U
Unknownloce
Ziyaretçi
Öncelikle, Doların 6-7TL'yi ve Euronun 7-8TL'yi aşmış olduğunu belirtelim.
Türk Lirası yani TL Dünyada 53 para birimi arasından 22. Demek oluyor ki, TL Dünyada oldukça değerini kaybetmiş.
2018 Asgari ücret brüt : 2.029,50 TL.
En yakın zam olarak yani 2 gün önce, elekrik ve doğalgaza zam geldi. Elektrik için yüzde (%) 9.57, doğalgaz için ise yüzde (%) 9 zam geldi. Bunlar dışında 2018'de gelen bazı zamları hatırlatalım. Telefon, teknoloji aletleri, market alışverişi ve faturalar. Fakat bunun yanında iyi olarak asgari ücret zamıda var.
Ve bunların yanı sıra vergiler. Örnek olarak hayvan, elektrik, su bunlar en ufak örnekler...
Şimdi 3 kişilik bir çekirdek aile düşünelim. 3 Kişiler ve ailede sadece baba çalışıyor ve asgari ücret alıyor. Kirada olduklarını düşünürsek, bu zamanlarda 1000TL'den aşağı kira yok, ve paranın yarısı bitmiş oluyor. Bu ailenin giderleri;
1000TL kira dersek,
Telefon faturaları, doğalgaz, elektrik faturaları ve bu tür şeylerde ufaktan 500TL'yi buluyor.
Şuan yaz burda doğalgazıda saydım fakat yazın tabikide yanmıyor fakat bunun kışıda var. Şahsen bizde ortalama doğalgaza aylık 400 ila 500tl arası veriyoruz. Neyse yaz olduğu için bunu düşünmeyelim. Kalıyo aileye 500TL şimdi aile bununle ne yapsın ? Bunun ev alışverişi var, market alışverişi var, çocuğunun giderleri, kıyafet falan derken bunlarda 500TL'yi aşıyor, ve asgari ücret bitti, hatta az geldi.
Şimdi başka bir konuya değinirsek, son zamanlarda tecavüz özellikle küçük kızlara, üzülerek söylüyorum, hayvanlara şiddet. Benim şuan tek istediğim İDAM! İnsanlar böyle bir şey yapıp içerde 10-20 yıl yatmak onlar için ödül oluyor. Diğer ülkelerde örnek olarak Çin'de bir kıza tecavüz eden 3 erkek idam edildi veya bir adam hayvana şiddet ettiği için, (kaç yıl olduğunu hatırlamıyorum) hapis yatıcak ve üstüne üstlük çıkıncada sınır dışı edilecek.
Bi aralar ''İdam'' söz konusuydu. Ne oldu hiç bir fikrim yok ama, inşallah bir gün gelir ve bunları yapan adi insanlar cezalarını bulur!
Diğer konuya geçelim çoğu ülkede poşet kullanımı yasak. Poşetler yüzünden bir çok kuş türü hayvanlara poşetleri yutup ölmelerine sebep oluyoruz. Fakat Türkiye'de poşet hala kullanıyorlar. 2019'da kalkçak büyük ihtimalle ama bakalım.
Neyse. Türkiye'de neredeyse her sokakta çöp var başka ülkelerde yere çöp atmak yasak ve bunun cezaları var. Türkiye'ye baya yasa, idam gelmesi lazım.
Şimdi bu konuda bazı kişilerin aklından geçebilir, sen Türkiye'yi mi kötülüyorsun ? Benim kötülediğim falan yok. Bizimde ülkemiz adil, yasalı ve modern ülke olsun. Herkes cezasını çeksin!
Konuya sizde bir şeyler eklemek isterseniz mesaj olarak yazabilirsiniz. Benim konum bu kadardı. İnşallah herkes okur ve demek istediğimi anlar. İyi forumlar.
NOT: Konu yanlış yerde olabilir, tam yerinin nereye açılacağını bulamadım.
Moderatör tarafından düzenlendi: