Rehber Velocity nasıl kurulur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nixoly

The best shaper
Elmaslar
78
Minecraft
Nixoly

Discord:

nixolyw

Merhabalar ben Nixoly sizlere minecraft sunucunuz için
Nasıl velocity (proxy) kurulur bunu anlatıyorum.

ADIM 1: Velocity jar'ını yükleyin ve Klasöre atın.​

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
sitesinden Velocity jarını yükleyiniz. Ve ismini "velocity.jar" olarak değiştiriniz.
Ardından bu jar'ı Masaüstünüzde veya herhangi biryerde "Velocity" adında bir klasor açınız ve içine atınız. ve artık "Velocity" klasorü bizim proxy klasorümüz.

ADIM 2: Java 17 yükleyin.​

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
bu siteden resmi java 17'yi işletim sisteminize göre indiriniz.
Ardından indirilen exeyi/msi/bin dosyayı açın ve java 17 kurulumunu tamamlayın.

ADIM 3: başlat.bat Ayarları ve sunucuyu başlatmak.​

Velocity klasorünü açın ve ardından boş bir yere Sağ tık -> Yeni -> Windows toplu iş dosyası oluşturun ve adını "başlat.bat" olarak adlandırın.
başlat.bat dosyasını düzenleyiniz ve bu kodu giriniz:
Kod:
@echo off
title MC-TR Velocity kurulumu rehberi
"C:\Program Files\Java\jdk-17\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx1024M -Dfile.encoding=UTF-8 -Duser.language=en -Duser.region=EN -jar velocity.jar nogui
PAUSE
ve dosyayı kaydedip çıkınız ardından başlat.bat dosyasını çalıştırınız ve Velocity dosyaları kurulacaktır. ardından sunucuyu kapatın, ve artık bu dosya ile Velocity'i başlatabilirsiniz.

ADIM 4: Velocity.toml dosyasını sunucuya bağlayabilmek ayarlamalar​

(Bu örneği Skyblock adına bağlayacağım.) velocity.toml dosyasını açınız ve CTRL + F basınız ardından bu kelimeyi aratıp bulunuz: [servers] bu satır sunucuların bağlanacağı satırdır. ve altındaki satırlarda sunucular olacaktır hepsini temizleyiniz ardından kendiniz için örnek bunun gibi ayarlayınız skyblock = "127.0.0.1:88751" ardından [forced-hosts] satırını bulunuz ve o satırda lobby ile olan kısımları [servers] kısmında ayarladığımız gibi bunuda değiştireceğiz örnek:
"skyblock.example.com" = [
"skyblock"
]
Ve şimdi CTRL + F basınız ve bu kelimeyi aratınız: try = [ ve bu kısım sunucuya katıldığımızda velocity'den hangi sunucuya ilk bağlanacağımızı belirler. [servers] kısmından belirlediğimiz sunuculardan hangisine ilk bağlanmalarını istiyorsanız onun adı ile değiştiriniz..

ADIM 5: Velocity bağlantı ayarlamalarını tamamlamak için ana sunucu dosyalarını ayarlamak.​

Ana sunucunuzun yani velocity.toml dosyasında bağlantı için ayarladığımız sunucunun dosyasına giriniz ardından server.properties dosyasını açınız ardından server-port: satırını bulun ve oradaki portu velocity.toml dosyasında [servers] kısmındaki sunucunun 127.0.0.1'den sonraki : ile başlayan sayılar ile değiştiriniz benim örneğime göre 88751 oluyor. şimdi ana sunucuda velocity'i aktif edeceğiz Sunucu taban sürümünüz 1.17 ve üzeri ise config klasoründen paper-global.yml dosyasını açınız Sunucu taban sürümünüz 1.16.5 ise ana klasörde paper-config.yml dosyasını açınız ve ardından CTRL + F basınız ardından bu kelimeyi aratıp bulunuz: velocity: velocity: satırlarının içerisinden enabled: false ise true olarak değiştiriniz. ve son olarak secret: '' kısmını doldurmamız gerekiyor. secret kodu Velocity klasoründen forwarding.secret dosyasını açınız ve orada yazan yazısı secret: 'rDJwuCk0ovEF' örnek bunun gibi değiştiriniz. Artık tamamsınız velocity başarıyla bağlanmıştır.

ÖNEMLİ BİLGİLER;​

KORSAN/CRACK CLİENT KULLANAN OYUNCULARIN GİRMESİNİ NASIL SAĞLARIM?​

Sunucunuza sadece premiumların girmesini kapatmak için korsan oyuncuların girmesini sağlamak için:

velocity.toml dosyasında online-mode: true -> false olarak değiştiriniz.
velocity.toml dosyasında force-key-authentication = true -> false olarak değiştiriniz.
paper-global.yml veya paper-config.yml dosyasında online-mode: true -> false olarak değiştiriniz.
Ardından velocity bağlantıları ile artık korsan oyuncular sunucunuza bağlanabilir!

Bağlantı Türleri: Modern vs Legacy (ve BungeeGuard)​

Seçenekler;​
Sürüm Desteği;​
Güvenlik;​
Ne Zaman?;​
Modern (Önerilen)​
1.13+​
Yüksek (paylaşılan secret ile)​
Güncel Paper/Vanilla tabanlı ağlar, Geyser ile uyumlu.​
Legacy (BungeeCord)​
1.7.2+​
Düşük​
1.8–1.12 desteği gerekiyorsa veya ProtocolSupport gibi eklentiler kullanılıyorsa.​
BungeeGuard (Legacy+)​
1.7.2+​
Orta​
Legacy kullanmak zorundaysanız ek anahtar koruması.​
Not: Tek bir proxy’de aynı anda birden fazla forwarding modu kullanamazsınız. Ağınız 1.13+ ise Modern tercih edin.
Bu bölüm yapay zeka kullanılarak @nixoly tarafından yeniden düzenlenerek yayımlanmıştır.

Velocity bind hakkında bilgi​

velocity.toml dosyasında bind = "0.0.0.0:25565" buradaki bind kısmını asla değiştirmeyin burasıyla işiniz olmayacaktır ana sunucunun server.properties dosyasından [servers] kısmında ayarladığınız portu değiştirmezseniz bağlantılarda hatalar olur!

Güzel ve açıklayıcı olmuş video ile desteklersen daha güzel olacağını düşünüyorum, teşekkürler.

Güzel ve açıklayıcı olmuş video ile desteklersen daha güzel olacağını düşünüyorum, teşekkürler.
Bir sonraki rehberlerimde video ile çekmeyi düşünüyorum. Hem daha kolay olur hemde tek tek dosya belirtmek ile uğraşmam.

Başarılı olmuş ellerine sağlık.

mc_elmas

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl