- Elmaslar
- 35
- Minecraft
- Zonely
Discord:
Zonely
senin yaptığını emin ol denedim ben düzgün sonuç vermiyor yine de yapmaya çalış kendi kuralını yazmak bir yere kadar dediğini anladım ama ekstra veriyle doyurman lazım kolay gelsin sana.Evet, bahsettiğin kaynaklarla sistem doğal olarak daha kapsamlı hale geliyor. Ben de kendi tarafımda sistemi artık sadece düz sözlük kontrolü seviyesinde bırakmadım.
Özellikle XenForo tarafında harici API, Docker, Python, Hugging Face veya ayrı bir servis gerektirmeden tamamen yerel çalışacak bir yapı üzerine ilerliyorum. Kelime kontrolünün yanında Türkçe ek zincirleri, kök/çekim analizi, ünlü uyumları, fiil çekimleri, kişi-zaman uyumu, özel isim ve kesme işareti kontrolleri ile bazı cümle bazlı kurallarıda sisteme ekledim.
Buradaki yaklaşım farkımız biraz mimari aslında. Sen daha geniş NLP araçlarını kendi API tarafında birleştirmişsin, ben ise mümkün olduğunca XenForo'ya yükle-çalıştır şeklinde, dış bağımlılığı olmayan ve düşük kaynak tüketen bir yapı oluşturmaya çalışıyorum.
Tabi GECTurk/Zemberek gibi sistemlerin özellikle gelişmiş cümle analizinde avantajı var. Benim hedefim ise bu yeteneklerin mümkün olan kısmını doğrudan eklenti içerisinde karşılayıp standart hosting kullanan XenForo sahiplerininde ekstra sunucu veya servis kurmadan kullanabilmesi.
Yani en başta(3 gün önce) dediğin gibi benim sistem daha çok sözlük tabanlıydı fakat artık o noktadan baya ilerledi. İki sistemin hedefi benzer olsada çözüm yaklaşımı farklı. Ben daha az kaynak ile en genişi hedefliyorum senin sistem ise 0 hata olsun ama daha ağır olsun mantığında ilerliyor.
Forumdan aldığın veriyle doyur rapor sistemi getir veya sistemimi kullan tercih senin.