Çözüldü ubuntuya birden fazla sunucu nasıl kurabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan againghost
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 349
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

againghost

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
4
Windows serverdaki gibi aynı ip ve port üzerinden velocity lobi ve survival açacağım screen kullanmayi tam öğrenemedim. Nasıl yapabilirim?

Unrar yaparken Winrar gibi dosyaları klasörlerle birlikte çıkarmıyor ayrıca

Merhaba,

Eğer Minecraft sunucularınızı Linux sistemler (Ubuntu veya Debian gibi) üzerinde yönetmek istiyorsanız, size Pterodactyl panelini kullanmanızı öneririm. Türkiye'de pek yaygın olmasa da, oldukça tercih edilen bu panel, kullanıcı dostu arayüzü ve özellikleri ile öne çıkıyor.

Pterodactyl Panelinin Avantajları
  • Kullanıcı Dostu Arayüz: Pterodactyl, oyun sunucularınızı kolayca yönetebileceğiniz modern ve sezgisel bir arayüze sahiptir.
  • Çoklu Sunucu Desteği: Panel üzerinden birden fazla sunucu yönetebilirsiniz. Birden fazla sunucu çalıştıranlar için çok kullanışlıdır.
  • Güvenli ve İzole: Her sunucu, izole edilmiş Docker konteynerlerinde çalışır, bu da güvenliği ve kararlılığı artırır.
  • Kolay Kurulum ve Yönetim: Hem sunucu sahipleri hem de oyuncular için kolay kurulum ve yönetim araçları sunar.
Kurulum ve Kullanım
Pterodactyl panelini kurmak ve kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Pterodactyl'ü İndirin ve Kurun:

• Sunucunuzda gerekli bağımlılıkları yükleyin.
  • Pterodactyl'ün resmi kurulum kılavuzunu takip ederek paneli ve Wings (kanatları) kurun.
2. Sunucu Ekleme:
  • Panel üzerinden yeni bir sunucu oluşturun.
  • Sunucu ayarlarını yapılandırın ve gerekli dosyaları yükleyin.
3. Sunucuları Yönetme:
  • Panel aracılığıyla sunucularınızı başlatın, durdurun ve yeniden başlatın.​
  • Konsol üzerinden canlı komutlar gönderin.​
  • Sunucu performansını ve oyuncu istatistiklerini takip edin.​

Neden Pterodactyl?

Pterodactyl, sadece Minecraft değil, aynı zamanda birçok farklı oyun sunucusunu da destekler. Bu, sunucularınızı tek bir merkezi noktadan yönetmenize olanak tanır ve size zaman kazandırır. Ayrıca, topluluk desteği ve düzenli güncellemeler ile her zaman güncel ve güvenli bir çözüm sunar.

Eğer daha fazla bilgi almak veya kurulum kılavuzlarını incelemek isterseniz,
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Pterodactyl ile sunucu yönetimini daha kolay ve etkili hale getirebilirsiniz.

Pterodactyl bence gerekli değil

Screen oluşturma
Screen -S [isim]

Screen Silme [kill atma]
Screen -X -S [isim] kill

Screene Giriş
Screen -r [isim]

Screenden çıkma
Ctrl + a + d

işini görecekleri yazdım
Linux kullanırken mobaxterm öneriyorum işini kolaylaştırır bir bilgi linux'u hiç bi zaman root kullanıcısında kullanma

Pterodactyl bence gerekli değil

Screen oluşturma
Screen -S [isim]

Screen Silme [kill atma]
Screen -X -S [isim] kill

Screene Giriş
Screen -r [isim]

Screenden çıkma
Ctrl + a + d

işini görecekleri yazdım
Linux kullanırken mobaxterm öneriyorum işini kolaylaştırır bir bilgi linux'u hiç bi zaman root kullanıcısında kullanma
user nasıl olusturup giriş yapabilirim peki

konudan bağımsız ancak sunucu dosyalarını rar şeklinde megada yüklü. megadan linuxa nasıl indirebilirim ve sonra megaya yedek yükleyebilirim @zBlob_HD

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl