minatodr1
"minatodr1.design"
Venüs'te Yaşam Bulundu mu? Fosfin Gazı Nedir?
Dünya'nın gündemine oturan bu fosfin gazı nedir?
Fosfin Gazı: Bahsi geçen bu gaz aslında insan solunumuna zararlı akciğerleri telef eden bir kimyasal gazdır. İnsanlara ne kadar zararlı olsa dahi, bazı bataklıklarda yaşayan hayvanlar bu gazdan bolca üretmektedir. Fosfin aslında bir biyogöstergedir. Biyogöstergeler ise: Biyolojik bir organizmanın ürettiği doğal bir maddedir. Bilim adamları fosfin'nin yaşam belirtisi olduğuna işaret olduğunu söylüyorlar. Venüs'te bulunan bu fosfin doğal olarak meydana geldiği için yaşam bulgusu'nun bulunması çok yüksek bir ihtimaldir.
Gerçekten de Venüs'te yaşam bulundu mu? Venüs'te fosfin bulduğunu söyleyen profesör Jane Greaves şöyle bir açıklama yaptı: " Kariyerim boyunca dünya dışı yaşam bulmak için uğraştım ve şu anda bu olasılık karşıma çıktığı için inanılmaz heyecanlıyım. Fakat yine eğer kaçırdığımız bir şeyler varsa, bu fosfinin kaynağı yaşamdışı bir olguysa tüm veriler herkese açık durumda, lütfen birileri bize söylesin. Çünkü biz bulamadık." Böyle bir açıklama yaptı, Profesör Greaves. Yaşam olup olmadığı hala tartışma konusu. Ben inanıyorum ki birkaç sene içerisinde bizi tatmin edecek haberler alacağız.
Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?
Moderatör tarafından düzenlendi: