Rehber Ultra Detaylı Komut Bloğu Dersleri #2 [EntityData,Execute]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

theKomut

Usta bir kodlayıcı.. Normal bir pluginer..
Elmaslar
120
aGZlyd.png

Merhaba MC-TR Sakinleri

Ultra Detaylı Komut bloğu dersimizin 2. bölümündeyiz bu bölümde daha çok entityler üzerine oynayacağız

Entitydata : Bir canlının taglarıyla oynamanı sağlar örneğin "Silence 1b"

Örneğin bir tavşanımız var ve tavşanımızı susturmak istiyoruz,

Kod:
/entitydata @e[type=Rabbit] {Silence:1b}
Fakat bunu yazdığımızda oyundaki tüm tavşanlar susturulacaktır hemen tavşanımızın yanına gidiyoruz ve

Kod:
/entitydata @e[type=Rabbit,r=5] {CustomName:MCTRSakini}
Yaziyoruz ve artık o tavşanımızın ismi "MCTRSakini" ve artik tavşanın üzerine komut yazarken bunu kullanmamız gerekecek
Kod:
/entitydata @e[name=MCTRSakini] {Silence:1b}
Ve artik MCTRSakini adlı tavşanımız mute yemiş durumda ses çıkartamıyor yani.
Fakat diğer tavşanlar istediği gibi ses çıkartabiliyor fakat oyunda tek silence yok örneğin
Kod:
Small"Slimelerin büyüklüğü"NoAI"Donma"CustomNameVisible"VerdiğimizİsminGözükmesi"
Gibi birsürü şey var ve bunları uygularken bölede uygulayabiliyoruz
Kod:
/entitydata @e[typeSilence=1] {Silence:0b}
Bu komut ise susturulmuş herkesi oyunda susturulmamış yapacaktır
Kod:
/entitydata @e[type=Rabbit,Silence=1] {Silence:0b}
Bu ise tüm susturulmuş tavşanları susturulmamış yapacaktır
Kod:
/entitydata @e[name=MCTRSakini,Silence=1] {Silence:0b}
Bu ise tüm susturulmuş ismi MCTRSakini olan varlıkları susturulmamış yapacaktır.

Entitydata komutu bundan ibaret gelelim Execute'a

Execute bir Varlık üzerinde ona komut uygulatmaya ve ya detektlemeye denir
örneğin sizin bir ineğiniz var ve üstene bir taş koymak istiyorsunuz
Kod:
/execute @e[type=Cow] ~ ~ ~ setblock ~ ~1 ~ stone
Ama bu dünyadaki tüm ineklerin üstüne taş koyacaktır bunu engellemek için yine aynı şeyleri yapıyoruz Ayni entitydataki işlem gibi burda entitydatayı kullanıp ineğimizin yanına gelip CustomName:MCTRSakini diye ayarlayabiliriz
Kod:
/execute @e[name=MCTRSakini] ~ ~ ~ setblock ~ ~1 ~ stone
Bunu yaptık fakat dedektleme nasıl oluyor bir varlığa komut detektletebiliriz bu oyuncular içinde geçerli örneğin.
Kod:
/execute @e[name=MCTRSakini] ~ ~ ~ detect ~ ~-1 ~ stone say Ben bir taşın üzerindeyim!!
Bu MCTRSakini adlı varlığın taş üzerine gelirse yaptırcağı komutu sölüyor.

Bugünlük bu kadardı umarım maplerinizde kullanırsınız iyi Forumlar.​

Adam bildiğin komut blokçu helal :)

Seri devam etsinki türklerin de komut bloğunda bir izi kalsın seviliyorsun :krş:
Eskiden rep vermişim şimdi 55 rep veremiyorum :c

Ayrıca az önce bilmediğim bir sebepten dolayı silindi : Siteye 4 yıllık bildiğim tüm komut bilgimi aktaracağım merak etme yazmıştım :D

O bir Komutçu sadece komutçu değil Başarılı bir komutçu !

O bir Komutçu sadece komutçu değil Başarılı bir komutçu !
Yarışma olsaydı katılcaktımda nasip olmuyormuş ama şu teorik redstonecu ve bazı komutcular arasında ws attım 1. oldum krdş :egolandiniz:

Konu dışı sölemesem dişimi kırcam:
sen 2 gündür nerdeydin özledik :D
Yine burdaydım pc değiştirdim şifreyi unutmuştum telden giriyodum ara sıra burda dolanıyordum ziyaretçi olarak :D

Başarılı bir konu olmuş. Konu tasarımına biraz daha özen gösterirsen tadından yenmez. Konun için teşekkürler :)

Başarılı bir konu olmuş. Konu tasarımına biraz daha özen gösterirsen tadından yenmez. Konun için teşekkürler :)
Bir dahaki konumda çok özen göstereceğim ilk konularimdan olduğu için biraz basit.

Peki bu taglar renkli olabilirmi? Olursa süper olur :D (pluginsiz)
Evet yapılabilir zaten pluginlerin hepsi vanilladaki komutlar sayesinde yapılıyor hepsi aynı sayılır sadece başına if else filen getiriyorsun ve bukadar uzun tutmuyorsun skriptlerde aynı şekilde vanilladaki komutlar sayesinde oluyor.

O bir pluginer değil o bir Usta komutçu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl