ServersKtr
Birisi mi Spawnlandı?
- Elmaslar
- 0
- Minecraft
- ServersKtr
Discord:
ServersKtr
Web panelli sunucular Linux tabanlı oluyor genelde. Bu sebeple aynı RAM ve CPU gücüyle daha iyi performans gösteriyorlar (genelleme bu ama. Linux diye uçacak kaçacak diye bir şey yok). Dışarıdayken de web panel kontrolü çok daha rahat.
Uzak masaüstünde ise Windows gibi ağır bir sunucu işletim sistemi çalışıyor. Daha fazla RAM ve CPU gücüne ihtiyacınız var. Ancak birden fazla sunucu açmak için ideal. Kullanımı da Windows'a alışıksanız daha kolay elbette.
Bir de kendi kullanımımızda gözlemlediğim: Uzak masaüstünde çalışan sunucular en az her hafta yeniden başlatma istiyor (tüm makineyi yeniden başlatmak). Web panelli olanlarda böyle bir durum yok.
Benim tercihim eğer max. 2-3 sunuculu HUB açılacaksa ve düşük bir bütçe varsa uzak masaüstü, hub değilse veya hub yapılacaksa bile yüksek bütçe varsa web panel olur.
Edit: Uzak masaüstü denildiğinde genelde RDP protokolünden bahsediliyor. Bu da Windows tabanlı sistemlerde olan bir olay. Elbette Linux VDS daha iyi olacaktır, üstüne webpanel bile kurulabilir ancak yeni başlayanlar uzak masaüstü dediğinde çoğunlukla Windows'tan bahsediyor bu varsayımla yanıtladım (Linux RDP yani uzak masaüstü kullanmaz başka şekilde bağlanılır.)
Lütfen Sözde Engin Bilgilerinizi Paylaşmayın Üsteki Arkadaş Gayet Güzel Açıklamış Yönlendirme Yapmamış VDS'de Linux Kuruluyor Derken Vds'nin Açılımını Bildinizi Sanmıyorum :DLütfen eksik bilgi verip kullanıcıları yanlış şeye yöneltmeyelim. Vds ye de Linux kurulabiliyor ve birkaç uygulama ile telefondan hemde ye bağlanabilirsiniz. Benim tavsiyem vds kullanmanız.