Türkiye Nereye Gidiyor ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Unknownloce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.290
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
U

Unknownloce

Ziyaretçi
exchange (1).png

Öncelikle, Doların 6-7TL'yi ve Euronun 7-8TL'yi aşmış olduğunu belirtelim.
Türk Lirası yani TL Dünyada 53 para birimi arasından 22. Demek oluyor ki, TL Dünyada oldukça değerini kaybetmiş.
2018 Asgari ücret brüt : 2.029,50 TL.
En yakın zam olarak yani 2 gün önce, elekrik ve doğalgaza zam geldi. Elektrik için yüzde (%) 9.57, doğalgaz için ise yüzde (%) 9 zam geldi. Bunlar dışında 2018'de gelen bazı zamları hatırlatalım. Telefon, teknoloji aletleri, market alışverişi ve faturalar. Fakat bunun yanında iyi olarak asgari ücret zamıda var.
Ve bunların yanı sıra vergiler. Örnek olarak hayvan, elektrik, su bunlar en ufak örnekler...

family (1).png

Şimdi 3 kişilik bir çekirdek aile düşünelim. 3 Kişiler ve ailede sadece baba çalışıyor ve asgari ücret alıyor. Kirada olduklarını düşünürsek, bu zamanlarda 1000TL'den aşağı kira yok, ve paranın yarısı bitmiş oluyor. Bu ailenin giderleri;
1000TL kira dersek,
Telefon faturaları, doğalgaz, elektrik faturaları ve bu tür şeylerde ufaktan 500TL'yi buluyor.
Şuan yaz burda doğalgazıda saydım fakat yazın tabikide yanmıyor fakat bunun kışıda var. Şahsen bizde ortalama doğalgaza aylık 400 ila 500tl arası veriyoruz. Neyse yaz olduğu için bunu düşünmeyelim. Kalıyo aileye 500TL şimdi aile bununle ne yapsın ? Bunun ev alışverişi var, market alışverişi var, çocuğunun giderleri, kıyafet falan derken bunlarda 500TL'yi aşıyor, ve asgari ücret bitti, hatta az geldi.

violent-criminal (1).png

Şimdi başka bir konuya değinirsek, son zamanlarda tecavüz özellikle küçük kızlara, üzülerek söylüyorum, hayvanlara şiddet. Benim şuan tek istediğim İDAM! İnsanlar böyle bir şey yapıp içerde 10-20 yıl yatmak onlar için ödül oluyor. Diğer ülkelerde örnek olarak Çin'de bir kıza tecavüz eden 3 erkek idam edildi veya bir adam hayvana şiddet ettiği için, (kaç yıl olduğunu hatırlamıyorum) hapis yatıcak ve üstüne üstlük çıkıncada sınır dışı edilecek.
Bi aralar ''İdam'' söz konusuydu. Ne oldu hiç bir fikrim yok ama, inşallah bir gün gelir ve bunları yapan adi insanlar cezalarını bulur!

recycle-bin (1).png

Diğer konuya geçelim çoğu ülkede poşet kullanımı yasak. Poşetler yüzünden bir çok kuş türü hayvanlara poşetleri yutup ölmelerine sebep oluyoruz. Fakat Türkiye'de poşet hala kullanıyorlar. 2019'da kalkçak büyük ihtimalle ama bakalım.
Neyse. Türkiye'de neredeyse her sokakta çöp var başka ülkelerde yere çöp atmak yasak ve bunun cezaları var. Türkiye'ye baya yasa, idam gelmesi lazım.

bayram-mini.png

Şimdi bu konuda bazı kişilerin aklından geçebilir, sen Türkiye'yi mi kötülüyorsun ? Benim kötülediğim falan yok. Bizimde ülkemiz adil, yasalı ve modern ülke olsun. Herkes cezasını çeksin!

Konuya sizde bir şeyler eklemek isterseniz mesaj olarak yazabilirsiniz. Benim konum bu kadardı. İnşallah herkes okur ve demek istediğimi anlar. İyi forumlar.
NOT: Konu yanlış yerde olabilir, tam yerinin nereye açılacağını bulamadım.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Ekli dosyayı görüntüle 37603
Öncelikle, Doların 5TL'yi ve Euronun 6TL'ye yaklaşmış olduğunu belirtelim.
Türk Lirası yani TL Dünyada 53 para birimi arasından 22. Demek oluyor ki, TL Dünyada oldukça değerini kaybetmiş.
2018 Asgari ücret brüt : 2.029,50 TL.
En yakın zam olarak yani 2 gün önce, elekrik ve doğalgaza zam geldi. Elektrik için yüzde (%) 9.57, doğalgaz için ise yüzde (%) 9 zam geldi. Bunlar dışında 2018'de gelen bazı zamları hatırlatalım. Telefon, teknoloji aletleri, market alışverişi ve faturalar. Fakat bunun yanında iyi olarak asgari ücret zamıda var.

Ekli dosyayı görüntüle 37604
Şimdi 3 kişilik bir çekirdek aile düşünelim. 3 Kişiler ve ailede sadece baba çalışıyor ve asgari ücret alıyor. Kirada olduklarını düşünürsek, bu zamanlarda 1000TL'den aşağı kira yok, ve paranın yarısı bitmiş oluyor. Bu ailenin giderleri;
1000TL kira dersek,
Telefon faturaları, doğalgaz, elektrik faturaları ve bu tür şeylerde ufaktan 500TL'yi buluyor.
Şuan yaz burda doğalgazıda saydım fakat yazın tabikide yanmıyor fakat bunun kışıda var. Şahsen bizde ortalama doğalgaza aylık 400 ila 500tl arası veriyoruz. Neyse yaz olduğu için bunu düşünmeyelim. Kalıyo aileye 500TL şimdi aile bununle ne yapsın ? Bunun ev alışverişi var, market alışverişi var, çocuğunun giderleri, kıyafet falan derken bunlarda 500TL'yi aşıyor, ve asgari ücret bitti, hatta az geldi.

Ekli dosyayı görüntüle 37605
Şimdi başka bir konuya değinirsek, son zamanlarda tecavüz özellikle küçük kızlara, üzülerek söylüyorum, hayvanlara şiddet. Benim şuan tek istediğim İDAM! İnsanlar böyle bir şey yapıp içerde 10-20 yıl yatmak onlar için ödül oluyor. Diğer ülkelerde örnek olarak Çin'de bir kıza tecavüz eden 3 erkek idam edildi veya bir adam hayvana şiddet ettiği için, (kaç yıl olduğunu hatırlamıyorum) hapis yatıcak ve üstüne üstlük çıkıncada sınır dışı edilecek., Bi aralar ''İdam'' söz konusuydu. Ne oldu hiç bir fikrim yok ama, inşallah bir gün gelir ve bunları yapan adi insanlar cezalarını bulur!

Ekli dosyayı görüntüle 37606
Diğer konuya geçelim çoğu ülkede poşet kullanımı yasak. Poşetler yüzünden bir çok kuş türü hayvanlara poşetleri yutup ölmelerine sebep oluyoruz. Fakat Türkiye'de poşet hala kullanıyorlar. 2019'da kalkçak büyük ihtimalle ama bakalım.
Neyse. Türkiye'de neredeyse her sokakta çöp var başka ülkelerde yere çöp atmak yasak ve bunun cezaları var. Türkiye'ye baya yasa, idam gelmesi lazım.

Ekli dosyayı görüntüle 37608
Şimdi bu konuda bazı kişilerin aklından geçebilir, sen Türkiye'yi mi kötülüyorsun ? Benim kötülediğim falan yok. Bizimde ülkemiz adil, yasalı ve modern ülke olsun. Herkes cezasını çeksin!

Konuya sizde bir şeyler eklemek isterseniz mesaj olarak yazabilirsiniz. Benim konum bu kadardı. İnşallah herkes okur ve demek istediğimi anlar. İyi forumlar.
NOT: Konu yanlış yerde olabilir, tam yerinin nereye açılacağını bulamadım.
Türkiye mezara gidiyor rez alın.
50 TL elektrik faturasına 50 TL vergi kesen bi devletten ne bekliyorsun?
50 TL ödiyeceğimize 100 TL ödüyoruz.
Benim ümidim kalmadı açıkçası zaten ekonomi iyice batsın diye Türkler avrupadan gitmesi isteniyor.
Diyecek çok şey var da olan bize oluyor be.

35₺ su kullanım bedeli var ancak ödediğimiz fatura 100₺'den fazla... Sonumuz hayır olsun.

Eskiden 600 700 tl ye iyi bir anakart alırken simdi Orta seviyesi 1000 1500 Milyar :D

Türkiye mezara gidiyor rez alın.
50 TL ödiyeceğimize 100 TL ödüyoruz.
Benim ümidim kalmadı açıkçası zaten ekonomi iyice batsın diye Türkler avrupadan gitmesi isteniyor.
Diyecek çok şey var da olan bize oluyor be.
Türkiye Eski Lira'lara göre.
Cips: 2 TL (Büyük Boy 3 TL)
Kola,VS: 3 TL
Ekran Kartları: 600 TL
Ana Kart: 700 TL

Türkiye Yeni Lira'lara göre.
Cips: 4 TL (Büyük Boy 6 TL)
Kola,VS: 4,5 TL
Ekran Kartları: 6000,7000,8000 TL
Ana Kart: 4000,3000 TL

Türkiye Böyle Nereye Gider?
Türkiye Nüfusu sonsuza kada, azalır. Tecavüz,Sapıklık,Şiddet,Soygun,Hırsızlık,Taciz,vs. Artmaya başlar.
Yerde, çöpler,kirler,poşetler,vs. bulunur. ; Türkiyede nüfus en fazla 70000 kişi olur.
bunlar size saçma gelebilir, ama yaşanabililerde.

Doların artışı bir tek CS:GO envanteri olanların işine yarayacak galiba :)

Bir batakliga gidiyoruz... Bize bir kurtarici lazim

35₺ su kullanım bedeli var ancak ödediğimiz fatura 100₺'den fazla... Sonumuz hayır olsun.
Şu Açıdan Düşünün
2 Yıllık Bi Deneyimle 10 Dakikada Bir İş Yaparsanız Aslında Bunu 2 Yıl + 10 Dakikada Yapmışsınızdır
Eğerki o 50 tl elektriğe 50 tl vergi dediğin olaydaki vergi olmassa altyapıların yenilenmesi konusunda sürekli geri kalınacaktır
su konusundada sen kullandıgın suyun geldiği kadar gittiğine para ödersin çünkü o suyun tekrar arıtılması işlemlerine kadar para gerekmekte
basite indirgenmiş düşünmeyin vergiler illaki alınacaktır
alınan vergiler daha verimli kullanılabilir ama alınmak zorundalar
benim anlam veremediğim sadece trt payı faturadaki

Şu Açıdan Düşünün
2 Yıllık Bi Deneyimle 10 Dakikada Bir İş Yaparsanız Aslında Bunu 2 Yıl + 10 Dakikada Yapmışsınızdır
Eğerki o 50 tl elektriğe 50 tl vergi dediğin olaydaki vergi olmassa altyapıların yenilenmesi konusunda sürekli geri kalınacaktır
su konusundada sen kullandıgın suyun geldiği kadar gittiğine para ödersin çünkü o suyun tekrar arıtılması işlemlerine kadar para gerekmekte
basite indirgenmiş düşünmeyin vergiler illaki alınacaktır
alınan vergiler daha verimli kullanılabilir ama alınmak zorundalar
benim anlam veremediğim sadece trt payı faturadaki
Şimdi bak mantıklı düşünelim.
CumhurBaşkanımız bir bardak çay içecek diye bizim milletimizin cebinden 5000 TL'ye yakın bir para çıkıyorsa bu paranın o söylediğin arıtılma vs işlemlere harcanması lazım. Her yerden vergi kesiyorlar zaten bari temel ihtiyaçlardan bu kadar vergi kesmesinler.
Ülkedeki vergi sayısı icraatdan daha fazla.​

Şimdi bak mantıklı düşünelim.
CumhurBaşkanımız bir bardak çay içecek diye bizim milletimizin cebinden 5000 TL'ye yakın bir para çıkıyorsa bu paranın o söylediğin arıtılma vs işlemlere harcanması lazım. Her yerden vergi kesiyorlar zaten bari temel ihtiyaçlardan bu kadar vergi kesmesinler.
Ülkedeki vergi sayısı icraatdan daha fazla.
İyide Bro Temel İhtiyaçlar Vergilerin Zaten Büyük Kısmı
Birçok Sorun Var Ama Eğerki Bigün Sözümüzün Gerçekten Dinleneceği Bir Platformda Önerilerde Bulunursak Sağlam Bi Destek Toplayıp Genç Danışma meclisi Öneririm Risk Almayı Kayıp Gören Kişiler Yüzünden ve Bildiğini Okuyanlar Yüzünden Kötü Duruma Düşüyoruz (Benim Görüşümce)

Hiçbir cevabı okumadan direk cevap vermek istiyorum. Teker teker başlayıp en son neticelendirebilirim. Öncelikle idamdan başlamak istiyorum. İDAM'ın gelmesi hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Senin verdiğin ya da insanların genelinin düşündüğü idam olayını anlamak için şu açıdan bak. Yemek yaparken elin kesiliyor. Sen elini bantlamak yerine kökünden mi kesersin? İdamın gelmesi de aynı şeydir. Zaten tüm sistemler allak bullak iken bir de üstüne idam getirip halkı galeyana getirmek yanlışların en büyüğüdür. Köpekbalığı nasıl kan kokusunu aldığı gibi ona yönelirse halkta bunu hissetti mi önüne geçemezsin.

Bunun haricinde TL ve vergi olayına geleyim. Almanya danimarka kanada ingiltere artık aklına hangi ülkeler gelirse gelsin hepsinde belirli bir türk nüfusu var. Ve yine türklere özel bir adet olan GÖRGÜSÜZLÜK yüzünden orada kazandığın 10 kuruşun havasını gelip burada 60 kuruş olarak atıyor. Doğal olarakta piyasada ki tl durumu batıyor. Tabii sadece bu değil. 3. etmene de giriyorum.

Ülkede hiçbir şey yolunda değil. Ümitsiz olanlar sırf başka bir şeyle uğraşamadıkları ya da düşünmek istemedikleri için ümitsizler. Politikacılar * oldukları için bu haldeyiz. Politikacılarımızın bir kısmı * saptal işler yapıp birazcıkta dinle süslerken diğer kısımsa atatürk ya da buna benzer değerleri kullanıyorlar. Siyasetin tanımında geçmişe bağlı kalmamak varken herkesin geçmişte takılı kalması işleri zaten batırır.

DÜzeltilmesi gereken şey gençler zihinleridir. Kimsenin ümitsizliğe kapılmasına izin vermemeliyiz. Şuankiler gidecek. Evet 10 yıl 15 yıl rezalet bir durumda yaşayıp onun bunun aptallığı yüzünden ortaya çıkan insan haklarının gerekliliklerine uyup ülkemizdeki nüfusu da bozucaz. Ama bunu düzeltecek olan bizlerken neden böyle bir konu var? Neden faaliyete geçme yok. Biliyorum zor ve yine biliyorum ki bizim temel prensibimiz 1920'li yıllarda savaş esnasında bile eğitim planları yapan ve herkesin dilinde olupta çoğunun uygulayamadığı "ATATÜRK İLKELERİNDEN" gelir. Biri size yapamayacağınızı mı söylüyor. Dönüp gülün. Biri sizin ekonominizi mi bozmak istiyor. Dönüp gülün. Evet bugün içten içe ağlayan bizler olucaz ancak gelecek her daim daha parlak olacaktır.

Sonumuz Kotuye Gidiyor :| Hiç İyi Degil Bu

ihracatımız, ithalatımız'dan az olduğu sürece ekonomimiz bu durumlara maruz kalmak zorunda.

Bu doların artışı bilgisayar almamı engelledi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl