Çözüldü Türkiye'de Premium sunucu açma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nesna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 904
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nesna

çok haklısın
Elmaslar
130
Minecraft
iNesna

Discord:

Nesna#1002

Türkiye'de premiumlu sunucu açılır mı? Daha önce Minecraft Evi'nin böyle bir denemesi olmuştu ve oyuncu sayısı olarak başarılı olmuştu. 2015'ten beri Minecraft oynayan biri olarak hesabımı zamanında 150 liraya direkt satın almıştım. O gün bugündür Hypixel, Mineplex, HiveMC, CubeCraft gibi pek çok sunucuda oynadım ve Avrupa lokasyonlu tüm büyük sunucular Hypixel karşısında direnemeyip Java sunucuları kapattılar. Hypixel'de de 150 ms ile oynanmadığı için senelerdir Java oynayan biri olarak Bedrock'a geçmek durumunda kaldım. Çünkü CubeCraft ve HiveMC bedrockda 25k civarı çekiyorlar ve çok kaliteliler. Bu sunucuları inceledikten sonra Java ve Avrupa için bir sunucu eksikliği olduğunu fark ettim. Fakat globale açılmak için yapılacak en önemli ve ilk şey sunucunun premiumlu olması. Sunucunun korsan oyunu desteklememesi Minecraft resmi partnerligi ve Bedrock marketinde satış yapmak için çok önemli. Fakat başlangıçta Türkiye özel olacak bir sunucuya premium açmak çok riskli. Korsan açayım desem ileride Bedrock ve Resmî Partnerligi riske atıyor. Düşünceleriniz nelerdir? Türkiye'de Premiumlu sunucu açılır mı?

premium sunucu derken detay verebilirmisiniz?

premium sunucu derken detay verebilirmisiniz?
Korsan oyun desteği olmayan. Sadece Minecraft'ı 15 Euro verip resmî sitesinden satın almış kişilerin girebildiği sunucu. Yani korsana kapalı. Türkiye'deki tüm sunucular premiumsuz yani korsan oyun desteği bulunuyor. Fakat korsan sunucuların oyuncu sayıları hiçbir zaman gerçekçi olmadığı gibi asla global arenada ciddiye alınmıyorlar. Bunun en iyi örneği SonOyuncu olabilir. 15 bin oyuncudan 2 bin oyuncuya kadar düştüler. Ki Yurtdışında da korsan sunucular var. Bir gün 10 bin çekerken bir gün 200 çekiyorlar.

Türkiye'de premiumlu sunucu açılır mı? Daha önce Minecraft Evi'nin böyle bir denemesi olmuştu ve oyuncu sayısı olarak başarılı olmuştu. 2015'ten beri Minecraft oynayan biri olarak hesabımı zamanında 150 liraya direkt satın almıştım. O gün bugündür Hypixel, Mineplex, HiveMC, CubeCraft gibi pek çok sunucuda oynadım ve Avrupa lokasyonlu tüm büyük sunucular Hypixel karşısında direnemeyip Java sunucuları kapattılar. Hypixel'de de 150 ms ile oynanmadığı için senelerdir Java oynayan biri olarak Bedrock'a geçmek durumunda kaldım. Çünkü CubeCraft ve HiveMC bedrockda 25k civarı çekiyorlar ve çok kaliteliler. Bu sunucuları inceledikten sonra Java ve Avrupa için bir sunucu eksikliği olduğunu fark ettim. Fakat globale açılmak için yapılacak en önemli ve ilk şey sunucunun premiumlu olması. Sunucunun korsan oyunu desteklememesi Minecraft resmi partnerligi ve Bedrock marketinde satış yapmak için çok önemli. Fakat başlangıçta Türkiye özel olacak bir sunucuya premium açmak çok riskli. Korsan açayım desem ileride Bedrock ve Resmî Partnerligi riske atıyor. Düşünceleriniz nelerdir? Türkiye'de Premiumlu sunucu açılır mı?
Öncelikle Türkiye' de hem ekonomik sorunlar hem de insanların Minecraft a bakış açısından eğer gerçekten sağlam bi reklam için bütçen yoksa tutturmak çok zor.

Öncelikle Türkiye' de hem ekonomik sorunlar hem de insanların Minecraft a bakış açısından eğer gerçekten sağlam bi reklam için bütçen yoksa tutturmak çok zor.
Korsan olarak açılmış ve 15 bin online sayısına kadar gitmiş pek çok örnek gerek yurt dışında gerek yurt içinde var fakat hepsi zamanla küçülüyor ya da kapanıyor. Fakat Premium olup, 300-400 oyuncu çeken sunucular özellikle Bedrock sürümünde Minecraft'ın resmi partneri oluyorlar. Hatta Mojang bu premium işine o kadar önem veriyor ki zamanında sadece 4 oyun modu bulunan ki bu oyun modlarından 2 tanesi Arcade dediğimiz oyun modlariydi. Ve sadece bu arcade oyun modları ücretsizken diğer büyük çaplı iki oyun moduna erişmek için 4 Euro ücret ödemeniz gerekiyordu. Ve sunucu oldukça kalitesizdi. Buna rağmen sırf premiumlu olduğu için 4k çekmiş ve resmi partnerlik almıştı. Premiumlu bir şekilde 50-100 arası oyuncu çeksem bile bir oyun modu ile. Premiumsuz bir şekilde 600-700 çekmekten çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Ama kafam karışık.

Bahsettiğim sunucu.

Premium ve premium olmayan sunucu kurulumu aynı.
Tek farkları server.properties dosyasındaki online-mode değeri.

Premium: online-mode=true
Premium olmayan: online-mode=false

Premium ve premium olmayan sunucu kurulumu aynı.
Tek farkları server.properties dosyasındaki online-mode değeri.

Premium: online-mode=true
Premium olmayan: online-mode=false
Ve o basit değişiklik çok fazla şeyi değiştiriyor. Anlatılmak istenen bu. Bugün Hypixel oturup aynı değişikliği yapabilir ve 40 bin olan oyuncu sayısını bir anda 200 bine kadar çıkartabilir. Ama bu sunucunun batması ile sonuçlanır. Anlatmaya çalıştığım şey bu. Minecraft Partnerligi istiyorsan Premiumlu olmak zorundasın. Minecraft EULA'sını okuduysan bir gün Mojang uğraşmak isterse tüm Premiumsuz sunucuları dava edebilir ve EULA'da açıkça belirttiği için ve korsan İsveç, AB ve ABD gibi ülkelerde sıkı denetlenen bir suç olduğu için tüm sunucuları ve sahiplerini bir bir tazminata boğabilir. Anlatmaya çalıştığım şey bu. Basit bir ayar değil. Onu bende biliyorum.

Ve o basit değişiklik çok fazla şeyi değiştiriyor. Anlatılmak istenen bu. Bugün Hypixel oturup aynı değişikliği yapabilir ve 40 bin olan oyuncu sayısını bir anda 200 bine kadar çıkartabilir. Ama bu sunucunun batması ile sonuçlanır. Anlatmaya çalıştığım şey bu. Minecraft Partnerligi istiyorsan Premiumlu olmak zorundasın. Minecraft EULA'sını okuduysan bir gün Mojang uğraşmak isterse tüm Premiumsuz sunucuları dava edebilir ve EULA'da açıkça belirttiği için ve korsan İsveç, AB ve ABD gibi ülkelerde sıkı denetlenen bir suç olduğu için tüm sunucuları ve sahiplerini bir bir tazminata boğabilir. Anlatmaya çalıştığım şey bu. Basit bir ayar değil. Onu bende biliyorum.

Bunu Türkiye'de değil EU veya USA'da yapmalısın, Türkiye Cumhuriyeti tam olarak Avrupa Birliği yasaları ile uyum içerisinde değil. Birliğe üye değiliz. Türkiye'de Arcade oyun modu çok sevilmiyor genellikle PvP, Skyblock tarzı hatta Survival & Towny tarzı oyun modu oynanılıyor bu PvP hariç tüm oyun modlarında oyuncular farmları için AFK atmak istiyor.

Minecraft Evi Premium sunucusu varken kendi kitlesini oynattı sadece şimdi de crack sunucu işine geçtiler premium zorunlu değil mevcut sunucusu.

Güzel bir konu. Eula'ya tam anlamıyla hakim değilim ama sunucularda bu premium olmayanların (cracked diyeceğim) sunucuya girişlerine izin verecek bir ayar mevcut. Bence minecraft bu konuda bir şey demiyor ve sorumluluğu bize bırakıyor. Ben en azından bunu böyle biliyorum. Tabiki bunu desteklemiyor.

Şahsen premium bir sunucu bende açmak isterim ancak türkiye piyasasında minecraft'ın paralı sürümü fazla yaygın değil. Hatta minecraft'ın paralı olduğunu bilmeyenler bile var. Kısacası premium bir sunucu... Zor.

Bunu Türkiye'de değil EU veya USA'da yapmalısın, Türkiye Cumhuriyeti tam olarak Avrupa Birliği yasaları ile uyum içerisinde değil. Birliğe üye değiliz. Türkiye'de Arcade oyun modu çok sevilmiyor genellikle PvP, Skyblock tarzı hatta Survival & Towny tarzı oyun modu oynanılıyor bu PvP hariç tüm oyun modlarında oyuncular farmları için AFK atmak istiyor.

Minecraft Evi Premium sunucusu varken kendi kitlesini oynattı sadece şimdi de crack sunucu işine geçtiler premium zorunlu değil mevcut sunucusu.
Farmları için AFK bırakmak yerine Chunk Loader sistemi getirebilir. Ayrıca farm için afk bırakılan onlarca hesap sunucunun oyuncu sayısının gerçekliğini de elinden alıyor. Skyblock ve PvP oyun modları yurtdışında da çok seviliyor aslında. CubeCraft 20 bin oyuncusunun yarısından fazlasını Skyblock ve PvP oyun modları ile sağlıyor. Aynısı HiveMC için de geçerli. Sunucu 25 bin çekiyor ve tek başına BedWars sadece 13-14 bin civarı oynanıyor. Craftrise ve SonOyuncu gibi sunucular 2020-2021 aralığında 15 bin oyuncu çekiyorlardı. Hypixel'den sonra Java'nın en büyük sunucuları onlardı. Ama globale acilamadilar. Sebebi premiumsuz olmasıydı çoğunlukla. Türkiye'de en azından 9-10 oyun modu ile 800-1000 arası oyuncu çeksem benim için yeterli olacaktır. Premium sahibi oyuncular daha fazla satın alım yapmaya meyilli olacaktır. Tek bir oyun modu ile 50-100 arası online bile şimdilik yetecektir. Bu mümkün mü bunu merak ediyorum aslında.

Türkiye'nin ekonomik şartları olsun, MC kitlesi olsun, MC ye olan tavır olsun gerçekten sunucularda oynayıp kasılmak eğlenmek isteyen ve parası olan kişiler dışında premium almaz.

Tamam premium güvenli, MC ile partner vs vs vs. Oyuncu olmadıktan sonra ne kadar aktif çekebilirsiniz. Örnek olarak lostvanilla sunucusu vardı hala varmı bilmem. İlk başta premium alım oldu full açıkçası 20 den yukarıda aktif görmedim ben. Sonrasında zaten crack oldu tekrardan.

İşin özü keşke herkes premium olsa ne güzel ama şartlar el vermiyor. Reklamı çok bol yapsanız belki 100 aktiflik en fazla yakalayabilirsiniz. Bunun içinde sürekli reklam, güncelleme ve çeşitli etkinlikler ile sunucuyu aktif tutmanız lazım. Gelirin sunucu giderini karşılanmayacaktır büyük ihtimalle bu yüzden açıkçası premium açmanız cebinize zarar zamanınıza zarar. Çok param var derseniz açmak size kalmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl