Gönüllü Vizyon Sahibi Projelere Yönetim ve Geliştirme Tarafında Katılmak İstiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan IchBinChe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 37

IchBinChe

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
1
Minecraft
ichbinche

Discord:

ichbinche

Herkese merhaba.

Bu yazıyı önce çok daha uzun yazmıştım, daha sonrasında kısalttım. Uzun ve detaylı bir metni önünüze koymak isterdim ama net olmak her zaman daha iyidir. Ne istediğimi aşağıda fazlasıyla belirttim, detayları konuşmak isterseniz en alttaki Discord adresimden bana ulaşın.

Doğru projede yönetim ve geliştirme tarafında, gönüllü olarak yer almak istiyorum. Moderasyon değil. Belli bir yetki ya da unvan derdim yok. Aradığım tek şey vizyon.

─────────────

Fraksiyon istemiyorum​

Bu ekosistemde gördüğüm şey, neredeyse her sunucunun birbirinin aynısı olması. Bir sunucunun başkasının özelliğini alıp daha iyisini yapmasına lafım yok, olması gereken de bu. Sorun, işin bunun ötesine hiç geçmemesi. Aradığım sunucu, mevcut özellikleri iyi yapmanın yanında Türkiye'de daha önce görülmemiş bir şeyler de deniyor olmalı.

─────────────

Vizyon derken?​

Birkaç örnek, sadece kalibreyi göstermek için:

• Yapay zeka ile çalışan NPC'ler. Kararını kendi veren, gerçek bir oyuncu gibi davranan karakterler.
  • Slimefun4 tarzı derin pluginler. (github.com/Slimefun/Slimefun4) Çok az kişinin sunduğu sistemleri merkeze koyup ekonomiye farklı bir yön vermek.
  • Oyuncu güdümlü dinamik ekonomi. Fiyatların arz talebe göre oynadığı, oyuncunun ürettiği değeri yasal sınırlar içinde dışarı taşıyabildiği bir yapı.

Bu kalibrede bir şey görmedim. Kendi sunucunuz böyleyse ve gözden kaçırdıysam affola.

─────────────

Ne getiririm?​

Yönetim, mimari ve mühendislik benim işim. Bir projeye baktığımda nereye gittiğini, parçaların birbirine nasıl oturduğunu, neyin neden önce geldiğini görürüm. Bir sistemin mimarisini kurmak, yol haritasını çıkarmak, işi doğru sırayla ilerletmek, yani project management. Geliştirme tarafında ise hangi eklentiyi bilip bilmediğim önemli değil. Önemli olan bir sistemin nasıl inşa edileceğini görebilmek ve arkasındaki mühendislik disiplinidir. Ben de bunu başka bir alandan buraya taşıyorum.

─────────────

Beni nasıl ikna edersiniz?​

Sunucuda gezdirerek değil, dokümanınızla ve argümanınızla. Net bir problem, kararların gerekçesi, hedef ve yol haritası. "Tasarımım güzel, sıfırdan yaptım" bir argüman değil. Bu kültürün burada olmadığını biliyorum, ama doküman çıkaramıyorsanız bile en azından sağlam bir argüman kurun.

─────────────

Şunlarla gelmeyin​

"Java biliyorum, Spigot biliyorum, plugin ayarlarım, ekiple çalışırım, sorun çözerim..." Her ilanda dönen aynı liste. Bunlar beni ilgilendirmiyor. "Şunu biliyor musun, bundan anlar mısın" diye de sormayın, hepsi yanlış soru. Doğru soru tek: birlikte ne inşa edebiliriz?

Fikrinizi çalacağımdan da çekinmeyin. Ciddi işlerle uğraşmış hiç kimse bir fikrin tek başına değerli olduğunu düşünmez, fikir ucuzdur. Değerli olan eylemdir. Masaya bir şey koyun, üstünde konuşalım.

─────────────

Nasıl projeler?​

Tercihim, gerçekten vizyoner yeni bir proje ya da çoktan ivme yakalamış, ekibi ve oyuncusu olan bir yapı. Fikir aşamasındaki tek kişilik hayallerle uğraşacak vaktim yok, bunu baştan söyleyeyim. Çalışmak istediğim insan da belli: konuşan değil iş bitiren, fikrini savunabilen ama eleştiriyi de kaldırabilen biri.

─────────────

Kısaca Minecraft Geçmişim​

1.5, 1.6 ve 1.7 dönemlerinde üç dört faction sunucusu kurup kapattım. Hatta MCPC+ ile mod ve plugin'i bir arada çalıştıran hibrit bir sunucu bile kurdum, o günün şartlarında kolay bir iş değildi. Hepsinde plugin tarafıyla bizzat uğraştım. O zaman da kopya olmak için değil, kendi vizyonum için çalışıyordum. Üzerinden on yıldan fazla geçti, o döneme ait somut bir portföyüm yok, bu da normal.

─────────────

Para beklentim yok. Yukarısı sana uyuyorsa yaz, oturup konuşalım.

Discord: ichbinche

Son düzenleme:
Bir Project Kurduk Katılmak istermisin bilemem developerim orada

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl