk iş php :)

PHP öğrenme. Daha iyi diller varken kendini karartırsın.

PHP öğrenmene gerek yok ki, front-end'ine bak sen. Gelecek front-end ile büyüyor.

MySQL, vs bağlarsın PHP sadece Database işlerine yaramaz ki

Ben şahsen PHP taraftariyim ne olursa olsun cepte bilgi dursun bence

Wix tarzı siteler mesleğinin önünü fazla kesemez. Tabi sende sadece html,css site yapmıyorsan. Php, .net ile veritabanı destekli dinamik siteler yapıyosan kimse senin önünü kesemez :D başarılar.

Wix tarzı siteler mesleğinin önünü fazla kesemez. Tabi sende sadece html,css site yapmıyorsan. Php, .net ile veritabanı destekli dinamik siteler yapıyosan kimse senin önünü kesemez :D başarılar.
Teşekkürler öğreniyorum :)

Web tasarım geleceğin değil şu an içinde olduğumuz zaman dilimininde çok büyük bir parçası aslında. Tabi işi bilene. :)

Kusura bakma yaklaşık 5 dakikadır gülüyorum; eğer bilmiyorsan bilmediğin konular hakkında bir şeyler yazma, biliyorsan da yazdıklarına dikkat edersen daha rahat ve sağlıklı iletişim kurarız.

PHP konusuna gelince, bu scripting dilini insanlar hypelıyor bana kalırsa (tamam tamam benchlere de kalabilir) bin basacak diller var. PHP tercih edilme nedeni ne mi peki? Gerçekten bilgisiz ve yeniliğe açık olmayan kişiler tarafından sığınak, gerçekten bilgili ve parasına bakan kişiler içinse müşteri arz-talep ilişkisi, sunucu nedir http nedir bilmeden birkaç dosya yükleyip çalıştırabileceğin hosting hizmetleri mevcut olduğu için gereksiz derecede popülerleşti, peki kötü mü kısmına gelirsek, syntax konusunda oldukça farklı bir dil ama basit, sunucu performansı/kaynak kullanımı ve request/minute benchlerinde daha iyi olan diller var dediğim gibi çok kısa araştırmalarla bile bulabilirsiniz.
Veritabanı - İstemci arasındaki ilişki de network üzerinden gerçekleştiriliyor, net sınıfı mevcut olan her dil ile kendi connectorlerinizi (mevcut değilse) yazabilirsiniz ama şuan popüler olan birçok veritabanı bilindik tüm dillere connector yapıp yayınlıyor ama tabii her dilde iş new PDO kadar basit olmuyor.

Frontend konusundaysa şöyle bir şey söyleyebilirim, tasarım her zaman talep görür ama ileride ne derecede karlı bir meslek olur konuşmak bana kalırsa yanlış, sonuçta 3 milisaniye sonrasında bile ne olacağını bilemiyoruz ama korkma wix bir web geliştiricisinden sadece "abi bütçem az 10tlye neler var" diyen kişileri eksiltecektir ve bu bence bir kazanç.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl