Çözüldü Uzak mesafeler kalitesiz gözüküyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

frostyswx

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
8
1.21 sürümünde birkaç mod ile minecraft oynuyorum ancak uzak bölgeler özellikle de su çok kalitesiz gözüküyor.
Alttaki fotoğraftaki kırmızı bölgelerde görülebileceği üzere suyun üstünde garip çizgiler çıkıyor, uzaktaki bloklar birbirine
karışıyor. Bu sorunu nasıl giderebilirim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
1736579925926.webp

1.21 sürümünde birkaç mod ile minecraft oynuyorum ancak uzak bölgeler özellikle de su çok kalitesiz gözüküyor.
Alttaki fotoğraftaki kırmızı bölgelerde görülebileceği üzere suyun üstünde garip çizgiler çıkıyor, uzaktaki bloklar birbirine
karışıyor. Bu sorunu nasıl giderebilirim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 256889
Optifine kullanarak gidermeyi dener misin?

Merhaba,
Sorunuza hem cevap arayıp hemde size fikir üreten insanlara bu tarz cevap veremezsiniz. O halde neleri test edip sonuç alamadığını detaylı bir şekilde belirtirsen o cevapları almassın. Tekrar bu tarz tartışma içerikli konuşma sergilenirse işlem uygulanabilir. Eski mesajlar silindi İyi forumlar.

Son düzenleme:
Bu tarz hatalara neden olabilecek birçok hata bulunuyor.

Ekran kartı sürücü hüzeltici yazılım hataları, Minecraft dosya hataları, crack launcher kullanımı, optifine/sodium eksikliği, Minecraft içerisinde bulunan +40 üstünde farklı ayar, yüklediğiniz birçok modun sayısız ayarı, yüklediğiniz modların resource pack içindeki birçok uyumsuzluk sorunu ve daha birçok sayısız hata kaynağı olabilir.

Size daha iyi destek verebilmemiz için birçok yapmanız gereken şey var.

İlk önce her türlü driver, yazılım olsun güncelleme yapın. Minecraft dosya bütünlüğünü doğrulayın ve orjinal launcherden giriş yaptığınız dan emin olun. Bahsettiğim optimizasyon forklarını deneyin. Doku düzeltici texture ve mod deneyin. Her türlü ayarı en üst seviyeye çıkarın. En son bütün modları tek tek deneyin.

Halen daha olmuyor ise yapılabilecek pek birşey olduğunu sanmıyorum.

Ayrıca mod listesi texture vb liste atmadan yardımcı olmam daha fazla imkansız.

Oluşan şey hata değil oyunda AA (Anti-Aliasing) olmadığı için uzak mesafeler keskin gözüküyor (ekte aa açık vs aa kapalı farkları görebilirsiniz) Oyunun kendisinde olmadığı için kullanıcıların sodium optifine gibi modlar aracılığı ile veya NVIDIA gibi grafik kartlarının kendi ayarlarından zorlayarak açabiliyor sadece. Zaten sodium veya optifine yüklü ise AA ayarını arttırmaları gerek
Ekli dosyayı görüntüle 256905
Bahsettiğiniz durumu biliyorum. Mesajlarım içerisinde Minecraft ayarları optifine ve sodium , grafik ayarları MC ayarları olsun hepsinden bahsettiğim.

Bu kadar uzatmanın sebebi konuda silinen mesajlarda destek vermeye çalışan üyemize olan tavırdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl