Cristof
Hasan Kolcu
Merhaba MC-TR Üyeleri
ÖNSÖZ
Riot Games'in launcherları hoşuma gittiği için üzerinde çalıştığım bir launcher projemi tasarım açısından sizlere sunmak istedim, henüz kullanıma hazır değil. Fikir olarak her şeyi oturttum ancak tasarım açısından büyük bir kısmı tamamlanmadı ayrıca launcher alanında ilk projem olduğu için güvenlik vs. bilmiyorum. Şu anda sadece bir düşünceden ve görsellikten ibaret, gerçekleştirmeyi düşünürsem güvenlik gibi hassas bir konuyu başarmadan paylaşıma açmam.
Düşündüğüm bir çok sistem var ancak kodlama kısmına hakim olmadığım için bu sistemlerin mümkün olup olmadığını bilmiyorum. Yazılımcı arkadaşlardan da istediğim tam olarak bu, mümkün olup olmadığını bildirirseniz sevinirim.
Dilerseniz bahsettiğim bu sistemleri ve launcheri inceleyelim. Güzel yorumlarınızı bekliyorum <3
Giriş Sayfası
1. Daha önceki giriş bilgilerinizi kaydedebilirsiniz.
2. Launcher üzerinden hesap oluşturabilir veya şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.
Hesap Oluşturma Sayfası
1. Kullanıcı Sözleşmesi'ni inceleyebilmeniz için sayfa açılır.
İlk Giriş Sayfası
1. Soldaki profil menüsü animasyonlu bir şekilde sola dayanır.
2. Sağ alt kısımda hesabınızın nickini görebileceğiniz animasyonlu bir hoş geldin yazısı çıkar.
3. Sağda gördüğünüz üzere eylem menüsü bulunmaktadır.
4. Sağ yukarıda küçültme, ayarlar, bilgi ve kapatma tuşları yer almaktadır.
ÖNSÖZ
Riot Games'in launcherları hoşuma gittiği için üzerinde çalıştığım bir launcher projemi tasarım açısından sizlere sunmak istedim, henüz kullanıma hazır değil. Fikir olarak her şeyi oturttum ancak tasarım açısından büyük bir kısmı tamamlanmadı ayrıca launcher alanında ilk projem olduğu için güvenlik vs. bilmiyorum. Şu anda sadece bir düşünceden ve görsellikten ibaret, gerçekleştirmeyi düşünürsem güvenlik gibi hassas bir konuyu başarmadan paylaşıma açmam.
Düşündüğüm bir çok sistem var ancak kodlama kısmına hakim olmadığım için bu sistemlerin mümkün olup olmadığını bilmiyorum. Yazılımcı arkadaşlardan da istediğim tam olarak bu, mümkün olup olmadığını bildirirseniz sevinirim.
Dilerseniz bahsettiğim bu sistemleri ve launcheri inceleyelim. Güzel yorumlarınızı bekliyorum <3
Giriş Sayfası
1. Daha önceki giriş bilgilerinizi kaydedebilirsiniz.
2. Launcher üzerinden hesap oluşturabilir veya şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.
Hesap Oluşturma Sayfası
1. Kullanıcı Sözleşmesi'ni inceleyebilmeniz için sayfa açılır.
İlk Giriş Sayfası
1. Soldaki profil menüsü animasyonlu bir şekilde sola dayanır.
2. Sağ alt kısımda hesabınızın nickini görebileceğiniz animasyonlu bir hoş geldin yazısı çıkar.
3. Sağda gördüğünüz üzere eylem menüsü bulunmaktadır.
4. Sağ yukarıda küçültme, ayarlar, bilgi ve kapatma tuşları yer almaktadır.
Ana Sayfa
1. Sizin görebileceğiniz üzere eklenmiş olup estetik açıdan avatar sistemi.
2. Nickinizin yanında hesabınızdan çıkış yapabilmeniz için çıkış butonu.
3. Nickinizin yanında bulunan rütbe sistemi, aktif kaldığınız süre boyunca rütbe atlayıp simgeyi geliştirebilirsiniz. (Raidcall Rütbeleri
)
4. Nickinizin altında bulunan Rol sistemiyle rol atayabilir, güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.
5. Sunucularda bulunan RoyalPass gibi sistemleri Launcher'a yansıtıp oradan inceleyebilmeyi planlıyorum.
6. Rütbenizin gelişimini inceleyebilme açısından profil menüsünde görünen Oynanan Toplam Süre.
7. Launcher üzerinden chatleşme. Discord'da ki gibi rolünüze göre isimleriniz renklenir.
1. Sizin görebileceğiniz üzere eklenmiş olup estetik açıdan avatar sistemi.
2. Nickinizin yanında hesabınızdan çıkış yapabilmeniz için çıkış butonu.
3. Nickinizin yanında bulunan rütbe sistemi, aktif kaldığınız süre boyunca rütbe atlayıp simgeyi geliştirebilirsiniz. (Raidcall Rütbeleri
4. Nickinizin altında bulunan Rol sistemiyle rol atayabilir, güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.
5. Sunucularda bulunan RoyalPass gibi sistemleri Launcher'a yansıtıp oradan inceleyebilmeyi planlıyorum.
6. Rütbenizin gelişimini inceleyebilme açısından profil menüsünde görünen Oynanan Toplam Süre.
7. Launcher üzerinden chatleşme. Discord'da ki gibi rolünüze göre isimleriniz renklenir.
Launcher Ayarları
1. Arkaplanı değiştirebilirsiniz, görsel ve hareketli arkaplanlar eklemeyi düşünüyorum.
2. Tema seçebilirsiniz
3. Launcherin ses ayarlarıyla oynayabilir, müzik değiştirebilir aynı zamanda ekleyebilir ve yahut müziği/sesi kapatabilir/kısabilirsiniz.
Bilgi Kısmı
1. Launcher hakkında bilgileri görebilirsiniz.
2. Sunucu hakkında bilgileri(IP Adresi, Site Adresi, Discord Adresi) görebilirsiniz.
Ana Sayfa Eylemi
1. Öne çıkan haberi, en çok tercih edilen ürünü, en çok oynanan oyun türünü, en başarılı oyuncuyu tek kutucuklar halinde görebileceğiniz bir sayfa, kısaca diğer eylemleri minik bir şekilde ön izleyebileceğiniz bir kısım.
Haberler & Güncellemeler Eylemi
1. İsminden de anlayabileceğiniz üzere kullanıcıların haberleri, güncellemeleri inceleyebileceği bir alan.
Oyun Türü Eylemi
1. Buradan oynayacağınız oyun türünü seçebilir aynı zamanda bilgileri görebilirsiniz.
2. Doluluk oranını dahil gösteren bu sistemde lobiye bağlanmadan direkt olarak seçtiğiniz türe bağlanabilirsiniz.
Market & Pazar Eylemi
1. Oyun sahipleri buradan ücretli nesnelerin, üyeliklerin vs. satışını gerçekleştirebilir.
2. Oyuncular değerli eşyalarını buradan ticarete koyabilir, dilerseniz para kazanabilecekleri bir alan oluşturulabilir.(Pazaryeri)
Sıralama & Başarı Eylemi
1. Oyuncuların sıralanacağı, dilerseniz ödüller kazanabileceği bir alan. Burada oyuncular Öldürme, Aktiflik, Kazanma vs. Oyun türlerine göre sıralanır.