s0mb0dy1
luckperms kullanıyorum + skript var mesela yetkileri kapasam tab tamamlamada gözükür mü ?
- Paper tarafında komutu kapatmak istiyorsan
Permissions ile /pl, /plugins, /bukkit:plugins komutlarını yetkisiz oyunculara kapatabilirsin.
(LuckPerms kullanıyorsan en sağlıklısı bu.)- Velocity tarafında gizlemek için
Velocity’nin config dosyasında command forwarding / tab complete ayarlarını kontrol etmen lazım.
Ayrıca proxy üzerinde /pl benzeri komutları da permission ile kapatabilirsin.- Alternatif çözüm
/pl yerine sadece yetkililerin kullanabileceği özel bir alias tanımlayıp, gerçek komutları oyunculardan tamamen gizleyebilirsin.
Özetle:
Not:
- Komutlar kapatılmadan tab’dan tam olarak kaybolmaz
- En temiz çözüm permission üzerinden gizlemek
Skript plugini ilede bu işi halledebilirsin
Takıldığın noktayı ya da kullandığın permission sistemini yazarsan daha net yardımcı olurum.
kardınal2121
lpv group default permission set velocity.command.server false
kardınal2121
knk mesela velocity skyblock sunucusunu lobide /skyblock yapacağım command server kapatmak engellemez miLuckPerms-Velocity'i indirdikten sonra konsola şunu yaz
Kod:lpv group default permission set velocity.command.server false
kardınal2121
-1 yapınca skript eklediğim 3 komut gözükmüyor sunucular için bunları nasıl aktif edicem sadeceDeğerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
spigot.yml paper.yml
ikisinden birinde "tab-complete" diye bir kısım var orayı "-1" olarak değiştirin düzelecektir.
evet oyuncular sadece 3 tane komut görebilsin istiyorum /skyblock /smp /başka sunucumesela bahsettiğin /skyblock oyuncular için mi diyorsun tam anlayamadım
kardınal2121
knk çok güzel olduda şimdi mycommand ile smp komutu tanımladım komutu normal yazınca çıkıyor bu seferde /s taba basınca çıkmıyor lp ekledim luckperms komudu o tabda çıkıyorsize göndereceğimkurup denermisiniz bu işinizi görecektir skript yerine bunu kullanınDeğerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
kardınal2121
altyapınızı bilmediğim için diyorum sizeknk çok güzel olduda şimdi mycommand ile smp komutu tanımladım komutu normal yazınca çıkıyor bu seferde /s taba basınca çıkmıyor lp ekledim luckperms komudu o tabda çıkıyor
tamam hocam kbaktım halletim pluginin whilest command kısmını yazdığımda çıkıyoraltyapınızı bilmediğim için diyorum sizeplugini öneririm kullanmak istemezseniz size mycommand araştırım bilgi verebilirm ama delüxemenus çok daha rahat ve konforluDeğerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
kardınal2121
o zaman konu fix doğrumu hocamtamam hocam kbaktım halletim pluginin whilest command kısmını yazdığımda çıkıyor
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!