Türkiye'deki Sunucular Reklamla mı Tutuyor, Kaliteyle mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Devzory
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 221

Devzory

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
4
Minecraft
Devzory

Discord:

devzory

Son zamanlarda dikkat ediyorum, birçok sunucu ciddi şekilde reklam yaparak kısa sürede büyüyor.
Ancak bazı sunucular da fazla reklam yapmadan, tamamen sistem ve kalite odaklı ilerlemeye çalışıyor.

Sizce Türkiye'de bir sunucunun tutmasını sağlayan asıl şey nedir: reklam mı, kalite mi?​

Yeniliğe açık olmayan, p2w, toxic kitle, ilgisiz ve egolu yetkililer, özensiz ve kalitesiz sunucular. Sonuna kadar da reklam basılması lazım. Çoğu yeni açılan sunucu bu şekilde tutuyor.

Son zamanlarda dikkat ediyorum, birçok sunucu ciddi şekilde reklam yaparak kısa sürede büyüyor.
Ancak bazı sunucular da fazla reklam yapmadan, tamamen sistem ve kalite odaklı ilerlemeye çalışıyor.

Sizce Türkiye'de bir sunucunun tutmasını sağlayan asıl şey nedir: reklam mı, kalite mi?​
genel olarak türkiye oyuncu kitlesi yenilik sevmiyor ya büyük sunuculara benzeticeksin yada benzetip yenilikci sistemler ekleyeceksin genel olarak böyle tutuyor gibime geliyor reklamla çok alakası yok gibi

Copy Paste + ADS yaparsan tutulursun bu ülkede :D

Son düzenleme:
Her ikisini beraber yaparsan tutar :d

Kesinlikle Reklam. Hazır paket alıyorsun, kendi sunucu ismini yapıştırıyorsun, ardından reklama abanıyorsun reklam bütçene göre de kitle zaten geliyo tr'de kaliteye bakan sayılı kişi var.

Çoğu oyun modunda kalite önemsiz donutsmp mesela dümdüz survival sunucusu sadece rtp atıyorsun player warp falan var o kadar ama sunucu binlerce kişi çekiyor. Burada sunucunun kalitesi değil arkasındaki kişi youtuber önemli, Ama gidip ben de bunu yaparsam tutar ya diye yapmaya çalışırsan tabii ki olmaz.
Ama skyblock vb. açtığında kopyala yapıştır sıradan herhangi bir skyblock sunucusu açarsan yüksek ihtimalle tutmayacak veya en fazla 100 oynatır kısa süre sonra kapanıp gider.
Yani youtuber falan değilsen sadece reklamla tutturmaya çalışmak şans işi demek, paranı harcarsın şansa tutarsın yada tutmazsın, şansa bağlılığı biraz daha düşürmek için kaliteye de yoğunlaşabilirsin.

Ayrıca on binlerce tl reklama yatırıp instagramdaki ünlü kişilere reklam çektirip sırf kalitesi kötü diye tutmamış türk sunucusu da var.

kalite konusunda yorum yapanlar için bir sürü sunucu denedim ve denemeye devam ediyorum ama kaliteli olan görmedim, forumdakiler de görmemiştir bilen varsa yönlendirsin hemen kontrol sağlayayım, o yüzden "kalite tutturmaz" demek yanlış çünkü daha yapan çıkmadı :D

Kesinlikle reklamla olmalı. Türkiye pazarında ne kadar kaliteli bir sistem kurarsanız kurun, görünürlük yoksa oyuncuya ulaşamazsınız. Reklam, ilk trafiği ve kritik kitleyi oluşturur; kalite ise o kitleyi elde tutar. Ancak başlangıç ivmesini sağlayan temel faktör her zaman doğru ve stratejik reklamdır.

Çoğu sunucusuna bot atıyor /afk havuzu adı altında gösteriyor ve sunucu üyesi fazla diye görünüp giren çok fazla insan var. Hiç biri legal bir büyüme değil.

Kesinlikle reklamla olmalı. Türkiye pazarında ne kadar kaliteli bir sistem kurarsanız kurun, görünürlük yoksa oyuncuya ulaşamazsınız. Reklam, ilk trafiği ve kritik kitleyi oluşturur; kalite ise o kitleyi elde tutar. Ancak başlangıç ivmesini sağlayan temel faktör her zaman doğru ve stratejik reklamdır.
Bende sizinle aynı düşüncedeyim reklamı ne kadar iyi verirsen o kadar oynanıyor.

İkisi birden olsa tadından yenmez :D Ama kaliteden ziyade oyuncuya hitap etmesi de önemli bence.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl