Gönüllü Uzun Soluklu MMORPG Projesi İçin Ekip Arkadaşları Arıyorum

Krengaarden

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
krengaarden

Discord:

krengaarden

Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir aklımda olan, alışılmış Minecraft sunucularından farklı ve uzun soluklu bir MMORPG projesini artık hayata geçirmeye karar verdim.

Minecraft Türkiye’de bulunan sunucuların büyük bir kısmı maalesef birbirinin benzeri haline gelmiş durumda. Sunucuların isimleri ve temaları değişse de kullanılan hazır paketler, sistemler ve genel oynanış yapısı çoğunlukla aynı kalıyor.

Ben ise hazır bir paketi düzenleyip kısa sürede açmak yerine, mümkün olduğunca projeye özel geliştirilecek sistemlere, kendine ait bir dünyaya ve özgün bir oynanış yapısına sahip gerçek bir proje oluşturmak istiyorum.

Proje şu anda başlangıç ve planlama aşamasında. Şimdilik projeyi tek başıma şekillendiriyorum. Bu nedenle hazır ve açılmayı bekleyen bir sunucuya ekip arkadaşı aramıyorum. Projenin temelinden itibaren geliştirme sürecinde yer alacak, kendi alanında gerçekten katkı sağlayacak ve projenin şekillenmesinde aktif rol oynayacak kişiler arıyorum.

Hedefim, Minecraft’ın üzerine birkaç görev ve özel eşya ekleyip MMORPG adı vermek değil. Oyuncunun karakterini kendi tercihlerine göre geliştirebildiği, farklı oyun tarzları oluşturabildiği ve ilerledikçe yeni mekanikler ile karşılaştığı kapsamlı bir yapı oluşturmak istiyorum.

Projede bulunması planlanan sistemlerden bazıları:

• Birbirinden farklı oynanışlara ve takım rollerine sahip sınıflar
  • Aktif ve pasif yeteneklerden oluşan özel skill sistemi
  • Yetenek ağaçları ve farklı karakter geliştirme seçenekleri
  • Oyuncuların kendi oynanışlarına uygun buildler oluşturabileceği istatistik sistemi
  • Farklı özelliklere, kullanım amaçlarına ve nadirlik seviyelerine sahip geniş bir eşya yapısı
  • Eşya geliştirme, güçlendirme ve özelleştirme sistemleri
  • Kendine özgü mekaniklere sahip dungeonlar
  • Takım çalışması ve doğru rol dağılımı gerektiren boss savaşları
  • Ana hikâye, yan görevler ve birbirini takip eden görev zincirleri
  • Farklı bölgeler, yaratıklar ve keşfedilecek içeriklerden oluşan özel bir dünya
  • Parti, lonca, arkadaşlık ve oyuncular arası etkileşim sistemleri
  • Oyuncular arası ticaret, pazar ve kontrollü bir ekonomi
  • PvE içeriklerinin yanında isteğe bağlı PvP ve rekabetçi içerikler
  • Projeye özel menüler, arayüzler ve HUD sistemleri
  • Özel modeller, animasyonlar, efektler ve görsel içerikler
  • Oyun sonuna ulaşıldığında da devam edecek gelişim ve içerik sistemi
  • Güncellemelerle genişletilebilecek yeni bölgeler, dungeonlar ve etkinlikler
Buradaki amaç sunucuya rastgele çok fazla özellik doldurmak değil. Sistemlerin birbirleriyle bağlantılı olduğu, oyuncunun yaptığı seçimlerin karakterini ve oynayışını gerçekten etkilediği bir oyun deneyimi oluşturmak istiyorum.

Dungeonların yalnızca bir alana girip yaratık keserek tamamlanan içerikler olmasını istemiyorum. Farklı aşamalar, çevre mekanikleri, özel boss saldırıları, bulmacalar ve takım içerisindeki oyuncuların rollerini doğru şekilde kullanmasını gerektiren sistemler planlıyorum.

Sınıfların da yalnızca isimleri ve birkaç yeteneği farklı olmayacak. Her sınıfın güçlü ve zayıf yönleri, takım içerisindeki görevi, kullanabileceği yetenekler ve oynanış biçimi birbirinden farklı olacak. Oyuncular kendi tercihlerine göre hasar, savunma, destek, hareketlilik veya takım oyununa yönelik buildler oluşturabilecek.

Kendim Hakkında​

Java konusunda ileri seviye bir geliştirici değilim ve burada her sistemi tek başıma yapabilecekmişim gibi yanlış bir izlenim oluşturmak istemiyorum.

Genel olarak web tasarım, Lua, Python, JavaScript ve C dillerine hakimim. Sistem tasarımı, araştırma, içerik planlama, arayüz geliştirme ve projenin teknik taraflarında aktif olarak çalışabiliyorum. Java ve Minecraft plugin geliştirme tarafında ise sınırlı bilgiye sahibim.

Bu projeyi yalnızca başkalarına yaptırıp kenardan izleyeceğim bir çalışma olarak görmüyorum. Ben de geliştirme, tasarım, planlama ve içerik üretme süreçlerinde aktif olarak yer alacağım. Ancak özellikle Java ve Minecraft plugin geliştirme tarafında deneyimli kişilere ihtiyaç duyduğumun farkındayım.

Aradığım Kişiler​

Şu alanlarda ekip arkadaşları arıyorum:

• Java ve Minecraft plugin geliştiricileri
  • Skript geliştiricileri
  • Pixel Art UI/GUI tasarımcıları
  • Model ve texture tasarımcıları
  • Builder ve harita tasarımcıları
  • Hikâye, görev ve oyun içeriği hazırlayabilecek kişiler
  • Sistem tasarımı ve oyun dengesi konusunda katkı sağlayabilecek kişiler
  • Projenin ilerleyen dönemlerinde ekip ve oyuncu yönetiminde görev alabilecek yetkililer
Bu projede deneyimsiz veya yalnızca öğrenmek amacıyla katılacak kişiler aramıyorum. Başvuru yapılacak alanda belirli bir deneyime sahip olunması, kullanılan araçlara hakim olunması ve ortaya konulabilecek çalışmaların bulunması önemli.

Profesyonel seviyede olmanız şart değil ancak görev alacağınız alanda kendi başınıza üretim yapabilecek, karşılaştığınız sorunlara çözüm bulabilecek ve projeye somut katkı sağlayabilecek düzeyde olmanız gerekiyor.

Özellikle geliştirici, tasarımcı, modelleme ve builder başvurularında daha önce yapılmış çalışmaların veya örnek projelerin gösterilmesi tercih sebebidir, başvurunun değerlendirilmesi için önemli bir kriter olacaktır.

Ayrıca ulaşılabilirlik benim için oldukça önemli. Bir görevi yapamayabilirsiniz, zamanınız olmayabilir veya ileride projeden ayrılmak isteyebilirsiniz; bunların hepsi açıkça konuşulabilir. Fakat hiçbir şey söylemeden ortadan kaybolacak, birkaç gün hevesle çalışıp ardından projeyi bırakacak kişiler aramıyorum.

Aradığım ekip arkadaşlarının:

• Başvurduğu alanda yeterli deneyime sahip olması
  • Daha önce yaptığı çalışmaları gösterebilmesi (mevcut ise)
  • Kendisine verilen işi sürekli yönlendirme beklemeden ilerletebilmesi
  • Uzun vadeli bir projede yer almak istemesi
  • İletişime açık ve ulaşılabilir olması
  • Aldığı sorumlulukları takip etmesi
  • Yapamayacağı veya yetiştiremeyeceği bir işi açıkça söylemesi
  • Sorunlar karşısında araştırma yapıp çözüm üretebilmesi
  • Ekip çalışmasına uyum sağlayabilmesi
  • Projeyi yalnızca bir yetki veya unvan olarak görmemesi
  • Ortaya gerçekten kaliteli bir iş çıkarmak istemesi
benim için önemlidir.

Proje henüz yolun başında olduğu için katılacak kişiler hazır bir yapının içerisine sonradan dâhil olmayacak. Projenin sistemleri, dünyası, oynanışı ve genel yönü oluşturulurken kendi alanlarında doğrudan katkı sağlayacaklar.

Başvuru​

Başvurmak isteyen kişiler şu bilgileri Discord üzerinden iletebilir: "metiscor"

• Daha önce yaptığınız çalışmalar veya örnek projeler (mevcut ise)
  • Kullandığınız araçlar ve teknolojiler
  • Projeye ayırabileceğiniz ortalama süre
  • Neden projede yer almak istediğiniz
  • Projeye hangi alanlarda katkı sağlayabileceğiniz
Hazır bir sunucuda yalnızca yetki almak yerine, sıfırdan oluşturulacak farklı bir MMORPG projesinin kuruluşunda yer almak ve gerçekten üretim yapmak istiyorsanız iletişime geçebilirsiniz.

Lütfen yalnızca birkaç gün denemek, deneyim kazanmak, merakınızı gidermek veya yetki sahibi olmak amacıyla başvuru yapmayın. Kendi alanında ne yaptığını bilen, güvenilir, ulaşılabilir ve birlikte uzun süre çalışabileceğim sağlam bir ekip oluşturmak istiyorum.

EDIT – Ücretlendirme ve Ekip Yapısı Hakkında

Konu içerisinde maddi detaylardan bahsetmemiş olmam, insanların ücretsiz çalışmasını beklediğim anlamına gelmiyor.

Bu proje birkaç haftada hazırlanıp hemen gelir elde etmeye başlayacak hazır paket bir sunucu olmayacak. Uzun süreli bir geliştirme süreci gerektirdiği için, henüz ekip dahi oluşmadan kesin rakamlar vermeyi veya ortada olmayan kazançlar üzerinden vaatlerde bulunmayı doğru bulmadım.

Projede aktif olarak görev alan kişilere, sunucu gelir elde etmeye başladıktan sonra sunucu gelirleri üzerinden sabit bir ödeme modeliyle karşılık verilecek. Görev dağılımı, sorumluluklar ve ödeme detayları da ekibe katılacak kişilerle açık şekilde konuşulacak.

Ayrıca aradığım kişiler yalnızca kendilerine verilen sistemi geliştirip işi bitince projeden gönderilecek çalışanlar olmayacak. Ekibe katılan, projeye gerçekten emek veren ve sorumluluk alan kişiler; karar süreçlerinde söz sahibi olacak ve projenin lider kadrosunda yer alacak.

Yani yaklaşımım, “Sistemi yaptın, ücretin burada, artık sana gerek yok.” şeklinde değil. Projeyi birlikte kuracağım, geliştireceğim ve sunucu açıldıktan sonra da birlikte yönetmeye devam edeceğim uzun vadeli ekip arkadaşları arıyorum. Projenin başarısı, yönü ve geleceği yalnızca bana değil, onu birlikte ortaya çıkaran ekibe ait olacak.

Kısacası kimseden “babasının hayrına” aylarca çalışmasını istemiyorum. Ancak proje henüz planlama aşamasındayken gerçekçi olmayan ücretler veya kazançlar yazıp insanları yanıltmak da istemiyorum. Önceliğim, sadece kısa vadeli bir iş arayan kişilerden ziyade, projenin kuruluşunda yer almak ve ileride yönetiminde söz sahibi olmak isteyen güvenilir insanlarla sağlam bir ekip kurmak.

Son düzenleme:
Kanki en azından server gelirlerinden bir kısmını bölüşürüz bile dememişsin kimse babasının hayrına yardım etmez

Kimse böyle bi projede ücretsiz çalışmaz

ücret detayları eklenmişte ekip kurmak için bile bir ücretin olması gerek die düşünüyorum (donanımlı kişiler arıyosun.) sonuçta insanlar senin riskli projen için uğraşıcaklar saatlerini harcıycaklar ve (atılmayacaklarının garantisi yok, kazanç elde edeceklerinin garantisi yok) ve bunca garantisizliğin içinde gelir elde edersek hak ettiğini veririz gibi sözler avutma gibi geliyo. Bunun gibi diğer açılan konularda olduğu gibi bu tarz ekip toplaman çok çok çok zor realistik olmanı tavsiye ediyorum.

Umarım bulursunuz diyorum ama ücretsiz veya gönüllü birinin emek vermesi kardeşin filem olması lazım ki zor iş çünkü bizzat kendim biliyorum reklam yapmaya gelmedim ama bu işe giricekseniz ciddi bir efor ve zaman gidicektir. Tecrübe ile eş değerdir...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl