Türkiyenin Ekonomik durumu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan srhntarhn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 4.686
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

srhntarhn

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
2
Minecraft
srhntarhn

Discord:

Serohan#3304

Dolar - Tl kuru güncel olarak "5,07176548 Türk Lirası" olarak gözüküyor. Türkiyenin ekonomik durumu hakkında ne düşünüyorsunuz

Dolar 5.07 olmuş. Olsun. Bize ne el âlemin parasından. Amerika düşünsün.

1920 yıllarında Almanya dış borcu kapatmak için gereğinden fazla para bastı.
Paraları o kadar değersizleşti ki; ısınmak için para yakıyorlardı.
30 yıl sonra gelişip dünyanın en güçlü 4. ülkesi oldu.
s-5fd2db1050969da6af33c39a654057aec8408943.jpg

s-c2bbe27168b32372a5656a10d23522581d540fe2.jpg

Türkiye aynı durumu yaşıyabilir.
(Artık ülkeler kafalarına göre para basamıyor. Sadece 30 yıl içerisinde kendini geliştirirse düzelebilir.)

Bence bir batış içerisindeyiz. Sömürge ülkeler arasına bile girebiliriz yakın dönemde. Türkiye bulunduğu coğrafi konum yüzünden değerli ve ülkelerin çoğu coğrafi konumumuzdan dolayı bizi ele geçirmeye çalışmakta. Yani ben ümitsizim, hele ki son seçimden sonra! Artık anlayan anlamıştır.

Ben, ülkenin coğrafi konumu yüzünden değerleştiğini değil tam tersine değersizleştiğini düşünüyorum, amerika para biriminin artmasının sebebi COĞRAFİ GÜVENLİĞİYDİ bırakın artık boru, toryumu. İnsanların hayatı bu kadar değersiz değil.

Onlar ekmeğe 5 lira veriyorlar, biz 1.25'e alıyoruz... :P

Ben, ülkenin coğrafi konumu yüzünden değerleştiğini değil tam tersine değersizleştiğini düşünüyorum, amerika para biriminin artmasının sebebi COĞRAFİ GÜVENLİĞİYDİ bırakın artık boru, toryumu. İnsanların hayatı bu kadar değersiz değil.
İrfan git 1000 liralık telefon al ne konuştun burda bee (!)

Ben ekmeğimi dolarla mı alıyorum, alışverişimi dolarla mı yapıyorum?

Arkadaşlarımızın da dediği gibi dolar hiç bir işime yaramıyor :D O yüzden ekmeğimi Türk lirası ile alıyorum :D
₺ ₺ ₺ ₺

DSVBAS.jpg

"Gençlerin her şeyden önce millete güven vermeleri gereklidir. "
"
Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk’ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol…"

*
-Umudu keserek bir yere varamayız, kendinden umudun yoksa yaratıcıdan umudun olmalıdır. Şayet Allah'tan umut kesilmez. Vatana yapılan alçak oyunları, tarih sürecince püskürttük. Senin ülkenden umudun yoksa kimin var? Bu kıymetin sözlerine kulak as. Geleceği gören bir insandır Atatürk.-

"Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz."
"
Bir gün ulusu sizin gibi beni anlamış gençliğe bırakacağımdan çok memnun ve mesudum. "
"
Bütün ümidim gençliktedir. "...
(Kurucumuzun bile ümidi varken...)

Mustafa Kemal Atatürk

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl