Web Panel mi ? UzakMasaüstü mü ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BetaCond
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.097
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BetaCond

Ziyaretçi
Şimdi şirket ismi vermiyeceğim ama bir sunucu almayı planlıyoruz arkadaşım web panel isterken ben uzakmasaüstü istiyorum sizce karar ne olmalı ?

Web panelli sunucular Linux tabanlı oluyor genelde. Bu sebeple aynı RAM ve CPU gücüyle daha iyi performans gösteriyorlar (genelleme bu ama. Linux diye uçacak kaçacak diye bir şey yok). Dışarıdayken de web panel kontrolü çok daha rahat.
Uzak masaüstünde ise Windows gibi ağır bir sunucu işletim sistemi çalışıyor. Daha fazla RAM ve CPU gücüne ihtiyacınız var. Ancak birden fazla sunucu açmak için ideal. Kullanımı da Windows'a alışıksanız daha kolay elbette.

Bir de kendi kullanımımızda gözlemlediğim: Uzak masaüstünde çalışan sunucular en az her hafta yeniden başlatma istiyor (tüm makineyi yeniden başlatmak). Web panelli olanlarda böyle bir durum yok.

Benim tercihim eğer max. 2-3 sunuculu HUB açılacaksa ve düşük bir bütçe varsa uzak masaüstü, hub değilse veya hub yapılacaksa bile yüksek bütçe varsa web panel olur.

Edit: Uzak masaüstü denildiğinde genelde RDP protokolünden bahsediliyor. Bu da Windows tabanlı sistemlerde olan bir olay. Elbette Linux VDS daha iyi olacaktır, üstüne webpanel bile kurulabilir ancak yeni başlayanlar uzak masaüstü dediğinde çoğunlukla Windows'tan bahsediyor bu varsayımla yanıtladım (Linux RDP yani uzak masaüstü kullanmaz başka şekilde bağlanılır.)

Son düzenleme:
Lütfen eksik bilgi verip kullanıcıları yanlış şeye yöneltmeyelim. Vds ye de Linux kurulabiliyor ve birkaç uygulama ile telefondan hemde ye bağlanabilirsiniz. Benim tavsiyem vds kullanmanız.

Uzak masaüstü genelde vds tercih ediliyor ama bu oran değişiyor bana kalırsa uzakmasaüstü alman daha karlı olur hem yönetmek için hemde daha kolay oldugu için.normal pc gibi kullanıyorsun (oyunlar hariç) :D

Kesinlikle VDS almalısınız bence. Linux işletim sistemi kurup biraz linux öğrendikten sonra sorun olmayacaktır. Ayrıca alacağınız yeri seçerken dikkat edin uygun fiyat diye bir şey yoktur!

Sunucuya göre değişir fakat linux her zaman daha iyidir. Linux hakkında bilginiz yoksa ve uğraşmak istemiyorsanız VDS.

İlk Web Panel kullandığımda çok zor lanmiştim neyin nasıl yapıldığını bilmiyordum ama uzak masaüstü kolay gelmişti bana ben o yüzden uzak masaüstü seçerim bilen ama Linux Web Panel kullanabilir

Linux öğrenip vds almak işinizi fazlasıyla görecektir. Web panelde dns ayarı vs. yapamazsınız.

Uzak masaüstü kullanımı daha rahat ve webpanele göre daha çok kullanışlı.

Uzak masaüstünü tercih ediyorum her zaman. Webpanel'de yapabileceğiniz şeyler Hosting'in koyduğu sınırlar dahilinde oluyor.

Uzak masaüstünü tercih ediyorum her zaman. Webpanel'de yapabileceğiniz şeyler Hosting'in koyduğu sınırlar dahilinde oluyor.
Webpanelde birden fazla işlemi aynı anda yada yüksek güçlü işlemler yapınca çöküyor. Ve geri düzeltilmesi kolay olmuyor ve dediğine katılıyorum vds tercih edilmeli.

Daha önce herhangi bir sunucu açtınız mı?
Sunucu açarken hedefiniz ne?
Ne tür açacaksınız?

Bunlar önemli sorular, İlk olarak herhangi bir sunucu açma deneyiminiz yoksa ve bu işi aşırı ciddiye almıyorsanız web panel kullanabilirsiniz uzak masaüstüne göre (hostinge bağlı*) daha kullanışlıdır.
Hayır sunucu deneyimimiz var, bu işi ciddiye alıyoruz ve gelecekte büyük bir sunucu olmayı planlıyoruz derseniz sizi uzak masaüstüne alalım, şu zamana kadar web panel kullanıp 30 dan fazla oyuncu alan bir sunucu görmedim pek de kaliteli işler görememiştim web panelde.

Ama sonuç olarak hem kendinizi geliştirmek hem sunucu yönetimini öğrenmek amacıyla linux işletim sistemli uzak masaüstü almanızı tavsiye ediyorum (Windows alabilirsiniz ancak linux öğrenmekten zarar gelmez)

Ek olarak; Windows ile Linux farkı cpu ve ram kullanımıdır Linux daha az cpu ve ram kullanıyor

Lütfen eksik bilgi verip kullanıcıları yanlış şeye yöneltmeyelim. Vds ye de Linux kurulabiliyor ve birkaç uygulama ile telefondan hemde ye bağlanabilirsiniz. Benim tavsiyem vds kullanmanız.
Verdiğiniz Bilgi İçin teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl