Ağaçların kesilmesine her ne kadar karşı olsam da bu yaratılmaya çalışılan algı tamamen yine karşı güçlerin gezi olaylarında yaratmaya çalıştığı algıdır. Çok şükür milletimiz belirli bir kesim dışında akıllandı ve artık aynı oyunlara gelmiyor.
Size bu projenin aslını anlatacağım:
1- Proje Kazdağı'ndan yaklaşık 40 km uzaklıktaki Kirazlık'ta yapılıyor.
2- Proje yapımına 2001 yılında başlandı yani o ağaçlar bir anda yıkıma kurban gitmedi zaten devam eden bir projenin eseriydi.
3- Proje'yi üstlenen firma ile anlaşma yapıldı. Anlaşmada proje süresince kesilen ağaçların belirli bir katı kadar ağaç başka bir bölüme proje ile dikilecektir. Proje sonunda alan eski haline getirilip ağaçlandırma çalışmaları firma tarafından yapılacaktır.
4- Altın madeni ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Özellikle ekonominin çok önemli olduğu ve küresel krizin baş gösterdiği bir dönemde Türkiye'nin haklı altın arayışı diğer ülkeleri rahatsız etmektedir. Tıpkı Doğu Akdeniz'deki enerji kaynağı arayışımız gibi...
5- Bu algıyı yaratmaya çalışan kişilerin kazdağlarında proje alanı büyüklüğünde hatta daha büyük (isim vermiyorum siyasete girecek fakat küçük bir araştırmayla bulabilirsiniz) villa arazisi ve diğer arazileri bulunmaktadır. Üstelik proje Kazdağları'nda gerçekleşmiyor. Balaban ve Kirazlı tepelerinde gerçekleşiyor bu proje.
Son olarak söylemek istediklerim. Son zamanlarda olayları tamamen tarafsız olarak yanıtlamaya çalışmayın. Aksine vatanınızı, dininizi, devletinizi, milletinizi savunarak yanıtlamaya çalışın. Her söylenene inanmayın aksi halde çoban tarafından güdülen bir koyundan farkınız kalmaz. Elinizin altında tüm imkanlar var. Kısa bir araştırmayla tüm söylediklerimin resmi kaynaklarına ulaşabilirsiniz.
Gezi olayları sonucu ne oldu? Dolar yükseldi, piyasalar çöküşe gitti, insanlar acı çekti. Ne için? Bir hiç için. Lütfen olayların aslını araştıralım, bilgilenelim sonra dolar yükseldi dolar yükseldi diye bağırmayalım.
Konu siyasi olarak hiçbir içerik barındırmamaktadır. Bilerek konuyla ilgileri olmasına rağmen siyasi içerik yerleştirmedim. İnsanların bazı konularda bilgilenmesi gerek.
İyi forumlar diliyorum...