Tasarım UI Launcher Tasarımı - Hasan Kolcu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cristof

Hasan Kolcu
Elmaslar
91

Discord:

hasankolcu

has.png

Merhaba MC-TR Üyeleri

ÖNSÖZ
Riot Games
'in launcherları hoşuma gittiği için üzerinde çalıştığım bir launcher projemi tasarım açısından sizlere sunmak istedim, henüz kullanıma hazır değil. Fikir olarak her şeyi oturttum ancak tasarım açısından büyük bir kısmı tamamlanmadı ayrıca launcher alanında ilk projem olduğu için güvenlik vs. bilmiyorum. Şu anda sadece bir düşünceden ve görsellikten ibaret, gerçekleştirmeyi düşünürsem güvenlik gibi hassas bir konuyu başarmadan paylaşıma açmam.

Düşündüğüm bir çok sistem var ancak kodlama kısmına hakim olmadığım için bu sistemlerin mümkün olup olmadığını bilmiyorum. Yazılımcı arkadaşlardan da istediğim tam olarak bu, mümkün olup olmadığını bildirirseniz sevinirim.

Dilerseniz bahsettiğim bu sistemleri ve launcheri inceleyelim. Güzel yorumlarınızı bekliyorum <3

Giriş Sayfası
1. Daha önceki giriş bilgilerinizi kaydedebilirsiniz.
1708980025898.png

2. Launcher üzerinden hesap oluşturabilir veya şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.
1708980035755.png

launchergiris.png

Hesap Oluşturma Sayfası
1. Kullanıcı Sözleşmesi'ni inceleyebilmeniz için sayfa açılır.
1708980044811.png

launcherkayit.png

İlk Giriş Sayfası
1. Soldaki profil menüsü animasyonlu bir şekilde sola dayanır.
2. Sağ alt kısımda hesabınızın nickini görebileceğiniz animasyonlu bir hoş geldin yazısı çıkar.
1708980062523.png

3. Sağda gördüğünüz üzere eylem menüsü bulunmaktadır.
4. Sağ yukarıda küçültme, ayarlar, bilgi ve kapatma tuşları yer almaktadır.
1708980076967.png

launcherbossayfa.png

Ana Sayfa
1. Sizin görebileceğiniz üzere eklenmiş olup estetik açıdan avatar sistemi.
1708980088306.png

2. Nickinizin yanında hesabınızdan çıkış yapabilmeniz için çıkış butonu.
1708980093778.png

3. Nickinizin yanında bulunan rütbe sistemi, aktif kaldığınız süre boyunca rütbe atlayıp simgeyi geliştirebilirsiniz. (Raidcall Rütbeleri
1708980101846.png
)
4. Nickinizin altında bulunan Rol sistemiyle rol atayabilir, güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.
1708980111645.png

5. Sunucularda bulunan RoyalPass gibi sistemleri Launcher'a yansıtıp oradan inceleyebilmeyi planlıyorum.
1708980121594.png

6. Rütbenizin gelişimini inceleyebilme açısından profil menüsünde görünen Oynanan Toplam Süre.
1708980128306.png

7. Launcher üzerinden chatleşme. Discord'da ki gibi rolünüze göre isimleriniz renklenir.
1708980134706.png

Launcheranasayfa.png

1708979558406.png

Launcher Ayarları
1. Arkaplanı değiştirebilirsiniz, görsel ve hareketli arkaplanlar eklemeyi düşünüyorum.
2. Tema seçebilirsiniz
3. Launcherin ses ayarlarıyla oynayabilir, müzik değiştirebilir aynı zamanda ekleyebilir ve yahut müziği/sesi kapatabilir/kısabilirsiniz.

1708979565620.png

Bilgi Kısmı
1. Launcher hakkında bilgileri görebilirsiniz.
2. Sunucu hakkında bilgileri(IP Adresi, Site Adresi, Discord Adresi) görebilirsiniz.

1708979549382.png

Ana Sayfa Eylemi
1. Öne çıkan haberi, en çok tercih edilen ürünü, en çok oynanan oyun türünü, en başarılı oyuncuyu tek kutucuklar halinde görebileceğiniz bir sayfa, kısaca diğer eylemleri minik bir şekilde ön izleyebileceğiniz bir kısım.

1708979583132.png

Haberler & Güncellemeler Eylemi
1. İsminden de anlayabileceğiniz üzere kullanıcıların haberleri, güncellemeleri inceleyebileceği bir alan.

1708979737884.png

Oyun Türü Eylemi
1. Buradan oynayacağınız oyun türünü seçebilir aynı zamanda bilgileri görebilirsiniz.
2. Doluluk oranını dahil gösteren bu sistemde lobiye bağlanmadan direkt olarak seçtiğiniz türe bağlanabilirsiniz.

1708979825825.png

Market & Pazar Eylemi
1. Oyun sahipleri buradan ücretli nesnelerin, üyeliklerin vs. satışını gerçekleştirebilir.
2. Oyuncular değerli eşyalarını buradan ticarete koyabilir, dilerseniz para kazanabilecekleri bir alan oluşturulabilir.(Pazaryeri)

1708979957831.png

Sıralama & Başarı Eylemi
1. Oyuncuların sıralanacağı, dilerseniz ödüller kazanabileceği bir alan. Burada oyuncular Öldürme, Aktiflik, Kazanma vs. Oyun türlerine göre sıralanır.

Başlıksız-1.gif

Göründüğü kadarıyla şimdilik çok iyi gözüküyor. Başta web sandım demo olursa daha iyi incelenebilir diyecektim ama app ise kısa süreli incelemeli vs örneğin 15dklık bi lisans ile açılır sonra biter ip başına tek kişi kullanabilir gibi olaylar olursa uygulamanın korunması açısından iyi olur. Umarım istediğin sonucu alırsın başarılar dilerim. Ben çok beğendim eleştiri olarak bir şey söylemek gerekirse açıkçası şu anlık bulamadım ama sanırım diğer sekmeler için fazla ayrıntı yok daha da ayrıntılaştırabilirsin. Ve umarım çalınmaz çünkü biri yeni bir şey çıkardığında herkes onu kopyalıyor.

Göründüğü kadarıyla şimdilik çok iyi gözüküyor. Başta web sandım demo olursa daha iyi incelenebilir diyecektim ama app ise kısa süreli incelemeli vs örneğin 15dklık bi lisans ile açılır sonra biter ip başına tek kişi kullanabilir gibi olaylar olursa uygulamanın korunması açısından iyi olur. Umarım istediğin sonucu alırsın başarılar dilerim. Ben çok beğendim eleştiri olarak bir şey söylemek gerekirse açıkçası şu anlık bulamadım ama sanırım diğer sekmeler için fazla ayrıntı yok daha da ayrıntılaştırabilirsin. Ve umarım çalınmaz çünkü biri yeni bir şey çıkardığında herkes onu kopyalıyor.
Haklısınız, demo fikrini hiç düşünmemiştim bahsettiğiniz üzere güvenliği sağlanırsa demoyla birlikte daha etkili şekilde incelenir. Diğer sekmeleri henüz tasarlamadım ama var aklımda bir şeyler. Haricinde tasarladıkça konu açmayı düşünüyorum. Zamanı geldiğinde o sekmeleri de inceleyebilirsiniz. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Demoya gerek yok gayet güzel gözüküyor.
Tek giriş butonu biraz uyumsuz kalmış klasik mc butonu kullanabilirsin.
Arkaplana animasyonlar eklenebilir .
Menü geçiş animasyonlarıda dahil boya bulaşma efekti şeklinde tasarım ona yatkın çünkü
Ama genel olarak kaliteli bir iş çıkartmışsın eline sağlık

Demoya gerek yok gayet güzel gözüküyor.
Tek giriş butonu biraz uyumsuz kalmış klasik mc butonu kullanabilirsin.
Arkaplana animasyonlar eklenebilir .
Menü geçiş animasyonlarıda dahil boya bulaşma efekti şeklinde tasarım ona yatkın çünkü
Ama genel olarak kaliteli bir iş çıkartmışsın eline sağlık
Giriş butonunun aslında tasarım olarak alternatifleri var, bahsettiğiniz buton da seçilebiliyor. Arkaplanı kullanıcıya bırakmayı düşünüyorum. Sabit görsel koyulabilsin, bu arkaplanların hareketli hali de mevcut onlar koyulabilsin gibi gibi seçenekler ekleyeceğim kullanıcı oradan istediğini seçebilir. Menü efekti fikrinizi değerlendireceğim. Düşünceleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

Tasarım harika söylenecek bir söz yok profil kısmı, yetki flamaları falan çok güzel olmuş. Umarım daha iyi gelişmiş versiyonlarını görmek dileğiyle. Launcher geliştirme konusunda çok az kişi mevcut umarım daha iyi portfolyonuzu görmek dileğiyle. Başarılarınızın devamını dilerim.

Input text boyutları çok fazla
Input ile Button boyutları aynı olursa daha tatlı duracak gibi

Bu dediklerimi tasarıma geçirirsen daha şık bir şey ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Tasarım harika söylenecek bir söz yok profil kısmı, yetki flamaları falan çok güzel olmuş. Umarım daha iyi gelişmiş versiyonlarını görmek dileğiyle. Launcher geliştirme konusunda çok az kişi mevcut umarım daha iyi portfolyonuzu görmek dileğiyle. Başarılarınızın devamını dilerim.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Input text boyutları çok fazla
Input ile Button boyutları aynı olursa daha tatlı duracak gibi

Bu dediklerimi tasarıma geçirirsen daha şık bir şey ortaya çıkacağını düşünüyorum.
Önerinizi deneyeceğim, teşekkürler.

Tasarım çok hoş Hasan, ellerine sağlık.

Teşekkür ederim

güzel olmuş gardaş

teşekkürler cano

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl