Paylaşım [ÜCRETSİZ] Discord Minecraft Sunucusu Bot Altyapısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rush1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 557
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rush1

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
10
Minecraft
RushhhYT

Discord:

rushhhh1yt

Sunucunuza Özel [ÜCRETSİZ] Minecraft Discord Botu | Anlık Oyuncu Sayısı, IP & Komutlar!​

Herkese merhaba!

Minecraft sunucunuzu Discord'a taşıyacak, hem sizin hem de oyuncularınızın işini kolaylaştıracak ücretsiz ve açık kaynaklı bir bot ile karşınızdayım. Bu bot sayesinde sunucunuzun anlık durumunu, oyuncu sayısını ve IP adresini doğrudan Discord botunun durumunda görebilir, şık komutlarla sunucu bilgilerinizi anında paylaşabilirsiniz.

✨ Botun Özellikleri Nelerdir?​

• Anlık Durum Güncellemesi: Botun "Oynuyor" kısmında sunucudaki aktif oyuncu sayısını, maksimum oyuncu kapasitesini ve sunucu IP adresini anlık olarak gösterir.
  • /sunucu-durumu: Sunucunun çevrimiçi olup olmadığını, anlık oyuncu sayısını ve ping değerini şık bir embed mesajıyla gösterir.
  • /ip: Sunucunun IP adresini, portunu ve oyun sürümünü gösterir. Oyuncularınızın sunucuya kolayca bağlanmasını sağlar.
  • /vote: Sunucunuz için belirlediğiniz oy verme linkini, tıklanabilir bir buton ile paylaşır. Sunucunuza destek olmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!
  • Modern ve Şık Tasarım: Tüm komut yanıtları, Discord'un modern görünümüne uygun, göze hoş gelen "embed" mesajlar ile gönderilir.
  • Kolay Kurulum: Aşağıdaki adımları takip ederek botu 5 dakika içinde kendi sunucunuza kurabilirsiniz.

Adım Adım Kurulum Rehberi​

Botu kendi sunucunuzda çalıştırmak için aşağıdaki adımları dikkatlice takip etmeniz yeterlidir.

Adım 1: Gerekli Programların Kurulumu

Bu linkten bot altyapısını indir! :

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Botu çalıştırmak için bilgisayarınızda veya sunucunuzda Python'un kurulu olması gerekmektedir. Eğer kurulu değilse
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
indirebilirsiniz.

Kurulum sırasında "Add Python to PATH" seçeneğini işaretlemeyi unutmayın!

Adım 2: Gerekli Kütüphanelerin Yüklenmesi

Komut istemini (CMD) veya terminali açarak aşağıdaki komutları sırasıyla girin. Bu komutlar, botun çalışması için gereken ek paketleri yükleyecektir.

Kod:
pip install discord.py
pip install mcstatus

Adım 3: Discord Botu Oluşturma ve Token Alma

1. Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
    adresine gidin ve hesabınıza giriş yapın.
  2. Sağ üstteki "New Application" butonuna tıklayın ve botunuza bir isim verin.
  3. Sol menüden "Bot" sekmesine gelin ve "Add Bot" butonuna tıklayarak botunuzu oluşturun.
  4. "Reset Token" butonuna tıklayarak botunuzun token'ını alın ve güvenli bir yere kaydedin. Bu token'ı kimseyle paylaşmayın!
  5. Aynı sayfada "Privileged Gateway Intents" başlığı altındaki "SERVER MEMBERS INTENT" ve "MESSAGE CONTENT INTENT" seçeneklerini aktif hale getirin.

Adım 4: Bot Kodunu Hazırlama

Aşağıdaki kodu bir metin düzenleyiciye (Notepad, VS Code vb.) yapıştırın ve bot.py adıyla kaydedin.

Bot kodunun tamamı buraya gelecek. Bir önceki yanıttaki kodun tamamını bu alana yapıştırabilirsiniz.
Önemli: Kodun en üst kısmındaki BOT AYARLARI bölümünü kendi bilgilerinizle doldurmayı unutmayın! (BOT_TOKEN, SUNUCU_IP, OY_LINKI)

Adım 5: Botu Discord Sunucunuza Ekleme

1. Developer Portal'da sol menüden "OAuth2" -> "URL Generator" sekmesine gidin.
  2. "SCOPES" kısmından bot ve applications.commands seçeneklerini işaretleyin.
  3. Aşağıda açılan "BOT PERMISSIONS" kısmından bota <span>Mesaj Gönder ve Embed Bağlantıları gibi temel yetkileri verin.
  4. En altta oluşan linki kopyalayıp tarayıcınızda açın ve botu eklemek istediğiniz sunucuyu seçerek yetkilendirin.

Adım 6: Botu Çalıştırma

bot.py dosyasını kaydettiğiniz klasörde komut istemini (CMD) açın ve aşağıdaki komutu girin:

python bot.py
Tebrikler! Botunuz artık aktif ve komutları kullanmaya hazır. Herhangi bir sorunuz veya öneriniz olursa konu altından yazmaktan çekinmeyin.

İyi oyunlar!

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl