Ülkeyi kalkındıracak olan para mıdır, eğitim midir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DonsuzTurk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 9.178
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eğitimi nasıl aldığın parayı nasıl kullandığın önemli

Düzenli ve üst düzey eğitim için para ve bilgi, para için düzenli ve üst düzey eğitim gerekli. Ama birini öne koymak gerekirse eğitim daha ön planda olur.

Temel bilgiler verilir ve kişinin zekasını kullanma becerileri kazandırılırsa gelişme yaşanır. Eğitim olmadan olmaz. İskandinav ve Avrupa ülkeleri bu konuda çok başarılı. Eğitim arttıkça kişinin farkındalığı artar ilgi alanlarına yönelir. İşini severek yapan kişi başarılı olur. Kişi başarılı oldukça para kazanır ve know-how elde eder. Kazanılan para ülkeye girdiği için ülke kalkınır. Amerika ekonomide birinci durumda. Çünkü harika şirketleri var ve bu şirketler işini iyi yapan elemanları alıyor. Sonuç olarak eğitimle arttıkça kazanılan para artar.

Para ise tükenebilir. Örneğin ülkelerin yeraltı kaynakları elbet tükenecek, eğer birşeyler yapmazlarsa tek gelir kaynağı yeraltı rezervleri olan ülkeler para kazanamayacak. Eğitime önem verilmesi lazım ki sürekli bir gelir akışı sağlansın hem de halk bilinçlensin. Bu yüzden İngiltere Kraliyet Ailesi'nin serveti çok çok daha az iken kendilerinden çok daha fazla paraya sahip olan Arabistan Kraliyet Ailesi'ni yönetebiliyorlar.

Eğitim ve know-how her şeydir.

eğitimli bireyler ülkeye para kazandıramazlar tam aksine ülkeye daha fazla para kaybettirirler yani kazandırırlar ama kazandırdıkları şeylerin bi sınırı vardır ama zengin bi insanın kendi ülkesine yaptığı yatırım vs ülkeye daha çok para kazandırır eğitim çok önemli bir şey değil hı ama sıradan bi hayat istiyorum dersen eğitimini tamamlayıp düzenli bir maaşa sahip olup kendini sıradan bir insan vs olarak görebilirsin ama öyle sürekli kendini tekrar eden bi hayat yaşayacağıma giderim silikon vadisinde başarısız olduğum için kafama sıkarım en azından bi şeyleri başaramamışımdır o zaman eğerki eğitim alıp sıradan bi hayat yaşarsam bi şeyleri başarmış değil hayatımı bi döngüye sökmüş olurum
Siz olayı cidden çok yanlış anlamışsınız.

Eğer eğitimden kastın sadece okul ise kesinlikle parayı seçeceğim. Günümüz Türkiye'sinde bile insanlar kendilerine bir şeyler katmak istersen, yeni hobiler edinmek isterken, yeni şeyler öğrenme çabasına girmek isterken paraya muhtaç kalıyorlar ve malum ekonomiden ötürü de hobi edinip kendilerine bir şey katamıyorlar. Benim düşüncem verilen eğitimin yanı sıra kişinin kendisini eğitmesidir, bunun içinde para gerekli. Kendini geliştiren ve her daim yeniliğe açık olan insanlar bu ülkeyi kalkındıracak.

Eğitim fakat şöyle bir durum var insanlarımız eğitim alsa bile ülke durumundan dolayı, fırsatların olmamasından dolayı, bir işe atılacakken para yetersizliğinden dolayı bir gelişim gösteremez hale geliyorlar. Buna sahip olanlar ise bu ülkede kalmıyor. Bu ülkede eğitimli ama işsiz olan gençlerimizin kalkındırabileceğini düşünmüyorum. Bu yüzden okumaktan kastımız okul değil kişisel gelişim için okunmalı. Belki bu şekilde kalkınma söz konusu olabilir. İnsanlar hayata atılmadan kendini geliştirmeden bu şekilde mezun vererek bir yerlere gelebileceğini düşünmüyorum...

Para kazanmamızı sağlayan şey eğitim ise cevabı eğitimdir fakat ülkenin gençleri aktif olarak sadece paraya açıklar...

Hem para hem eğitim.

Eğitim olmassa para olmaz. Basit ve net.

Eğitim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl