Eklenti Paylaşımı ✨ [ÜCRETSİZ] LeafWE ➜ Akıllı ve Survival Dostu Yerleştirme

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

bir problem veya her hangi bir şey fark edersen söyler misin? Teşekkür ederim.
Tabi, 1-2 hafta içerisinde commit atarım ekleyeceğim şeyler blockstate desteği, daha fazla konfigürasyon (effektin configten kodlanabilmesi) gibi şeyler.

Proje düzenini gayet beğendim, package olayını da halledersen süper olur

Tabi, 1-2 hafta içerisinde commit atarım ekleyeceğim şeyler blockstate desteği, daha fazla konfigürasyon (effektin configten kodlanabilmesi) gibi şeyler.

Proje düzenini gayet beğendim, package olayını da halledersen süper olur
bir sonra ki güncellemem bunlar üzerine olacaktır çok güzel öneri teşekkür ederim :)

GÜNCELLENME 3.0.0

Geliştirmeler ve İyileştirmeler

• 1.19.x, 1.20.x sürüm desteği eklendi.
  • /undo komutunu kullanınca blokların geri gelmeme sorunu çözüldü.

GÜNCELLENME 4.0.0

✨Yeni Özellik: "Pipet" Aracı (Blok Durumu Kopyalama)

Bu özellik, detaylı inşaat yapanların hayatını değiştirecek!

• Anında Kopyalama: İnşaat çubuğunuzla bir bloğa eğilerek sağ tıkladığınızda, o bloğun sadece türünü değil, merdivenlerin yönü veya çitlerin bağlantısı gibi tüm detaylı özelliklerini (Blockstate) anında kopyalayabilirsiniz.
  • Akıllı Yapıştırma: /set veya /wall gibi komutları kullandığınızda, plugin artık hafızadaki bu özel durumu kullanarak blokları tam olarak kopyaladığınız gibi, doğru yönde ve doğru şekilde yerleştirir.
  • Anlık Geri Bildirim: Bir bloğu kopyaladığınızda, ekranın ortasında (Action Bar) hangi bloğu kopyaladığınızı gösteren bir yazı belirir ve işlemin başarılı olduğunu belirten bir ses duyulur.
  • Hafızayı Temizleme: Kopyaladığınız durumu iptal etmek ve normal yerleştirmeye dönmek için havaya eğilip sağ tıklamanız yeterlidir.

Geliştirme: GUI Sistemi​

Komut yazma zorluğunu ortadan kaldıran, tamamen görsel ve etkileşimli menüler tasarladık.

• Envanter Odaklı GUI: Artık /set veya /wall komutlarını blok adı yazmadan kullandığınızda, plugin size kendi envanterinizdeki yerleştirilebilir blokları gösteren bir menü açar. Blok ismi ezberlemeye son!
  • Etkileşimli /replace Menüsü: /replace komutu için, eski ve yeni blokları yerleştireceğiniz özel, çift slotlu bir menü tasarlandı. Artık envanterinizden bir bloğa tıklayarak "yeni blok" slotunu anında doldurabilirsiniz.
  • Akıllı Hafıza: /replace menüsü, bir önceki işlemde değiştirdiğiniz "eski bloğu" hatırlar ve sizin için slota otomatik olarak yerleştirir, size sadece yeni bloğu seçmek kalır.

mc_yakutblockstate fikri için @Kovalski arkadaşa teşekkür ediyorum.​

Son düzenleme:

GÜNCELLENME 4.0.0

✨Yeni Özellik: "Pipet" Aracı (Blok Durumu Kopyalama)

Bu özellik, detaylı inşaat yapanların hayatını değiştirecek!

• Anında Kopyalama: İnşaat çubuğunuzla bir bloğa eğilerek sağ tıkladığınızda, o bloğun sadece türünü değil, merdivenlerin yönü veya çitlerin bağlantısı gibi tüm detaylı özelliklerini (Blockstate) anında kopyalayabilirsiniz.
  • Akıllı Yapıştırma: /set veya /wall gibi komutları kullandığınızda, plugin artık hafızadaki bu özel durumu kullanarak blokları tam olarak kopyaladığınız gibi, doğru yönde ve doğru şekilde yerleştirir.
  • Anlık Geri Bildirim: Bir bloğu kopyaladığınızda, ekranın ortasında (Action Bar) hangi bloğu kopyaladığınızı gösteren bir yazı belirir ve işlemin başarılı olduğunu belirten bir ses duyulur.
  • Hafızayı Temizleme: Kopyaladığınız durumu iptal etmek ve normal yerleştirmeye dönmek için havaya eğilip sağ tıklamanız yeterlidir.

Geliştirme: GUI Sistemi​

Komut yazma zorluğunu ortadan kaldıran, tamamen görsel ve etkileşimli menüler tasarladık.

• Envanter Odaklı GUI: Artık /set veya /wall komutlarını blok adı yazmadan kullandığınızda, plugin size kendi envanterinizdeki yerleştirilebilir blokları gösteren bir menü açar. Blok ismi ezberlemeye son!
  • Etkileşimli /replace Menüsü: /replace komutu için, eski ve yeni blokları yerleştireceğiniz özel, çift slotlu bir menü tasarlandı. Artık envanterinizden bir bloğa tıklayarak "yeni blok" slotunu anında doldurabilirsiniz.
  • Akıllı Hafıza: /replace menüsü, bir önceki işlemde değiştirdiğiniz "eski bloğu" hatırlar ve sizin için slota otomatik olarak yerleştirir, size sadece yeni bloğu seçmek kalır.

mc_yakutblockstate fikri için @Kovalski arkadaşa teşekkür ediyorum.​
Bir şekilde ekonomi desteği de eklenebilir, mesela gereken bloklar oyuncuda yoksa otomatik olarak bir marketten satın almayı dener ama hangi market bilemiyorum. Amaç buildi hızlandırmaksa böyle bir şey müq olur. Eklentinin kendi price-table'ı da olabilir eklenti kendisi satar yani ama böylesinin tam güzel olacağını sanmıyorum çünkü oyuncuların da para kazanmak için bişeyler satması lazım bu eklentiye yedirmek saçma olur

Fly desteğinin de baya bir hayat kalitesini arttıracağını düşünüyorum.

Blokları kıran bir lazer atmada eklenebilir etrafı düzlemek için hatta wanda ver 5 falan basalım :D Uçmayı ve bunu enchant bile yapabilirsin değişik olur, büyücülük gibi zaten büyü yapıyoruz modda

Son düzenleme:
Bir şekilde ekonomi desteği de eklenebilir, mesela gereken bloklar oyuncuda yoksa otomatik olarak bir marketten satın almayı dener ama hangi market bilemiyorum. Amaç buildi hızlandırmaksa böyle bir şey müq olur. Eklentinin kendi price-table'ı da olabilir eklenti kendisi satar yani ama böylesinin tam güzel olacağını sanmıyorum çünkü oyuncuların da para kazanmak için bişeyler satması lazım bu eklentiye yedirmek saçma olur

Fly desteğinin de baya bir hayat kalitesini arttıracağını düşünüyorum.

Blokları kıran bir lazer atmada eklenebilir etrafı düzlemek için hatta wanda ver 5 falan basalım :D Uçmayı ve bunu enchant bile yapabilirsin değişik olur, büyücülük gibi zaten büyü yapıyoruz modda
Ekonomi sistemi için koyulacak blok başına bir fiyat alma düşünüyorum örn: 1. ve 2. alanıp seçip daha sonra /set yazıp istediği bloğun üstüne gelince 72 blok yerleştirilecek tutar 2.000 coin gibisinden tam üzerine düşmedim ama şu an öyle düşünüyorum.

Fly desteği evet güzel olabilirdi ama survival'ın biraz dışına çıkmış oluyoruz.
Blok kırma /undo için lazer olabilir görsellik açısından. Enchant bilemiyorum.

Fikirlerin için sağol tekrar düşünüp üstüne düşmeye çalışıcam eklentinin dışına çıkmadan.

Ekonomi sistemi için koyulacak blok başına bir fiyat alma düşünüyorum örn: 1. ve 2. alanıp seçip daha sonra /set yazıp istediği bloğun üstüne gelince 72 blok yerleştirilecek tutar 2.000 coin gibisinden tam üzerine düşmedim ama şu an öyle düşünüyorum.

Fly desteği evet güzel olabilirdi ama survival'ın biraz dışına çıkmış oluyoruz.
Blok kırma /undo için lazer olabilir görsellik açısından. Enchant bilemiyorum.

Fikirlerin için sağol tekrar düşünüp üstüne düşmeye çalışıcam eklentinin dışına çıkmadan.
Dediklerimi bi 3-4 saat survival oynayip yeniden dusun derim, altina blok koyarak build yapmak eger ozenerek build yapiyorsan cok buyuk iskence, unplayable direkt

️ LeafWE 4.0.2 — Uyumluluk ve Performans Güncellemesi!​

✅ Yeni Eklenti Desteği​

• ✅ WorldGuard – Bölge sınırlarına saygılı, güvenli yerleştirme
  • ✅ SuperiorSkyblock – Ada sınırlarıyla tam uyumlu, hatasız çalışma
  • ✅ Towny – Towny parsel ve yönetim sistemleriyle sorunsuz entegrasyon

Performans Geliştirmeleri​

• %30 Daha Az RAM Kullanımı – Arka planda yapılan optimizasyonlar sayesinde
  • Daha Hızlı Komut İşleme – Büyük alan işlemlerinde bile akıcı performans
  • Crash Koruması – Olası sunucu çökmelerini önceden algılayarak engeller

GUI ve Kullanım İyileştirmeleri

• Geliştirilmiş Arayüzler – Daha sade, hızlı ve kullanıcı dostu menüler
  • Akıllı Validasyon – Hatalı bloklar ya da geçersiz konumlar önceden tespit edilir
  • Gelişmiş Geri Bildirim – Eylem çubuğunda daha bilgilendirici mesajlar ve görsel uyarılar

✨ Ve çok daha fazlası...​

Bu güncellemede onlarca hata düzeltmesi, arka plan iyileştirmeleri ve kullanıcı deneyimini geliştiren dokunuşlar yer alıyor. LeafWE artık daha hızlı, daha güvenli ve daha uyumlu!

Öneriniz ya da bir hata bildiriminiz mi var? Eklenti sayfasından paylaşabilir ya da Discord sunucumuza katılabilirsiniz — geri bildirimlerinizi önemsiyoruz!

Son düzenleme:
Uzun zaman sonra MCTR de değerli bir isim görüyorum

Eklenti gerçekten çok yararlı ve uzun zaman sonra böyle bir sistemi görmek oldukça sevindirici.
Ancak aklıma gelen bir öneriyi paylaşmak istiyorum:
  • Örneğin /lwe give oyuncuismi block 1000 gibi bir komutla oyuncuya sadece 1000 blok kullanımlık bir izin verilebilse çok faydalı olur.
  • Ya da /lwe give oyuncuismi time 1d / 1h / 1w tarzında, süreli bir wand sistemi eklenmesi oldukça kullanışlı olabilir.
Bu tarz bir sınırlama sistemi, özellikle yetkili oyunculara kontrollü yetki vermek isteyen sunucular için harika olurdu.
Eklentinin şu anki hali bile çok başarılı, ama bu tarz özelliklerin eklenmesi onu bir üst seviyeye taşıyabilir.
Geliştiriciye emeği için teşekkürler ekstradan inceleme fırsatım daha olmadı fakat blok koyma hızını sınırlayan bir ayar varmıdır ?

Son düzenleme:
Çok güzel olmuş eline sağlık, şöyle bir şey yapılabilir;
Misal bir şematik yaptıracaksın bu şematik için huş odunu, ince cam, kırıktaş vs. lazım.
Bunlardan kaç adet varsa npc şundan şu kadar lazım diye yazı atar oluşan sandığa koyulur npc koyulduğunda başlar.
Eğer yeterli koymaz isen ne kadar koyduysan onları bitirir sonra yine eski yerine döner.

Altta verdiğim tabloda örnek düzeni var. Bu sadece bir öneri ve örnektir dahada geliştirilebilir.

xxxxNPCSANDIK
xxxx
xxxx
xxxx
xxxx
xxxx

x = Şematik Bölgesi

Uzun zaman sonra MCTR de değerli bir isim görüyorum
Teşekkür ederim. Sizler de benim için çok değerlisiniz.
Eklenti gerçekten çok yararlı ve uzun zaman sonra böyle bir sistemi görmek oldukça sevindirici.
Ancak aklıma gelen bir öneriyi paylaşmak istiyorum:
  • Örneğin /lwe give oyuncuismi block 1000 gibi bir komutla oyuncuya sadece 1000 blok kullanımlık bir izin verilebilse çok faydalı olur.
  • Ya da /lwe give oyuncuismi time 1d / 1h / 1w tarzında, süreli bir wand sistemi eklenmesi oldukça kullanışlı olabilir.
Bu tarz bir sınırlama sistemi, özellikle yetkili oyunculara kontrollü yetki vermek isteyen sunucular için harika olurdu.
Eklentinin şu anki hali bile çok başarılı, ama bu tarz özelliklerin eklenmesi onu bir üst seviyeye taşıyabilir.
Geliştiriciye emeği için teşekkürler ekstradan inceleme fırsatım daha olmadı fakat blok koyma hızını sınırlayan bir ayar varmıdır ?
Evet çok güzel bir öneri. Dikkate alıp yarın ki güncelleme de ekleyebilirim. Evet config.yml dosyasında hız ayarından tutun bir çok ayar bulunuyor.
Çok güzel olmuş eline sağlık, şöyle bir şey yapılabilir;
Misal bir şematik yaptıracaksın bu şematik için huş odunu, ince cam, kırıktaş vs. lazım.
Bunlardan kaç adet varsa npc şundan şu kadar lazım diye yazı atar oluşan sandığa koyulur npc koyulduğunda başlar.
Eğer yeterli koymaz isen ne kadar koyduysan onları bitirir sonra yine eski yerine döner.

Altta verdiğim tabloda örnek düzeni var. Bu sadece bir öneri ve örnektir dahada geliştirilebilir.

xxxxNPCSANDIK
xxxx
xxxx
xxxx
xxxx
xxxx

x = Şematik Bölgesi
Hımm. Kafa yormak lazım güzel bir şeyler çıkarsa eğer olur tabi neden olmasın. Yorumun ve fikrin için teşekkür ediyorum.

LeafWE v4.0.3 ile Yeni Sistemler​

İlerleme Çubuğu Sistemi (Anlık Geri Bildirim)​

Her işlemi canlı bir şekilde takip edin!
  • ActionBar'da gerçek zamanlı görsel ilerleme çubuğu
  • Yüzde, blok sayısı (örn. 400/500) ve kalan süre (örn. 2dk 30sn)
  • Yapılan işlem türü gösterilir (örn. /set, /replace)
  • Başarı, iptal ve hata durumlarında tamamlanma mesajları

✅ Günlük Limit Sistemi (Oyuncuya Özel Kotalar)​

Oyuncuların güçlü araçları kontrollü kullanmasını sağlayın!
  • Yetki gruplarına özel limitler
  • Günlük otomatik sıfırlama
  • Blok sayısı ve işlem sayısına göre ayrı ayrı sınırlandırma
  • -1 değeri ile sınırsız kullanım imkânı
  • Tamamen kalıcı veri (dosyada saklanır) ve hızlı (cache destekli)

Yeni Admin Komutları​

Kullanıcı limitlerini kolayca yönetin:

/lwe limits <oyuncu> → Kendi veya başkasının limitini görüntüle
/lwe resetlimits <oyuncu> → Oyuncunun limitini sıfırla
/lwe givelimits <oyuncu> <adet> → Oyuncuya bonus limit ver/sıfırla

Yeni Permission'lar​

• leafwe.limits.others – Başka oyuncuların limitlerini görüntüleme
  • leafwe.resetlimits – Limit sıfırlama izni
  • leafwe.givelimits – Bonus limit verme izni

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Kod:
# Daily Limits System
daily-limits:
  enabled: true  # Set to true to enable daily limits
  reset-time: "00:00"  # Daily reset time (24-hour format)
  groups:
    default:
      max-blocks-per-day: 1000      # Maximum blocks per day
      max-operations-per-day: 10    # Maximum operations per day
    vip:
      max-blocks-per-day: 100
      max-operations-per-day: 1
    premium:
      max-blocks-per-day: 15000
      max-operations-per-day: 100
    admin:
      max-blocks-per-day: -1        # -1 = unlimited
      max-operations-per-day: -1    # -1 = unlimited

# Permission Groups:
# leafwe.limit.group.default  - Default group (everyone has this)
# leafwe.limit.group.vip      - VIP group
# leafwe.limit.group.premium  - Premium group
# leafwe.limit.group.admin    - Admin group (unlimited)

# Players automatically get the highest permission group they have
# Example: If player has both "vip" and "premium" permissions, they get "premium" limits
Kod:
  # İlerleme Çubuğu Mesajları (YENİ)
  progress-operation-placing: "Yerleştiriliyor"
  progress-operation-replacing: "Değiştiriliyor:"
  progress-operation-block-placement: "Blok yerleştirme"
  progress-operation-block-replacement: "Blok değiştirme"
  progress-error-inventory: "Envanter tükendi"
  progress-completed: "tamamlandı!"
  progress-cancelled: "iptal edildi"

# Günlük Limit Mesajları (YENİ)
  daily-limits-disabled: "&7Bu sunucuda günlük limitler devre dışı."
  daily-limits-header: "&6=== Günlük Limitler ==="
  daily-limits-group: "&eGrubunuz: &a%group%"
  daily-limits-blocks: "&7Bloklar: &a%used%&7/&e%max% &7(Kalan: &b%remaining%&7)"
  daily-limits-operations: "&7İşlemler: &a%used%&7/&e%max% &7(Kalan: &b%remaining%&7)"
  daily-limits-blocks-unlimited: "&7Bloklar: &aSınırsız"
  daily-limits-operations-unlimited: "&7İşlemler: &aSınırsız"
  daily-limit-blocks-exceeded: "&cGünlük blok limiti aşıldı! (&a%used%&c/&e%max%&c) Grup: &7%group%"
  daily-limit-operations-exceeded: "&cGünlük işlem limiti aşıldı! (&a%used%&c/&e%max%&c) Grup: &7%group%"

LeafWE v4.0.3 ile Yeni Sistemler​

İlerleme Çubuğu Sistemi (Anlık Geri Bildirim)​

Her işlemi canlı bir şekilde takip edin!
  • ActionBar'da gerçek zamanlı görsel ilerleme çubuğu
  • Yüzde, blok sayısı (örn. 400/500) ve kalan süre (örn. 2dk 30sn)
  • Yapılan işlem türü gösterilir (örn. /set, /replace)
  • Başarı, iptal ve hata durumlarında tamamlanma mesajları

✅ Günlük Limit Sistemi (Oyuncuya Özel Kotalar)​

Oyuncuların güçlü araçları kontrollü kullanmasını sağlayın!
  • Yetki gruplarına özel limitler
  • Günlük otomatik sıfırlama
  • Blok sayısı ve işlem sayısına göre ayrı ayrı sınırlandırma
  • -1 değeri ile sınırsız kullanım imkânı
  • Tamamen kalıcı veri (dosyada saklanır) ve hızlı (cache destekli)

Yeni Admin Komutları​

Kullanıcı limitlerini kolayca yönetin:

/lwe limits <oyuncu> → Kendi veya başkasının limitini görüntüle
/lwe resetlimits <oyuncu> → Oyuncunun limitini sıfırla
/lwe givelimits <oyuncu> <adet> → Oyuncuya bonus limit ver/sıfırla

Yeni Permission'lar​

• leafwe.limits.others – Başka oyuncuların limitlerini görüntüleme
  • leafwe.resetlimits – Limit sıfırlama izni
  • leafwe.givelimits – Bonus limit verme izni

Kod:
# Daily Limits System
daily-limits:
  enabled: true  # Set to true to enable daily limits
  reset-time: "00:00"  # Daily reset time (24-hour format)
  groups:
    default:
      max-blocks-per-day: 1000      # Maximum blocks per day
      max-operations-per-day: 10    # Maximum operations per day
    vip:
      max-blocks-per-day: 100
      max-operations-per-day: 1
    premium:
      max-blocks-per-day: 15000
      max-operations-per-day: 100
    admin:
      max-blocks-per-day: -1        # -1 = unlimited
      max-operations-per-day: -1    # -1 = unlimited

# Permission Groups:
# leafwe.limit.group.default  - Default group (everyone has this)
# leafwe.limit.group.vip      - VIP group
# leafwe.limit.group.premium  - Premium group
# leafwe.limit.group.admin    - Admin group (unlimited)

# Players automatically get the highest permission group they have
# Example: If player has both "vip" and "premium" permissions, they get "premium" limits
Kod:
  # İlerleme Çubuğu Mesajları (YENİ)
  progress-operation-placing: "Yerleştiriliyor"
  progress-operation-replacing: "Değiştiriliyor:"
  progress-operation-block-placement: "Blok yerleştirme"
  progress-operation-block-replacement: "Blok değiştirme"
  progress-error-inventory: "Envanter tükendi"
  progress-completed: "tamamlandı!"
  progress-cancelled: "iptal edildi"

# Günlük Limit Mesajları (YENİ)
  daily-limits-disabled: "&7Bu sunucuda günlük limitler devre dışı."
  daily-limits-header: "&6=== Günlük Limitler ==="
  daily-limits-group: "&eGrubunuz: &a%group%"
  daily-limits-blocks: "&7Bloklar: &a%used%&7/&e%max% &7(Kalan: &b%remaining%&7)"
  daily-limits-operations: "&7İşlemler: &a%used%&7/&e%max% &7(Kalan: &b%remaining%&7)"
  daily-limits-blocks-unlimited: "&7Bloklar: &aSınırsız"
  daily-limits-operations-unlimited: "&7İşlemler: &aSınırsız"
  daily-limit-blocks-exceeded: "&cGünlük blok limiti aşıldı! (&a%used%&c/&e%max%&c) Grup: &7%group%"
  daily-limit-operations-exceeded: "&cGünlük işlem limiti aşıldı! (&a%used%&c/&e%max%&c) Grup: &7%group%"
şunu sormak istiyorum acaba limiti 0 ceksek manuel olarak limit verebiliyoz mu

Son düzenleme:

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl