Deleted User 342831
Elmas Güneş Gibi Parıldıyor
- Minecraft Sürümleri
- 1.8x 1.20x
Spigot bağlantısı:
Github bağlantısı:
Konu açılırken kullanılan son sürüm: 4.9.2
Discord destek hattı var mı? Evet ücretli olmamasına rağmen discord desteği mevcut.
Kısaca nedir?
Viaversion tek başına kullandıldığında kullandığınız sunucu sürümü ve üst sürümleri destekleyen addonları ile birlikte kullanıldığında alt sürümleri de açan versiyon&sürümler arasında köprü görevi gören bir eklenti.
Versiyonları nasıl açacağım?
Viaversion eklentisinde dikkate almanız gereken satırlar şunlardır:
<none> olan sunucunuzu son sürüme kadar çalıştırmak istiyorsanız
giderek sunucu sürümünüzü <none> yapın ve son sürümüne kadar hepsini tikleyin.
Sonuç şu örneğin ben 1.18.2 baz aldım.
Ama son sürümün girmesini istemiyorum sonuç şu:
Eğer 1.8x - 1.20.4 açmak istiyorsanız sunucu ve map pluginleriniz 1.8 tabanlı olmak zorunda olabilir:
ViaBackwards ve ViaRewind Eklentilerini de addon olarak indirin. (spigot olmasına özen gösterin)
Uyarılar
1.1 Sitede yazan (+ ViaRewind Legacy Support) eklenti addon uyarısına aldırış etmeyin plugin sahibi desteklemiyor.
1.2 1.8den yüksek bir versiyonda yapılmış bir map kullanıyorsanız doğma noktasını 0dan aşağı yapmayın mümkünse üstü olsun.
1.3 Eklentileri kurmanız yeterli değildir konfigürasyon şarttır uyumlu çalışmayabilir.
1.4 Ek olarak diğer ayarları true ya da false yapmanıza gerek yok onlar olmadan da çalışır.
1.5 Viaversion haricinde addonlar için konfigürasyon yapmanıza gerek yoktur.
1.6 Eklentileri güncel tutmalısınız güncel tutmamanız durumunda çalışmama gibi durumlar yaşanabilir.
1.7 Yine sitede yazan velocity eklentisini önermiyorum bu işleri çok zorlaştırır.
1.8 Eklentilerin spigot ve github tabanlı olması önemlidir en güncel hali burada bulunur.
1.9 Konsol hatalarını iyi takip edin çünkü size çok şey anlatıyor. Eklentinin kendine has bir hata tarzı var diyebiliriz.
Sürüm engelleme
Örneğin 1.8 girmesini istemiyorum
ve sürümün karşılığı olan protokol versiyon numarasına bakıyoruz.
Böylece engellemiş olduk. Kısaca bu olay bu kadar basit. Anlamayanlar ve yapamayanlar için basitçe anlattım.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Github bağlantısı:
Konu açılırken kullanılan son sürüm: 4.9.2
Discord destek hattı var mı? Evet ücretli olmamasına rağmen discord desteği mevcut.
Kısaca nedir?
Viaversion tek başına kullandıldığında kullandığınız sunucu sürümü ve üst sürümleri destekleyen addonları ile birlikte kullanıldığında alt sürümleri de açan versiyon&sürümler arasında köprü görevi gören bir eklenti.
Versiyonları nasıl açacağım?
Viaversion eklentisinde dikkate almanız gereken satırlar şunlardır:
JavaScript:
block-versions: []
block-protocols: []
<none> olan sunucunuzu son sürüme kadar çalıştırmak istiyorsanız
Sonuç şu örneğin ben 1.18.2 baz aldım.
JavaScript:
block-versions: ["<1.18.2"]
Ama son sürümün girmesini istemiyorum sonuç şu:
JavaScript:
block-versions: ["<1.18",">1.20.3"]
Eğer 1.8x - 1.20.4 açmak istiyorsanız sunucu ve map pluginleriniz 1.8 tabanlı olmak zorunda olabilir:
JavaScript:
block-versions: ["<1.8"]
ViaBackwards ve ViaRewind Eklentilerini de addon olarak indirin. (spigot olmasına özen gösterin)
Uyarılar
1.1 Sitede yazan (+ ViaRewind Legacy Support) eklenti addon uyarısına aldırış etmeyin plugin sahibi desteklemiyor.
1.2 1.8den yüksek bir versiyonda yapılmış bir map kullanıyorsanız doğma noktasını 0dan aşağı yapmayın mümkünse üstü olsun.
1.3 Eklentileri kurmanız yeterli değildir konfigürasyon şarttır uyumlu çalışmayabilir.
1.4 Ek olarak diğer ayarları true ya da false yapmanıza gerek yok onlar olmadan da çalışır.
1.5 Viaversion haricinde addonlar için konfigürasyon yapmanıza gerek yoktur.
1.6 Eklentileri güncel tutmalısınız güncel tutmamanız durumunda çalışmama gibi durumlar yaşanabilir.
1.7 Yine sitede yazan velocity eklentisini önermiyorum bu işleri çok zorlaştırır.
1.8 Eklentilerin spigot ve github tabanlı olması önemlidir en güncel hali burada bulunur.
1.9 Konsol hatalarını iyi takip edin çünkü size çok şey anlatıyor. Eklentinin kendine has bir hata tarzı var diyebiliriz.
Sürüm engelleme
Örneğin 1.8 girmesini istemiyorum
JavaScript:
block-protocols: 47
Böylece engellemiş olduk. Kısaca bu olay bu kadar basit. Anlamayanlar ve yapamayanlar için basitçe anlattım.
Son düzenleme: