Rush1
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
- Elmaslar
- 10
- Minecraft
- RushhhYT
Discord:
rushhhh1yt
Selam MC-TR ailesi, uzun zamandır aklımda olan ve gerçekten Türkiye’de büyük bir eksiği kapatacağına inandığım bir proje üzerinde çalışıyorum. Minecraft sunucu kurmak isteyen ama “nereden başlamalıyım, hangi ayarları yapmalıyım, hangi pluginleri kullanmalıyım, lag nasıl giderilir?” gibi sorularla günlerce konu ve video dolaşmak zorunda kalan çok fazla kişi var. Ben de bu karmaşayı ortadan kaldıracak, Türkçe, sade, anlaşılır ve herkesin rahatça kullanabileceği bir Minecraft Sunucu Rehber ve Araç Sitesi hazırlamak istiyorum. Bu site, sıfırdan sunucu kuracak birinin elinden tutup onu adım adım yayına hazır hale getirecek şekilde tasarlanacak. İçerisinde Windows ve Linux için kurulum rehberleri, Paper/Spigot/Purpur/Bungee/Velocity anlatımları, performans ayarları, anti-lag ve güvenlik rehberleri yer alacak. Ayrıca tek tıkla server.properties, paper.yml, spigot.yml, MOTD, permission, tablist ve scoreboard oluşturabileceğiniz otomatik araçlar bulunacak. Survival, Skyblock, Faction, Lifesteal, Towny, BoxPvP gibi modlar için en iyi plugin listeleri, ne işe yaradıkları ve hazır kurulum paketleri de sitede olacak. Kısacası amacı, Türkiye’de “Minecraft sunucu nasıl kurulur?” dendiğinde akla gelen ilk ve en kapsamlı kaynak haline gelmek. Bu projeyi topluluğun gerçek ihtiyaçlarına göre şekillendirmek istiyorum.
Sizden beklediklerim: Sunucu kurarken en çok zorlandığınız noktaları, ilk kez kuran birinin nerede takıldığını, hangi ayarların mutlaka anlatılması gerektiğini, hangi araçların işinizi en çok kolaylaştıracağını ve “keşke böyle bir site olsaydı” dediğiniz fikirleri bu konuda paylaşmanız. Yazacağınız her yorum, sitenin hangi özelliklerle ve hangi önceliklerle geliştirileceğini doğrudan belirleyecek. Amacım, bu projeyi sadece kendi fikirlerimle değil, MC-TR topluluğunun gerçek ihtiyaçlarıyla birlikte inşa etmek.
Sizden beklediklerim: Sunucu kurarken en çok zorlandığınız noktaları, ilk kez kuran birinin nerede takıldığını, hangi ayarların mutlaka anlatılması gerektiğini, hangi araçların işinizi en çok kolaylaştıracağını ve “keşke böyle bir site olsaydı” dediğiniz fikirleri bu konuda paylaşmanız. Yazacağınız her yorum, sitenin hangi özelliklerle ve hangi önceliklerle geliştirileceğini doğrudan belirleyecek. Amacım, bu projeyi sadece kendi fikirlerimle değil, MC-TR topluluğunun gerçek ihtiyaçlarıyla birlikte inşa etmek.