S
Silinen üye 79251
Ziyaretçi
Türkiye'de 2019 Yılında En Çok Oynanan Oyunlar Açıklandı!
Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de en çok oynanan oyunların listesi açıklandı.
2019 Yılında Türkiye'de En Çok Oynanan Oyun PUBG Mobile Oldu!
2019 listemizin ilk sırasında neredeyse hepimizin bildiği PUBG Mobile bulunuyor. Bildiğiniz gibi bu yeni oyun türünün telefonlara eklenmesiyle oldukça patlama olmuştu ki bu tip oyunlar PUBG Mobile çıkana kadar pek telefondan görülen bir şey değildi. Haliyle bu durum oyuncuların oldukça ilgisini çekti ve hem ülkemizin güzel insanları hem de küresel olarak sevildi fakat genel olarak 2019 yılında dünyada en çok oynanan oyun Minecraft oldu. Her neyse uzun lafın kısası 2019 yılı boyunca Türkiye'de en çok oynanan oyun PUBG Mobile olmuş. Peki sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir? Bu konu hakkında düşüncelerinizi yorumlar kısmında mutlaka yazın. Ha bu arada bilgileri Oyunfor'dan alıyoruz.
Türkiye'de En Çok Oynanan 2. Oyunda Fortnite Oyunu Oldu!
Büyük bir bölümünüzün bildiği gibi 2019 yılı boyunca PUBG ve Fortnite oyunları arasında büyük bir yarışma olmuştu ki hangi oyunun yıl boyunca oynandığı daha çok merak ediliyordu. Görünüşe bakılırsa PUBG Mobile telefonlarda ücretsiz olduğundan telefon uygulamalı oyunu 1. sıraya oturmuş fakat Fortnite genel olarak ücretsiz bir oyun olduğu için 2. sıraya oturmayı başarmış. Peki ya sizce bu yılın en iyi Battleground oyunu hangisiydi? Düşüncelerinizi aşağı kısımda bekliyorum.
FIFA Oyun & Serileri 3. Konuma Oturmayı Başardı!
Listemizin 3. sırasında ise FIFA oyun ve serileri bulunuyor. Eğer gerçekten futbol oyunları ile samimi değilseniz bu sizi belki biraz şaşırtmış olabilir ama gerçek. Ülkemizde birçok FIFA veya PES serileri çeken Youtube, Twitch ve türlü türlü alternatif kanal ya da yayıncılar var. Haliyle insanlar bundan etkilenip FIFA oynamaya teşvik edilmiş gibi görünüyor ki bence de FIFA serisinin bu konumu hak ettiğini oldukça rahat bir şekilde söyleyebilirim. Ya siz ne düşünüyorsunuz?!!
2019'un 4. Oyunu Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
"Yok artık! Bu oyun serisinin Türkiye'de 4. sıraya oturacağına inanmazdım!" gibisinden konuşanları duyuyor gibiyim. Şaka değil, gerçek! Gerçekten de sizlere bahsettiğimiz bu oyun 2019 yılında ülkemizde olabildiğince sevilip oynanmış. Peki cidden bu oyunu daha önceden oynadınız mı veya en basitinden hiç ama hiç adını görüp biraz olsa dahi incelediniz mi? Yorumlar kısmına mutlaka oyun hakkında görüş, düşünce ve fikirlerinizi belirtmeyi unutmayın. ( Oyunun iyi hayranıyım. )2019'un 5. Oyunu League of Legends
"Eh yani bu oyunda listede yoksa ne bileyim..." diyenlerdenseniz haklısınız çünkü listemizin 5. sırasında var! Yılların oyunu olan League of Legends bu yıl geçen seneye göre Türkiye'da daha çok oyuncu kazanmış gibi görünüyor. Hak ediyordu :3
2019'un 6. Oyunu Football Manager Serileri
Bu oyunu daha önce Steam ve türlü türlü diğer oyun platformlarından görmüşsünüz. Hatta en son çıkardığı 2020 başlığı adında olan oyun hem Türkiye fiyatıyla hemde içeriğiyle oldukça tavan yapmıştı ama yinede 6. olmayı özenle başarmış.
2019'un 7. Oyunu Overwatch Oldu!
Eh artık bu oyunda bir zahmet listede olsun değil mi? Daha çok bu oyunu daha çok eleştiri kanallarında veya boş zamanlarda oynanılacak oyunlar listesinden alsak doğrudur ki bence 7. sırayı da gayet hak eden bir oyundu. Bu arada oyunun 2. serisi olan Overwatch 2 yakında duyurulacak. Son olarak oyunun 2. serisi hakkında bir makale açmıştım.
2019'un En Çok Oynanan 8. Oyunu GTA V
Bazılarınız bu oyunu listede göremeyeceğine dair üzülmüş olabilirdi ki sizlere müjdeli haberi verelim ki bu oyun girmeyi başardı. 2013 yılında Playstation 3 ve 4'e çıkan bu oyun, halen ülkemiz Türkiye'de ve Dünya çapında en çok oynanan ilk 10 oyunlar listesinde yer alıyor. Bence yılların oyunu olan bu GTA 5 cidden konumunu senelerce sürdürmeye hak ediyor.
2019'un 9. Oyunu Counter Strike: Global Offensive
Bir çoğunuz oyunu Rus hilelerden dolayı bıraktınız. Bunu da adım gibi biliyorum fakat her ne olursa olsun ciddi anlamda Counter Strike: Global Offensive var olan sırasını Türkiye'de yinede korumayı tercih etmiş ki halen Türkiye'de bu oyun ara ara büyük yayıncılar tarafından oynanıyor. Aynı zamanda bu sene yaptığı güncellemelerle hem Türkiye'de hem de küresel olarak yükseliş yaşayan bir oyun oldu. Sizce gerçekten bu oyun 9. olmayı hak ediyor mu? Bence hak ediyor. Ya peki sizce?
2019'un 10. Oyunu Apex Legends Seçildi!
Makalemizin en ama en başlarında Apex Legends hakkında kısa bir konuşma yapmıştım. Eğer hatırlıyorsanız oyunun ilk çıktığı zamanlarda oldukça popülerleşip popülerleştiği gibi de düşüş yaptığını altını özenli bir şekilde çizerek söylemiştim. Her ne kadar ülkemizi de oldukça sarsan düşüş yaşasa bile listemizin 10. sırasında yer aldı. Okuduğunuz için teşekkürler.
Moderatör tarafından düzenlendi: