Ülkemizde Minecraft sizce ne durumda?

Batuhan Yenidogan

once upon a time
Emekli
Elmaslar
1.558

Discord:

Batuhan Yenidogan#6666

Bilindiği üzere Minecraft 13 Haziran 2009 tarihinde piyasaya sürüldü, tam sürümü ise 11 Kasım 2011 tarihinde yayınlandı.

Minecraft'ın detaylı olmasada tarihçesini geçtikten sonra asıl konumuza dönelim. Türkiye'de yıllardır oynanan Minecraft'ın şu an da ülkemizde durumu sizce ne?

Yıllardır binlerce kişi tarafından oynanan, dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan Minecraft şu an Türkiye'de ne durumda?
69783

Kendimce şu an Türkiye'de olan durumunu söylemek, benimde bu konuyla fikrimi belirtmek istiyorum;

Sevilen ve yaş farketmeksizin oynanan oyun Minecraft, grafik açısından GTA5 kadar olmasada GTA5'i kaldıran bazı bilgisayarlar bu oyunu kaldıramıyor, kasıyor. :D Türkiye'de bulunduğu durum şuan içler acısı açıkcası, her 10TL bütçesi olan kişi bir hosting firması bularak sunucusunu açabiliyor, açtığı sunucuyu dolduramıyor. :) Durum kötü, herkes sunucu açabiliyor ve açanlar sayesinde gerçekten çabalayan kişiler başarısız kalıyorlar oyuncu bulamadıkları için..
69784

Kısacası Minecraft ülkemizde bitik durumda, sizlerinde bu konu hakkında fikrinizi paylaşmanızı, seviyeli olarak tartışmanızı istiyorum.

Minecraft türkiyede veled oyunu olarak biliniyor fakat duruma ve araştırma sonucuma göre ortalama yaş durumu 24 bu oyunu zamanında 30 yaşında oynayanda vardı türk milleti oyunu karalamaktan pixel oyun demekten gelişmiyor yani demek oki yeni bir kitle elde etmek için piyasada bulunan çürükler temizlenmeli diye düşünüyorum.

2012’de arkadaşlarımla survival oynuyordum, uzun bir aradan sonra yeniden survivala başladım. Fazla sunucuya girmedim ama gördüğüm kadarıyla ortalama yaş 15, daha az olur daha fazla olmaz. Yaşıtlarımdan oynayan etrafımda kimse yok, zaten kardeşlerimin oynaması beni cezbetti. Ayrıca oyunun fiyatı uçmuş, 100-150 TL civarına satılıyor.

Şimdi minecraftı sizinde dediğiniz gibi çoğu insan sunucu açmak istiyor ve başarılı olamayınca kapatıyorlar ya kapatmayın yada açmayın ki bir süre sonra reklam filan vs yapılırsa sunucuların gelişeceğine inanıyorum.

2015 - 2016 - 2017 senelerinde oyun beni çok sarıyordu hiç sıkılmadan bir sunucuda oynuyordum saatlerimi veriyordum. Sabah kalkar kalkmaz aklıma geliyordu oyun ve hemen giriyordum....
Fakat şimdi ne öle bir ortam ne de öyle bir sunucu kalmış durumda.

2015-2017 arası harika bir oyunken son zamanlarda sıkmaya başladı oyuncusu düşmüş bir oyun premium satışında indirime gitmesi gerekirken fiyat yükseltiyor :) ne beklersin işte

Gönül İster OpskyBlock Faction Dan Değişik Türler Üresin

bence gelecek nesil minecraftı sevebilir

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl