Ülkeleri Tanıyorum #1 - Dünyanın teknoloji devi Japonya!

Japonya'nın hangi doğal güzelliğini görmek isterdin?

• Fuji Dağı

Oy: 2 50,0%
  • Wisteria Tüneli

Oy: 1 25,0%
  • Sagano Bambu Ormanı

Oy: 1 25,0%

• Kullanılan toplam oy
    4

sh6ke

Guard of the Silence
Elmaslar
124

Discord:

stqson#1224

Merhaba, sayın forum üyeleri. Bugün sizlerle birlikte "Ülkeleri Tanıyorum" adlı konu başlığı altında dünyanın teknoloji devi olan Japonya'yı kısa ve öz bir şekilde tanıtacağım. İster iseniz hemen başlayalım. İyi okumalar dilerim.

ülkeleri tanıyorum 1.jpg

Japonya'nın Teknolojisi
Hadi gelin beraber Japonya'nın teknoloji devlerini tanıyalım!
1 - Nissan : Nissan son zamanlarda çıkarttığı yeni araba modelleriyle hızlı bir yükselişe geçti. Japonya'nın büyük markalarından birisi olan Nissan araba modellerinden farklı modifiyelerle de karşımıza çıkıyor. Japonya'ya büyük paralar kazandıran ve ekonomisini yükselten Nissan markası şu an genellikle önerilen arabalar arasında diyebiliriz. Neredeyse Japonya'nın her tarafında Nissan model arabaları park halinde de bulabiliriz.

2 - Sony : Cep telefonu markası olarak da sizlere Sony markasını sunabiliriz. Ne kadar da tercih edilmese bile telefon markası olarak işlevini günlük süreçte de görmüş bulunmaktayız. Sony markası eskiden ne kadar da popüler olsa da günümüz teknoloji açısından sistem gereksinimleri malesef kullanıcılar tarafından kötü yorumlara mahsur kalıyor. Genellikle Sony markası şu an medya holdingi olarak da varlılığını sürdürmekte. Japonya halkı ise acaba "Sony yeni bir model ile karşımıza mı gelecek?" Diye kendi kendine sormuyorlar değil

3 - Toshiba : Tabii ki de Toshiba markasını geçsek olmaz idi. Toshiba markası elektronik cihaz ve parça üreticisi olarak karşımıza çıkıyor. Toshiba teknik servisleri de çok iyi bir durumda olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Teknik servisleri şu an için sundukları hizmet gerçekten de tatmin edici. Toshiba markasının genellikle yatırım yaptığı bölümleri size kısaca sayalım; Bilgi sistemleri, güç kaynakları, enerji üretimi, internet çözümleri üzerine yatırım yapmakta.

Tabii ki de bir teknoloji devin bu kadar da az markası olamaz tabii. O yüzden arkadaşlar kısa tuttum.

ülkeleri tanıyorum 1-2.jpg

Japonya'nın Doğa Güzellikleri
Ne kadarda teknoloji devi olsa bile doğal güzellikleri ile de şaheser!
Fuji dağı muhteşem bir güzelliğe sahip iken en güzel yanı ise dört bir yandan görülebilmesi. Fuji dağını görmek için gitmenize gerek yok sadece tek bir pencere sayesinde bile o doğa harikasını görebilir ve ihtişamına kapılabilirsiniz. Birçok turist Fuji Dağına çıkmaya çalışsa bile bazıları başaramamaktadır tabii başaranlarda bulunmakta ve aynı zamanda UNESCO tarafından da koruma altına alınmıştır.

ülkeri tanıyorum 123.jpg

Wisteria Tüneli
Bu tünel ne kadar da güzel değil mi? Buradan çiçeklerin her şeyi daha da güzel kıldıklarını gördüm. Paslanmış bir demir serasından ortaya çıkanlar olağanüstü öyle değil mi? Japonya'nın en çok görülmek istenilen yerlerinden olan Wisteria Tüneli her yıl ziyaretçi sayısını arttırıyor. Buranın altında geçer iken kendinizi hayaller ülkesinde gezen bir prens olduğunuzu da hayal edebiliyorsunuz.

Ülkeleri tanıyorum 1234.jpg

Sagano Bambu Ormanı
Buradaki eşsiz güzellik tam tamına 16 kilometrekarelik bir alanı kapsamakta ve kendinizi yeşiller diyarında sandığınız bir orman. Sessiz bir ortam aramak isteyenlerin mekanı olan bu eşi benzeri olmayan bambu ormanı pandaların da ilgi çektiği yerlerden biri olduğunu düşünüyorum doğal olarak. Ama pandalar burada yaşıyor mu onu bilemeyiz gezip görmek lazım değil mi? Bambu ormanına girdiğinizde birazcık da olsa ürperebilirsiniz fakat alıştığınız zaman insanın adeta çıkası gelmiyor. Bambu ormanının kirlenmemesi için görevliler ve özel sistemler barındırılıyor yani bu eşi benzeri olmayan güzel mekana çöp atarken iki kez düşünün derim. Pardon saçmalıyorum, buraya kim çöp atabilir ki!

Son düzenleme:
Doğası ayrı, şehirleri ayrı bir ülke. Bu arada güzel konu eline sağlık.

Sagano Bambu Ormanı Çok güzellmişşş
her yer bambu

En çok şehir hoşuma gitti çok güzel değil mi ya :<3:
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

En çok şehir hoşuma gitti çok güzel değil mi ya :<3:
Aynı yorumdan neden 4 tane atınız ki ?

Şehirleri de çok güzel

Konu harika olmuş. Eline sağlık

Doğruyu söylemem gerekirse Japonya'ya karşın bazı konularda yargılarım vardı. En azından doğa bakımından ön yargılarım kalkmış oldu.

Güzel bir konu, doğası hepsinden daha güzel.

O teknoloji bile coronayla mücadele edemiyor acaba biz napıcaz...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl