susgun
Performans için ubuntu önermem arch ın dağıtımlarını vs. kullanabilirsiniz. Bilgi konusunda internette tutorial serileri mevcut izlemenizi öneririm.Ubuntu yükledim performans için ama hiçbir şey bilmiyorum nasıl dosya yükleyeceğim nasıl başlatacağım vs
Bilmiyorsan kullanma, kullanacağım diyorsan sunucuna kurma. Kurmadan önce neyin ne olduğunu öğren ondan sonra kur. Yoksa vakit kaybedersin ve hostinglerle başın ağrır. Ayrıca yeni başladıysan web panel ya da Windows'ta kalmanı öneririm.Ubuntu yükledim performans için ama hiçbir şey bilmiyorum nasıl dosya yükleyeceğim nasıl başlatacağım vs
mataramdatuzlusu
Arkadaş konuyu yanlış yorumlamış bu şekilde dosya yüklemek seni ilk başta zorlar. .deb dosyaları aracılığı ile, apt veya snap/flatpak ile ya da mağazadan uygulama kurabilirsin. Ubuntu ile başlamanda çok güzel, benimde ilk distrom Ubuntu idi. Dilersen Discord üzerinden bana ulaş, zorlandığın yerlerde yardımcı olayım.Ubuntu üzerinde dosya yükleme ve başlatma gibi temel işlemleri gerçekleştirmek oldukça basittir. İşte adım adım nasıl yapabileceğiniz:
### Dosya Yükleme:
1. İndirdiğiniz dosyayı Ubuntu bilgisayarınıza taşıyın. Bu dosyalar genellikle `Downloads` (İndirilenler) klasöründe bulunur.
2. Dosyayı yüklemek istediğiniz konuma gidin. Örneğin, ev dizininize gitmek için Terminal'de `cd ~` komutunu kullanabilirsiniz.
3. Ardından, `mv` komutunu kullanarak dosyayı taşıyabilirsiniz. Örneğin:
```
mv ~/Downloads/dosya_adı /istenen_konum/
```
`dosya_adı` ve `istenen_konum` kısımlarını dosyanın gerçek adı ve taşınacağı konumla değiştirin.
### Başlatma:
1. Başlatmak istediğiniz dosyanın konumuna gidin. Örneğin:
```
cd /dosyanın_bulunduğu_klasör/
```
2. Ardından, dosyayı çalıştırmak için `./dosya_adı` komutunu kullanabilirsiniz. Örneğin:
```
./program
```
Burada `program` dosyanın gerçek adı olmalıdır. Başlatmak istediğiniz dosyanın uzantısına (`sh`, `bin`, `jar` gibi) göre değişebilir.
Eğer bir grafik arayüz (GUI) kullanmak istiyorsanız, dosyaları doğrudan Dosya Yöneticisi üzerinden taşıyabilir ve çift tıklayarak başlatabilirsiniz. Ancak, terminal aracılığıyla yapmak daha doğru sonuçlar verebilir, özellikle hata mesajları gibi detaylı bilgilere erişmek için.
noxywashere
Ubuntu üzerinde dosya yükleme ve başlatma gibi temel işlemleri gerçekleştirmek oldukça basittir. İşte adım adım nasıl yapabileceğiniz:
### Dosya Yükleme:
1. İndirdiğiniz dosyayı Ubuntu bilgisayarınıza taşıyın. Bu dosyalar genellikle `Downloads` (İndirilenler) klasöründe bulunur.
2. Dosyayı yüklemek istediğiniz konuma gidin. Örneğin, ev dizininize gitmek için Terminal'de `cd ~` komutunu kullanabilirsiniz.
3. Ardından, `mv` komutunu kullanarak dosyayı taşıyabilirsiniz. Örneğin:
```
mv ~/Downloads/dosya_adı /istenen_konum/
```
`dosya_adı` ve `istenen_konum` kısımlarını dosyanın gerçek adı ve taşınacağı konumla değiştirin.
### Başlatma:
1. Başlatmak istediğiniz dosyanın konumuna gidin. Örneğin:
```
cd /dosyanın_bulunduğu_klasör/
```
2. Ardından, dosyayı çalıştırmak için `./dosya_adı` komutunu kullanabilirsiniz. Örneğin:
```
./program
```
Burada `program` dosyanın gerçek adı olmalıdır. Başlatmak istediğiniz dosyanın uzantısına (`sh`, `bin`, `jar` gibi) göre değişebilir.
Eğer bir grafik arayüz (GUI) kullanmak istiyorsanız, dosyaları doğrudan Dosya Yöneticisi üzerinden taşıyabilir ve çift tıklayarak başlatabilirsiniz. Ancak, terminal aracılığıyla yapmak daha doğru sonuçlar verebilir, özellikle hata mesajları gibi detaylı bilgilere erişmek için.
Dosya yüklemek için hazır bulunan komutlar var, örneğin uygulama yükleyeceksen 'apt get install nodejs' gibi eğer ki eklenti paketini veya kendi bilgisayarında bulunan bir dosyayı Linux sunucuna atacaksan bir FTP uygulaması yükleyerek sunucu giriş bilgilerinle bağlanabilirsin. Unutma ki kapı (port) kısmı FTP için 22 olacaktır.Ubuntu yükledim performans için ama hiçbir şey bilmiyorum nasıl dosya yükleyeceğim nasıl başlatacağım vs
Hocam dediğiniz monitör şeyini atabilir misiniz?Dosya yükleme kısmını adam sormuş zaten, sen windows gibi copy paste yap gibi bir cevap yazmışsın. Keşke biraz konu hakkında bilgi edinip yazsaydın daha doğru bir yöntem olur ve bilgi kirliliğine sebebiyet verilmemiş olurdu.
Dosya yüklemek için hazır bulunan komutlar var, örneğin uygulama yükleyeceksen 'apt get install nodejs' gibi eğer ki eklenti paketini veya kendi bilgisayarında bulunan bir dosyayı Linux sunucuna atacaksan bir FTP uygulaması yükleyerek sunucu giriş bilgilerinle bağlanabilirsin. Unutma ki kapı (port) kısmı FTP için 22 olacaktır.
Sunucunu başlatmak içinde 7/24 aktif durabilmesi için monitör yükleyerek monitör üzerinden aktif edebilirsin. Forum üzerinde veya farklı yerlerde bununla alakalı detaylı bir anlatım görmüştüm veya youtube üzerinden bilgi edinebilirsin.
noxywashere
Ubuntu minecraft sunucu kurulumu olarak araştırma yaparsan eğer büyük ihtimalle orada kullanılıyorsa belirtiyordur. Belirtmiyorsa test ederek ihtiyacın olup olmadığına karar verebilirsin.Hocam dediğiniz monitör şeyini atabilir misiniz?
mataramdatuzlusu
Monitor için genellikle screen kullanıyorum. DetaylarıHocam dediğiniz monitör şeyini atabilir misiniz?
SFTP dosya aktardığın bölüm oluyor oradan komut çalıştırman pek sağlıklı değil. Termius ya da Putty kullanarak ssh bağlantısı kur ve başlatma dosyanı çalıştırmayı dene eğer hâlâ sunucun açılmıyorsa çıktıyı at, çözümüne bakalım. Ayrıca monitör kullanmak ile kendini yıpratmanı önermem bir tık sabır sınayabiliyor. Kolaylık için makinene webpanel kurmayı deneyebilirsin, Ptero kanımca linux ortamında en baba çalışan yazılım.SFTP ile dosyaları attım cd ile klasöre girdim ama baslat.sh'yi açamadım bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!