Çözüldü Türkçe Karakterleri Desteklemiyor (PaperSpigot)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cem5050
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 506
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cem5050

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Sunucumda PaperSpigot 1.8.8 yazılımını kullanıyorum kullandığım başlat kodu da factions.bat olarak şu;

@echo off
title Console
:start
echo Sunucu aktif ediliyor...
java -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -server -Xms256M -Xmx2G -XX:-HeapDumpOnOutOfMemoryError -XX:SoftRefLRUPolicyMSPerMB=1000 -XX:-UseCompressedOops -XX:+TieredCompilation -XX:+UseLWPSynchronization -XX:+UseBiasedLocking -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+UseG1GC -XX:+UseStringDeduplication -XX:+ParallelRefProcEnabled -Djava.awt.headless=true -Dfile.encoding=UTF-8 -Dsun.jnu.encoding=UTF-8 -Dsun.stderr.encoding=UTF-8 -Dsun.stdout.encoding=UTF-8 -Duser.language=en -Duser.country=US -Dpaper.playerconnection.keepalive=120 -Dlog4j.skipJansi=true -jar paper.jar -nojline -o false --log-append=false --log-strip-color=true nogui
echo Dosyalar yenileniyor...
del \plugins\AuthMe\authme.log /q
timeout 5 > nul
goto start

Ama konsoldan attığım bir mesaj içerisinde Türkçe karakterler olduğunda ? işareti olarak çıkıyor yazılım factions.bat kodlaması UTF-8 falan ama Türkçe karakterler olmuyor nedense

Windows batch file'da utf-8 kullanmak için chcp 65001 komutunu kullanabilirsiniz, Java'nın utf-8 desteklemesi için java komutuna -Dfile.encoding=UTF8 flagini eklemeniz lazım ama sizde zaten var bu yüzden dosyaya chcp 65001 eklerseniz çözülecektir, girilen komutun görünmemesi için @echo off'tan sonra yazabilirsiniz:
Kod:
@echo off
chcp 65001
title Console
java -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -server -Xms256M -Xmx2G -XX:-HeapDumpOnOutOfMemoryError -XX:SoftRefLRUPolicyMSPerMB=1000 -XX:-UseCompressedOops -XX:+TieredCompilation -XX:+UseLWPSynchronization -XX:+UseBiasedLocking -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+UseG1GC -XX:+UseStringDeduplication -XX:+ParallelRefProcEnabled -Djava.awt.headless=true -Dfile.encoding=UTF-8 -Dsun.jnu.encoding=UTF-8 -Dsun.stderr.encoding=UTF-8 -Dsun.stdout.encoding=UTF-8 -Duser.language=en -Duser.country=US -Dpaper.playerconnection.keepalive=120 -Dlog4j.skipJansi=true -jar paper.jar -nojline -o false --log-append=false --log-strip-color=true nogui
echo Dosyalar yenileniyor...
timeout 5 > nul
goto start

Düzelmez ise java ... komutunu
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
buradaki gibi değiştirip deneyin

Verdiğiniz kod işe yaramadı Konsolda Türkçe karakterler girildiğinde gözükmüyor hatta verdiğiniz linke göz attım ama bir şey anlayamadım :/

java ... ile başlayan satırda -Duser.language=en -Duser.country=US kısmını silip tekrar dener misin veya o satırı direk attığım linkteki kod ile değiştirip jar dosyasının ismini düzelt

-Duser.language=en -Duser.country=US sildim ama yine olmadı konsolda örnek "Ş" harfine basıldığında görünmüyor bile attığınız linkte bir sürü kod var rica etsem siz ne yazmam gerektiğini söyler misiniz

-Duser.language=en -Duser.country=US sildim ama yine olmadı konsolda örnek "Ş" harfine basıldığında görünmüyor bile attığınız linkte bir sürü kod var rica etsem siz ne yazmam gerektiğini söyler misiniz
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Çözümü bulduysan paylaşabilir misin ?

Aşağıdaki başlatıcıyla dene lütfen. Ayriyetten hangi dosyada sorun varsa o dosyanın kodlamasını UTF-8'e al. Eğer UTF-8 karakter desteklemiyorsa UTF-8 karakterlerin ascii karşılığını gir.

Kod:
@echo off
:begin
TITLE FACTION
color 0a
java -Xms2G -Xmx2G -Duser.language=en -Duser.region=EN -Dfile.encoding=UTF-8 -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=8M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=8 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:MaxTenuringThreshold=1 -Dusing.aikars.flags=”https://mcflags.emc.gs” -Daikars.new.flags=true -jar flux.jar -nojline nogui
timeout 10

goto begin
pause

Benim kullandığım kod bu. Dediğini yaptım, yine de konsolda Türkçe harf ve semboller bilinmeyen sembol şeklinde gözüküyor.

Kod:
@echo off
title Sunucu Yonetim Kontrol Paneli
echo Sunucu aciliyor...
java -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -server -Xms4G -Xmx4G -XX:-HeapDumpOnOutOfMemoryError -XX:SoftRefLRUPolicyMSPerMB=1000 -XX:-UseCompressedOops -XX:+TieredCompilation -XX:+UseLWPSynchronization -XX:+UseBiasedLocking -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+UseG1GC -XX:+UseStringDeduplication -XX:+ParallelRefProcEnabled -Djava.awt.headless=true -Dfile.encoding=UTF-8 -Dsun.jnu.encoding=UTF-8 -Dsun.stderr.encoding=UTF-8 -Dsun.stdout.encoding=UTF-8 -Dpaper.playerconnection.keepalive=120 -Dlog4j.skipJansi=true -jar paper.jar -nojline -o false --log-append=false --log-strip-color=true nogui
echo Sunucu kapandi. Yeniden baslatilmasini istemiyor iseniz pencereyi kapatin.
echo Gunluk temizlik baslatiliyor..
echo Dosyalar siliniyor...
del \plugins\NoCheatPlus\*.log /q
del \plugins\NoCheatPlus\*.lck /q
del \plugins\NoCheatPlus\*.log.* /q
del \plugins\AntiAura\logs\*.* /q
del \plugins\bStats\temp.txt /q
echo Dosya silme basarili, sunucu yeniden baslatiliyor..
timeout 5 > nul
goto start

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl