VDS | VPS Nedir ? Hangisini Tercih Etmeliyiz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TanerTekinTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.992
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
T

TanerTekinTR

Ziyaretçi
VPS/VDS, en basit haliyle sanal sunucudur. Bir sunucunun özel programlar ile sanal bir şekilde birden çok "küçük" sunucuya bölünmesiyle elde edilir.

Prensip olarak tek bir sunucudan daha küçük birçok sunucu elde ediliyor olsa da, farklı yazılımlar kullanılarak farklı şekillerde bölümleme yapıldığında farklı sonuçlar elde edilmektedir.
VPS (Virtual Private Server) Nedir?

VPS, ana sunucunun yazılımsal olarak bölünmesiyle elde edilir. Bu sanallaştırma sisteminde, o sunucudaki bütün VPS'ler ana sunucuda yüklü olan işletim sistemini kullanmak zorundadır ve hepsi bu işletim sistemine bağlı olarak çalışan küçük parçacıklar gibidirler. Bu sanallaştırma sisteminde bütün işlemci ve ram paylaşımı yazılımsal olarak yapıldığından, sunucuda bir sıkıntı olduğu taktirde(VPS'lerden birinin aşırı işlemci veya ram kullanımı veya saldırı alması gibi) bu sorundan sunucudaki bütün VPS'ler etkilenir. VPS'lere tahsis edilen ram miktarı, VPS'ler arasında paylaştırılarak birinin kullanmadığı ram başkasına tahsis edilebilir. Bütün VPS'ler birbirinden ayrı çalışsa da, hepsi aynı bütünün birer parçasıdır. Sistem genelinde yüksek performans sağlansa da, kernel güncellemesi vb.. işlemlerin yapılması mümkün olmamaktadır.
VDS (Virtual Dedicated Server) Nedir?

VDS, ana sunucunun donanımsal olarak bölümlenmesiyle elde edilir. Bu şekilde sanallaştırılan VDS'ler, tamamen birbirinden bağımsız birer küçük sunucu haline gelirler. her biri farklı işletim sistemine sahip olabilir, her birinin kaynak kullanımı birbirinden tamamen bağımsızdır. Tahsis edilen işlemci ve ram başkası tarafından kullanılmaz. Bu yüzden, VDS'lerin birbirlerini etkilemesi sözkonusu değildir, aşırı kaynak kullanımı yapan veya saldırı alan bir VDS, diğerlerini etkilemeyecektir. Çalışma şekli olarak fiziksel kiralık sunucudan bir farkı bulunmamaktadır, kernel güncellemesi vb.. her türlü işlem gerçekleştirilebilir.
Hangisini Tercih Etmeliyiz ?

VDS Her Zaman Daha Kullanışlı Olmuşdur Arkadaşlar Benim Tercihim VDS Ama Bütçesi Olmayanlar VPS İle İdare Edebilir.VPS İle Yapabildikleriniz Sınırlıdır.VDS İse Sınırsızdır Uzak Masaüstü Her Zaman Kullanışlıdır.VDS Sizin Bilgisayarının Masaüstünün Aynısıdır Kısacası Size Kendi Bilgisayarınız Gibi Bir Uzak Bağlantılı Bilgisayar Verirler
Rehberimiz Bitti Arkadaşlar Yardımcı Olabildiğisem Ne Mutlu Bana...

Bu not EmrahCB tarafından eklenmiştir: Bu konudaki mesaj TheN4amaru"dan alıntıdır.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Evet Benim Diğer Forumdaki Konumu Çalmışsın Bari TheN4maru'nun Diye Yazsaydın Be İnsafsız Emek Hırsızı Kardeşim

Yanliz konuda yanlislik var vds de sanallastirma yaparken ram ortak olarak paylastirilabilir. Vds olmasi buna engel deildir. Yani elimizde 10 gb ram i olan bir sunucu var diyelim ben bu sunucuda 2 tane 8 gb lik vds kurabilirim 2 side ayni anda 8 kullanamaz ama biri kullanmadiginda digeri ihtiyac halinde digerinden ram kullanabilir. Kisaca vps ve vds arasinda bu konuda bi farklilik yok ;)

Yanliz konuda yanlislik var vds de sanallastirma yaparken ram ortak olarak paylastirilabilir. Vds olmasi buna engel deildir. Yani elimizde 10 gb ram i olan bir sunucu var diyelim ben bu sunucuda 2 tane 8 gb lik vds kurabilirim 2 side ayni anda 8 kullanamaz ama biri kullanmadiginda digeri ihtiyac halinde digerinden ram kullanabilir. Kisaca vps ve vds arasinda bu konuda bi farklilik yok ;)
Vds vps mantigini malesefki musteri anlayamaz cunku wmvare ile yapilan sanallastirmalarda 8gblik sunucuda bile 64gblik vds kurabilirsin. Mantiken evet bu vds 64gba kadar makinanin fiziksel imkanlarini kullanmaya progranlanmis anlamina gelmektedir. Mesela e3 makinali vds satip 4x islemci verdiklerini soyleyenler var... sanali sayma zaten fiziksel olarak e3 4xdir ve bu sirket herkese 4x verirse batmazmi ? Bir makinadan 6 7 kisiye ayni anda 4x islemci nasil veriyor peki kendi makinasi 24x islemci degil sonucta oyle degilmi sizinde dediginiz gibi kullanabildigin kadar kullan mantigi var herkese ayni islemci paylastiriliyor. Ama vds alip 4xinide isgal etmeye baslarsan sirket sahibin seni atmak icin sebebler ariyacaktir. Profosyonel bir is dusunuyorsaniz dedicated en mantiklisi

Bende bu VDS/VPS işi ney diyordum :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl