(Ücretsiz Hızlı Denetim) ZonelySpellChecker 1.0.3 - Xenforo 2.3.x

Evet, bahsettiğin kaynaklarla sistem doğal olarak daha kapsamlı hale geliyor. Ben de kendi tarafımda sistemi artık sadece düz sözlük kontrolü seviyesinde bırakmadım.

Özellikle XenForo tarafında harici API, Docker, Python, Hugging Face veya ayrı bir servis gerektirmeden tamamen yerel çalışacak bir yapı üzerine ilerliyorum. Kelime kontrolünün yanında Türkçe ek zincirleri, kök/çekim analizi, ünlü uyumları, fiil çekimleri, kişi-zaman uyumu, özel isim ve kesme işareti kontrolleri ile bazı cümle bazlı kurallarıda sisteme ekledim.

Buradaki yaklaşım farkımız biraz mimari aslında. Sen daha geniş NLP araçlarını kendi API tarafında birleştirmişsin, ben ise mümkün olduğunca XenForo'ya yükle-çalıştır şeklinde, dış bağımlılığı olmayan ve düşük kaynak tüketen bir yapı oluşturmaya çalışıyorum.

Tabi GECTurk/Zemberek gibi sistemlerin özellikle gelişmiş cümle analizinde avantajı var. Benim hedefim ise bu yeteneklerin mümkün olan kısmını doğrudan eklenti içerisinde karşılayıp standart hosting kullanan XenForo sahiplerininde ekstra sunucu veya servis kurmadan kullanabilmesi.

Yani en başta(3 gün önce) dediğin gibi benim sistem daha çok sözlük tabanlıydı fakat artık o noktadan baya ilerledi. İki sistemin hedefi benzer olsada çözüm yaklaşımı farklı. Ben daha az kaynak ile en genişi hedefliyorum senin sistem ise 0 hata olsun ama daha ağır olsun mantığında ilerliyor.
senin yaptığını emin ol denedim ben düzgün sonuç vermiyor yine de yapmaya çalış kendi kuralını yazmak bir yere kadar dediğini anladım ama ekstra veriyle doyurman lazım kolay gelsin sana.

Forumdan aldığın veriyle doyur rapor sistemi getir veya sistemimi kullan tercih senin.

senin yaptığını emin ol denedim ben düzgün sonuç vermiyor yine de yapmaya çalış kendi kuralını yazmak bir yere kadar dediğini anladım ama ekstra veriyle doyurman lazım kolay gelsin sana.

Forumdan aldığın veriyle doyur rapor sistemi getir veya sistemimi kullan tercih senin.
Technopat geliştiricisi Recep Baltaş'a sor o böyle yapmıştı

Sistemin mantığını biraz yanlış değerlendirmişsin. Sadece benim tek tek yazdığım kurallardan oluşan bir yapı değil. Yerel sözlük/form havuzu, morfolojik çözümleme, ek zincirleri, ses olayları ve bağlamsal kurallar birlikte çalışıyor. de/da, ki, soru eki, özel adlar, kısaltmalar, sayı ekleri gibi alanlarda da ayrı kontroller var.

Kusursuz sonuç verdiğini zaten iddia etmiyorum, Türkçe gibi bağlama çok bağlı bir dilde tamamen yerel çalışan bir sistemin gelişmesi için veri ve test senaryosu gerektiğinin farkındayım. Zaten geliştirmeye devam etme sebebim de bu.
Forumdan veri toplama tarafı yapılabilir ama doğrudan forum mesajlarını sisteme yedirmek bence tek başına doğru çözüm değil. Forum yazılarında yanlış yazımlar, argo ve kullanıcıya özel kullanım çok fazla olduğu için filtrelenmeden kullanılırsa sistemi geliştirmek yerine yanlışları da öğrenmesine sebep olabilir.

Senin sistemin servis/API ve daha ağır dil modelleriyle farklı bir yol izliyor, benim hedefim ise harici servise ihtiyaç duymadan xenforo üzerinde kendi başına çalışabilen mümkün olduğunca hafif ve geliştirilebilir bir yapı oluşturmak.

Ek olarak ben bu eklentiyi doğrudan forum için geliştirmiyorum daha çok yapay zeka xenfero eklentisi geliştirebilirmi bunun için geliştiriyorum. Eklenti fikri yalan yok sana ait. Ne yapılabilir diye düşünürken foruma sen öneri vermiştin bende acaba yapay zeka yapabilir mi diye detaylı bir içerik analizi ile yaptırmaya başladım. Zaten en başta dediğim gibi eklentinin 0 hata garantisini vermiyorum. Eklenti iyice gelişene kadar da public açmayı pek düşünmüyorum.

Sistemin mantığını biraz yanlış değerlendirmişsin. Sadece benim tek tek yazdığım kurallardan oluşan bir yapı değil. Yerel sözlük/form havuzu, morfolojik çözümleme, ek zincirleri, ses olayları ve bağlamsal kurallar birlikte çalışıyor. de/da, ki, soru eki, özel adlar, kısaltmalar, sayı ekleri gibi alanlarda da ayrı kontroller var.

Kusursuz sonuç verdiğini zaten iddia etmiyorum, Türkçe gibi bağlama çok bağlı bir dilde tamamen yerel çalışan bir sistemin gelişmesi için veri ve test senaryosu gerektiğinin farkındayım. Zaten geliştirmeye devam etme sebebim de bu.
Forumdan veri toplama tarafı yapılabilir ama doğrudan forum mesajlarını sisteme yedirmek bence tek başına doğru çözüm değil. Forum yazılarında yanlış yazımlar, argo ve kullanıcıya özel kullanım çok fazla olduğu için filtrelenmeden kullanılırsa sistemi geliştirmek yerine yanlışları da öğrenmesine sebep olabilir.

Senin sistemin servis/API ve daha ağır dil modelleriyle farklı bir yol izliyor, benim hedefim ise harici servise ihtiyaç duymadan xenforo üzerinde kendi başına çalışabilen mümkün olduğunca hafif ve geliştirilebilir bir yapı oluşturmak.

Ek olarak ben bu eklentiyi doğrudan forum için geliştirmiyorum daha çok yapay zeka xenfero eklentisi geliştirebilirmi bunun için geliştiriyorum. Eklenti fikri yalan yok sana ait. Ne yapılabilir diye düşünürken foruma sen öneri vermiştin bende acaba yapay zeka yapabilir mi diye detaylı bir içerik analizi ile yaptırmaya başladım. Zaten en başta dediğim gibi eklentinin 0 hata garantisini vermiyorum. Eklenti iyice gelişene kadar da public açmayı pek düşünmüyorum.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Hiç uğraşmayın yerel bu ekstra kurallarda tanımlı isterseniz geliştirin Hızlı Denetim anlattığım gibi çalışıyor Tam denetim istiyorsanız admincp'ye benden api key girebilirsin. Herkes kullanabilir. Xenforo 2.3.x uyumludur.

Yöneticilerle görüştüm. Farklı sebeplerden dolayı şu an için eklenmeyeceğini belirtmişlerdi. Ancak kullanıcıların talebi ve konuya gösterilecek ilgi doğrultusunda bu karar yeniden değerlendirilebilir.

Konuya yorum yaparak destek olursanız eklenme ihtimali artabilir.
Onların kaybı bizene

Kullandığın forumun gelişmemesini istemen üzücü ve ironik...
Kullandığım forumu iyileştirecek en iyi şey şu toxic emojinin kaldırılması olur çok sinir bozucu.
1787172814210.webp

Burası kullandığım forumda değil ekmek teknem reklamı basmadan kazanamıyorum.
Kullandığım forum olması için önce açtığım konulara sırf mesaj kasmak için yazan insanlar yerine topluluğun bir kısmının yazması lazım.
Sırf konu olsun diyede değil bi fikrim olduğu için konu açıyorum genelde.
BBB dışında mc-tr de olmamın sebebide türk kitlesine ürün satışı yapabilmek.

Kullandığım forumu iyileştirecek en iyi şey şu toxic emojinin kaldırılması olur çok sinir bozucu.
Ekli dosyayı görüntüle 295233

Burası kullandığım forumda değil ekmek teknem reklamı basmadan kazanamıyorum.
Kullandığım forum olması için önce açtığım konulara sırf mesaj kasmak için yazan insanlar yerine topluluğun bir kısmının yazması lazım.
Sırf konu olsun diyede değil bi fikrim olduğu için konu açıyorum genelde.
BBB dışında mc-tr de olmamın sebebide türk kitlesine ürün satışı yapabilmek.
Forumu kullanmadan Türk kitlesine ürün satabilmek... Fikrim olduğu için konu açmak... Ekmek teknem...

Bu eylemleri sanırsam forumu kullanmadan yapmak biraz zor. Forumu kullanmıyor olsan sanırım bunları da yapmazdın, foruma kayıt da olmazdın ve bu tarz mesajlarda yazmazdın. Sen forumu kullanmamaya devam et böyle yaparak :€

Valla ben reklam yapmıyorum ama kazanıyorum. Reklamsız kazanabiliyorsam ama sen kazanamıyorsan buna yapabileceğim birşey yok.

Emoji niye sinirini bozdu ki. Yazdıkların ironik ve komik. Bende buna güldüm.

@benjamin17 bizim gibi projeler geliştiren kişilere de biraz destek verilse bence forum adına güzel olur. Siz yöneticisiniz, elbette forumun işleyişini bizden daha iyi biliyorsunuz. Biz de elimizden geldiğince bir şeyler üretmek, geliştirmek ve foruma katkı sağlamak istiyoruz. Sonuçta gerektiğinde maddi olarak da destek oluyoruz.

Bir kişi kendi geliştirdiği sistemleri kullanarak forumun işine yarayabilecek bir şey ortaya çıkarabiliyorsa ve bunu topluluğun kullanımına sunuyorsa, bunun da bir katkı olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ben de eklentinin forumda kullanılabilmesi için yönetimin önerilerini dinlemek, ihtiyaçlarınıza göre geliştirmek ve forum yapısına uygun hâle getirmek istedim. Ancak sistemi kendi tarafınızda geliştirmek istediğinizi belirttiğiniz için ben de herhangi bir maddi beklenti içine girmeden geliştirdiğim eklentiyi ücretsiz olarak paylaştım. Buradaki amacım, elimde geliştirdiğim sistemi forumun da faydalanabileceği bir noktaya getirmek ve ortaya koyduğum çalışmayla katkı sağlayabilmekti.

Lütfen söylediklerimi kişisel bir eleştiri olarak görmeyin. Siz de bir iş yaparken o işe gerçekten önem veren, zaman ayıran, sürekli geliştiren ve elindeki imkânlarla katkı sağlamaya çalışan biriyle çalışmayı tercih etmez miydiniz?

Toplulukta herkes elinden gelen katkıyı ortaya koyarsa forumun çok daha güzel bir noktaya geleceğini düşünüyorum. Benim anlatmak istediğim de aslında sadece bu.

@benjamin17 bizim gibi projeler geliştiren kişilere de biraz destek verilse bence forum adına güzel olur. Siz yöneticisiniz, elbette forumun işleyişini bizden daha iyi biliyorsunuz. Biz de elimizden geldiğince bir şeyler üretmek, geliştirmek ve foruma katkı sağlamak istiyoruz. Sonuçta gerektiğinde maddi olarak da destek oluyoruz.

Bir kişi kendi geliştirdiği sistemleri kullanarak forumun işine yarayabilecek bir şey ortaya çıkarabiliyorsa ve bunu topluluğun kullanımına sunuyorsa, bunun da bir katkı olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ben de eklentinin forumda kullanılabilmesi için yönetimin önerilerini dinlemek, ihtiyaçlarınıza göre geliştirmek ve forum yapısına uygun hâle getirmek istedim. Ancak sistemi kendi tarafınızda geliştirmek istediğinizi belirttiğiniz için ben de herhangi bir maddi beklenti içine girmeden geliştirdiğim eklentiyi ücretsiz olarak paylaştım. Buradaki amacım, elimde geliştirdiğim sistemi forumun da faydalanabileceği bir noktaya getirmek ve ortaya koyduğum çalışmayla katkı sağlayabilmekti.

Lütfen söylediklerimi kişisel bir eleştiri olarak görmeyin. Siz de bir iş yaparken o işe gerçekten önem veren, zaman ayıran, sürekli geliştiren ve elindeki imkânlarla katkı sağlamaya çalışan biriyle çalışmayı tercih etmez miydiniz?

Toplulukta herkes elinden gelen katkıyı ortaya koyarsa forumun çok daha güzel bir noktaya geleceğini düşünüyorum. Benim anlatmak istediğim de aslında sadece bu.
Hocam öncelikle eline sağlık güzel düşünmüşsün.
Xenforonun orjinal Türk forumunda böyle fikirleri ve addonları çok önemsiyorlar orda paylaşırsanız çok değer göreceğini belirtmek istedim herkesin kendi fikri düşüncesi kullanmakda kişinin özgürlüğü iradesi.

Hocam öncelikle eline sağlık güzel düşünmüşsün.
Xenforonun orjinal Türk forumunda böyle fikirleri ve addonları çok önemsiyorlar orda paylaşırsanız çok değer göreceğini belirtmek istedim herkesin kendi fikri düşüncesi kullanmakda kişinin özgürlüğü iradesi.
Evet öyle ama... bunu düşünmüştüm de sms onayı sistemi varmış sms gelmiyordu o yüzden paylaşamadım duruma göre bakacağım teşekkür ederim

Şahsi olarak zaten bir sorunum yok sohbetimizi karşılıklı bu işlerle uğraşan az çok bilgisi olan ben ve daha deneyimli olan sen olarak görüyorum ve bunu sohbet muhabbet olarak görüyorum yani buradaki sohbet aslında herkes için önemli.

İşleyişi şöyle özet vermem gerekirse ben ne kadar yönetim içinde olsam bile benim sunduğum birçok öneri de gerek işleyiş gerek pratikte uygulanma zorluğu ve karmaşıklığı yüzünden kabul edilmediği oldu yani bir sistemi direkt yapalım edelim mantığında olmuyor maalesef. Dışarıdan bakınca bende yönetime girmeden önce çoğu şeyin direkt olarak eklenip yapılsa güzel olmaz mı diyordum ancak yönetime girdikten sonra bazı noktalarda gerçekten olup olmayacağını anlamaya başladım.

En basitinden evet bu eklenti içeriği çok iyi ve forum için kullanışlı ancak sizin yaptığınız eklenti dışa bağımlı ve forum için daha ağır olduğunu düşündüğüm bir eklenti. Bu yüzden her ne kadar işleyişte iyi gibi dursa bile pratikte forum üstünde çalışması ne kadar işlevsel olur burası da muamma. Benim eklenti de ise sizin eklentiye göre kapsamı daha dar ama forumda kullanılması için daha pratik ve hafif. Ben burada eklentileri karşılaştırmak veya kötülemek için bunları söylemiyorum sadece foruma eklenmesi koşullarını karşılanması için iki tarafın da hoşuna gidecek bir iş üstüne çalışmaya odaklıyım. Kaldı ki bendeki bu eklentiyi ben forum için değil en temel sebepte yapay zeka xenfero da eklenti ne kadar iyi yazabilir amacı ile açtım ve beklentilerimi fazlası ile karşıladı. Yani atıyorum siz bir fikir ile gelin bana ben bunu yönetim ile konuşayım planlamasını yapayım foruma eklenebilecek ise arka planda kodlaması yapılır gene yapılır.

Şuana kadar yapay zekaya yaptırdığım şeyler:
- Plugin Paketi(Skyblock)
- Plugin(Minimap, log, İrem koruma plugini)
- Texture pack
- shader
- web sitesi(yaklaşık 20 farklı projem var)
- oyun(yakında yayına alacağım)
- forum altyapısı
- forum temaları(xenfero, mybb)
Ve daha birçok irili ufaklı proje. Yani ben güzel bir fikir gördüğüm yerde acaba yapay zeka bunu yapabilir mi şeklinde ilerlemesini seven birisiyim. Elbette forum için de de yapay zeka kullandım. Kural düzenlemesi olsun, analizler olsun, çekilişler olsun etkinlik fikirleri olsun çoğu içerikte kullandım. Bunu belirtme sebebim fikri çalmak için değil sadece yapay zekanın doğru kullanımı ile insan eli değmeden bir işin ne kadar iyi yapılabileceğini görmek.

Ben elbetteki işi ile ilgilenen özverili insanlar ile çalışmayı isterim ancak burada benim kişisel olarak bu tarz insanlar ile yaşadığım sorunlar olduğu için(sizden veya x birinden bahsetmiyorum genel anlamda konuşuyorum) bir projeyi yaparken bana edilecek max yardım öneri, yardım ve hata tespiti oluyor.

Toplulukta katkı ifadesi açıkçası çok gördüğümüz birşey değil artık. Sen mesela evet bir katkı yaptın eklenti fikrini sunsun ve paylaştın bununla ilgili bu eklentiyi sen geliştirdin ben geliştirdim ortaya ortak bir sonuç çıkacak belki ve foruma eklenecek. Burada biz bir katkı sağladık ancak toplulukta "Onların kaybı bizene" gibi düşünceler olduğu sürece 1000 kişinin 10-20 tanesi katkı yapsa ne olacak. Veya getirilen bir yeniliği gerçekten eleştirmek yerine "daha önceden niye yoktu" "zaten olması gereken oldu" gibi ifadeler ile ne kadar bir katkı olabilir. Ben veya yönetim ekibi bu konuda tamamen haklıyız demiyoruz. Evet birçok öneri, fikir vb geliyor doğru bunların bazılarına yapılacak deniyor yapılamıyor. Yapılamama sebepleri unutulması, yoğun olmamız(şahsen 3 aydır işte çalışıyorum ve eve bitik geliyorum PC bile geçemiyorum) farklı projelerimizin olması, kişisel işlerimiz vs oluyor. Yani gerçekten öneri yapılacak deniyorsa bunun yapılmama sebebi öyle umursamamazlık değil gerçekten saydığım nedenlerden dolayı unutulması veya farklı bir durum olması.

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 2

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl