Türk sunucuları hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Senpai
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.081
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Senpai

Züm... Zümrü... Zümrüt...
Yasaklandı
Elmaslar
341
Minecraft
NaN2
Bu gönderide yazılan her şey kişisel görüşümdür. Normalde gerçekten hiçbir şeyi umursamam ancak kendi bacağınıza sıkıyorsunuz.

Sunucuların genelinde gördüğüm büyük yanlışlar / eksikler

1) Abartılı ItemsAdder / Custom Texture Kullanımı:
Arkadaşlar kimse sizin scoreboardınızda yanar döner animasyonlu logonuzu görmek için resourcepack indirip FPS düşürmek zorunda değil. Düz text neyinize yetmedi bilmiyorum ancak ne estetik duruyor ne de performans açısından güzel.

2) Üstüne basılmış kola şişesi gibi duran font:
Arkadaşlar lütfen şu fontu kullanmayın :D Minecraft'ın vanilla fontu şuana kadar dizaynlanmış en güzel fontlardan. Oyunun havasına uyan tek font. Şu iğrenç fontu kullanmaktan lütfen vazgeçin. Zevkler ve renkler tartışılmaz ancak bu fontu beğendiğini içten söyleyebilen varsa yorumlara yazabilir.

3) Hex renk desteği ve yine abartan Türk sunucu sahipleri / geliştiricileri:
Lütfen hex desteği geldi diye sağa sola yanar dönerli renk koymayın ya. Cidden estetik durmuyor. Göz yoruyor ve oyunun yapısına uymuyor.

4) Cloutchasing ve birbirinin aynısı sunucular:
Sunucu açıyorsunuz, eskiden herkes Factions açıyordu vesaire şimdi Towny, BoxPvP vesaire. İnsanları takip etmeyin. Şuan gerçekten kaliteli bir Faction sunucusu yaptırsanızda tutabilir, insanlar farklı şeyler bekliyor. Şuan sunucu listesine girdiğim zaman 20 sunucudan 19'u aynı sadece renkler ve logolar değişmiş. Bu insanların sizi seçmesi için bir sebep yok.

5) Sürükleyicilik:
Şuana kadar girdiğim hiçbir sunucuda sürükleyicilik yok. Dinamik oyun ekonomisi (Hypixel, WynnCraft tarzı), keşfedilecek alanlar, seviye sistemi vesaire. Mesela; 4 senedir Minecraft oynamıyordum ve çok evde duran bir insan değilim ancak geri döndüğüm zaman Hypixel Skyblock'u 30 saat falan oynadım 3 günde; çünkü sürükleyici. Her yerde keşfedilecek yeni şeyler var. Aynısı WynnCraft içinde geçerli. Türk sunucularına giriyorum, her şey aynı. Yani sunucudan çıkıp sunucu listesinde bir altta duran sunucuya girsem sadece logo değişecek. Sunucu sahiplerinin ciddiye aldığını veya vizyonlarının olmadığını düşünüyorum.

Abartılı texture kullanımında kesinlikle katılıyorum sanki herkese belediye dağıtmış gibi saçma sapan ve göze hitap etmeyen menüler, setler vs hiç hoş durmuyor. Font konusunda çok abartılmadığı sürece title ve prefix için örneğin çok absürt durmuyor bence kullanılabilir. Dediğin gibi birbirinin aynısı olan bir sürü sunucuda da sürükleyiciliğin olmaması çok normal bir çok kişi sunucu açıp bir ay içinde para kazanma hayali falan kuruyor.

Abartılı texture kullanımında kesinlikle katılıyorum sanki herkese belediye dağıtmış gibi saçma sapan ve göze hitap etmeyen menüler, setler vs hiç hoş durmuyor. Font konusunda çok abartılmadığı sürece title ve prefix için örneğin çok absürt durmuyor bence kullanılabilir. Dediğin gibi birbirinin aynısı olan bir sürü sunucuda da sürükleyiciliğin olmaması çok normal bir çok kişi sunucu açıp bir ay içinde para kazanma hayali falan kuruyor.
Dediğim gibi font konusu biraz kişisel. Ben olay Minecraft'a geldiği zaman abartılı klasikçiyim. Genellikle unicode bile kullanmıyorum çok gerekmedikçe ancak custom texture olayı acayip yorucu bir şey bence de. Sunucuya giriyorum kafamda logo sağımda logo solumda logo :D

ᴅᴇᴅɪɢɪɴɪᴢ ғᴏɴᴛ ʙᴜ sᴀɴɪʀɪᴍ Sadece texture pack ve pluginler ile bile oyunu Minecraft 2 ye çevirebilir iken sırf logo koymak için IA (ItemsAdder) kullanan bir çok sunucu var cidden sadece onun için texture pack yükleteceksen hiç yükletme daha iyi

arz talep meselesi, isteyen istediği yerde oynayabilir.

arz talep meselesi, isteyen istediği yerde oynayabilir.
alakasız, istediğin tarzda sunucu sayısı azalırsa ve istemediğin tarzdakiler artış gösterirse bu sefer istediğin yerde oynayamazsın, istemediklerini oynamaya mecbur olursun yada direkt oyunu bırakırsın.

ᴅᴇᴅɪɢɪɴɪᴢ ғᴏɴᴛ ʙᴜ sᴀɴɪʀɪᴍ Sadece texture pack ve pluginler ile bile oyunu Minecraft 2 ye çevirebilir iken sırf logo koymak için IA (ItemsAdder) kullanan bir çok sunucu var cidden sadece onun için texture pack yükleteceksen hiç yükletme daha iyi
Aynen bu font :D ItemsAdder ile mob, eşya texturesi vesaire güzel anack tekrar söylüyorum, sunucumda asla kullanmam.

Aynen bu font :D ItemsAdder ile mob, eşya texturesi vesaire güzel anack tekrar söylüyorum, sunucumda asla kullanmam.
Yerinde kullanıldıgında güzeldir ama gidip internette 100 tane hazır set yüklersense ben o sunucuda oynamam.

Eleştirileriniz altın değerinde gerçekten. Bu yüzden sunucumda itemsadder yerine sadece ResourcePackDownloader kullanıyorum, her sunucununda kullanması gerek itemsadder sadece font ekletmek için kullanılmamalı.

Eleştirileriniz altın değerinde gerçekten. Bu yüzden sunucumda itemsadder yerine sadece ResourcePackDownloader kullanıyorum, her sunucununda kullanması gerek itemsadder sadece font ekletmek için kullanılmamalı.
Teşekkürler. Mario Kart oyununa 4k Ferrari modeli kurmak gibi oluyor çok abartılınca ve hoş durmuyor

Texture Pack kullanımı gayet normal, ama bazen aşırıya kaçılıyor. Görsel olarak çok abartılı ya da Minecraft'ın doğal havasından tamamen uzak şeyler tercih ediliyor. Elbette herkesin zevki farklı, ama sade ve doğal görünümler Minecraft'ın ruhuna daha uygun gibi geliyor. Eğer oyunun tarzından çıkılacaksa bile bu bir amaç doğrultusunda, mesela özel bir oyun modu için yapılmalı. Valorant, Fortnite ya da Backrooms temalı modlar yapanlar var ve bu durumda konseptin dışına çıkmak daha mantıklı. Ama her şeyin yerinde ve tadında olması önemli.

Sunucularda font meselesi biraz karışık. Çoğu sunucu özel fontlar kullanıyor ama bazıları hiç kullanmıyor. Aslında çözümü oldukça basit. Texture Pack ile özel harfler ve sayılar eklenerek daha hoş bir görünüm elde edilebilir. Bu tür detaylar sunucuların daha çekici olmasını sağlıyor.

Sürükleyici bir oyun deneyimi yaratmak tamamen kişinin hayal gücüne bağlı. Ama şöyle bir sorun var. Birçok geliştirici hazır plugin paketlerini alıp kendi sunucusuna ekliyor ve bunu bir yenilik gibi sunuyor. Piyasada belki yüzlerce sunucu var, ama bunların büyük bir kısmı özgün değil. Çoğu ya toplama sistemler kullanıyor ya da başka sunuculardan fikir alıp birebir kopyalıyor. Özgünlük eksik olduğu için bu tarz sunucular bir süre sonra unutuluyor.

Sonuçta herkesin tercihleri farklı, buna saygı duymak lazım.

Son düzenleme:
İtemsAdder ve yazı fontları tam kıvamında olması gerekiyor aslında npc yerine itemsadder npc, itemsadder zırhlar kazmalar kürekler bloklar vs. vs. Oyunu resmen değiştiriyor. Bir kaç sunucu gördüm, adam resmen minecraftı değiştirmiş, minecraft mı oynuyoruz yoksa başka bir oyun mu arada kalıyorsun. Bana göre itemsadder için logolar ve taglardan başka eklenmemeli, her şey kıvamında ve tadında güzel.

Yazı stili içinde aynı şekilde aslında başlıklara, taglara, tab ve scoreboarda tadında eklenip kıvamına getirilse gayet güzel ve hoş duruyor.

İtemsAdder ve yazı fontları tam kıvamında olması gerekiyor aslında npc yerine itemsadder npc, itemsadder zırhlar kazmalar kürekler bloklar vs. vs. Oyunu resmen değiştiriyor. Bir kaç sunucu gördüm, adam resmen minecraftı değiştirmiş, minecraft mı oynuyoruz yoksa başka bir oyun mu arada kalıyorsun. Bana göre itemsadder için logolar ve taglardan başka eklenmemeli, her şey kıvamında ve tadında güzel.

Yazı stili içinde aynı şekilde aslında başlıklara, taglara, tab ve scoreboarda tadında eklenip kıvamına getirilse gayet güzel ve hoş duruyor.
Sırf logo gözüksün diye texture pack yükletmek saçma her gir çık yaptığında yükleyip kaldırıyorsun başka sunucuya girince de 2 kere yüklemiş oluyorsun, texture pack yükleteceksen cidden yükletmek için yeterli bir nedenin olmalı, oyunu değiştirmeden bile estetik açıdan özel gui menüleriyle, resimlerle ikonlarla zenginleştirebilirsin fakat onu bile tam anlamında yapan sunucu çok az yapsa bile çok az yapıyor.

Bu konuda cidden yaratıcı olabilirsiniz, örneğin benim yetenek menüsünü oyuncu açtığında çalan ses my little pony'den sunucuya her girdiğinde çalan ses bir şarkının küçük parçasıgörev tamamlayınca çalan ses warbanddaki görev tamamlandı flüt sesi, bunlar küçük şeyler fakat ne kadar yaratıcı olabildiğini gösteriyor sadece ses kısmında değil texture pack ile yapabileceğin her şey ile alakalı. (ekler aşağıda)

(5:30)

Son düzenleme:

Bana göre de esas logolar için eklenmemeli. Estetik durmuyor. Scoreboard'ın üstünde parlak parlak 4K logonun ne işi var ki? İnsanlar scoreboard'ı oyun hakkında bilgi almak için kullanıyor bence. Bugün 2-3 sunucuya girdim bakmak için gerçekten göz yoruyor ya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl