Treas hosting makine, kesinti ve destek sorunları

Kuety

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
32
Minecraft
Kuety

Discord:

Kuety#0002

Şikayeti Olan Kişi
Kuety
Şikayetçi Olunan Kişi/Takım/Şirket
Treas
Konu
Treas hosting makine, kesinti ve destek sorunları
Merhaba,Bildiklerinizi bile unuttuğunuz bir hosting düşünün. Treas adlı firmadan aldığım 9950x 32GB bir makine kullanıyorum.Sürekli ani sunucu donmaları ve kesintiler yaşıyorum.Normalde bunu fark etmem neredeyse imkansız oluyor çünkü rastgele bir zamanda yaşanıyor ve bugün aynı zamana denk gelip bakabildim. Destek açıp sürekli bunun bir ballooning problemi olduğunu söylesemde kendileri bunu reddedip beni tiye almayı tercih ettiler.Konuyu olabildiğince hızlı açtım.

Makine patlamaları (Ballooning sorunu)
Screenshot_4.webp

Sağlayan plugin:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

1785010887145.webp

1785010906137.webp

Lobi ve Towny dockerları aynı anda patlıyor, buradan da sorunun bir plugin veya sunucusal olmadığı net bir şekilde anlaşılıyor.
image.webp

Sunucu zaten neredeyse boşta çalışıyor 10GB available tutuyorum.

Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

Screenshot_3.webp

Daha önceki destek talebinde sunucuda bir problem olduğunu ve kullanıcı kaynaklı olmadığını söylemiştim ama kendileri bu durumu kullanıcı durumu olduğunu söyleyip benim dediklerimi umursamadan kendi bildiklerini okumaya devam ettiler.Problemi gerçekten kanıtlayıp destek talebi açtığımda bu durumun ryzen makinelerde olabileceğini ve kapattıklarını söylemişlerdi.
1785012328549.webp

1785012445301.webp

Sürekli kesinti yaşanması / Kesinti bilgilendirme kanalında bu konuların çoğunda herhangi bir yazı paylaşılmıyor
1785012823084.webp

1785012858547.webp

1785012880624.webp

Pelican panelde wingsin patlamasında bile sunucuda problem olabileceğini düşünmüştü.
Önceki sorunlardan bazılarında makineye erişim 24 saat boyunca gitti ve destek talebi açıp bildirdik.Bize denilen şey makinenizden ip çıkışı olmuş ddos atılmaya çalışılmış gibi bir bahane uyduruldu.Bu sorunu daha önce yaşandığını ve bunun adına bir plugin geliştirdiklerini söylediler.Hatta eskiden yaşanan bir olayın duyuru metnini iletip gösterdiler.ancak makinemde herhangi bir leak eklenti bulunmamasına rağmen durumu kabullenip dediklerini yaptım.Sonrasında bize denilen şey sorunun kendilerinde olduğuydu. Şu anda buraya kanıt sunamasam da durumu sürekli garipseyip ortağıma yazışmaların çoğunluğunun fotoğraflarını ilettim bu durum reddedilirse kanıtları da ortağımdan alıp sunabilirim.

Diğer tüm hostinglere yaptığım yorumları geri alıyorum şu ana kadarki en kötü hosting deneyimi olabilir.
Size söyleyeceğim şey, bu firmayı kesinlikle tercih etmemenizdir.Shared makine alacaksanız bol ballooningli makinelere, fiziksel alacaksanız da bol kesintilere hazır olun derim.

@Treas konuya davetlisiniz.​

Ben sırf bu ismi görüp de konuyu inceleyerek yazıyorum. Treas olabildiğince sabırlı bir şekilde size gerekli cevapları vermiş. Normalde birçok firma yüksek kullanımda bu kadar uğraşmazken Treas sorununuzu incelemiş, balloon olmadığını söylemiş ve buna rağmen siz sadece kendi loglarınıza bakarak bu konuyu açmışsınız.

Treas tonlarca müşterisinin arasından size ayrıca iade hakkı da tanımış ve kendi taraflarında herhangi bir sorun olmadığını belirtmiş.

Ayrıca konuya balloondan girip, size iade inisiyatifi tanındıktan hemen sonra istediğiniz cevabı alamamış gibi bu sefer network sorununa değinmişsiniz. Network tarafında ara sıra kısa süreli erişim sorunları veya kesintiler yaşanabilir. Bu durum tek başına firmanın kötü hizmet verdiğini ya da bütün sorunların Treas kaynaklı olduğunu göstermez.

Gördüğüm kadarıyla Treas tarafı hem açıklama yapmış hem sorunu incelemiş hem de memnun kalmadığınız için iade seçeneği sunmuş. Buna rağmen firmayı bu şekilde kötülemek bana pek adil gelmedi.

Ben sırf bu ismi görüp de konuyu inceleyerek yazıyorum. Treas olabildiğince sabırlı bir şekilde size gerekli cevapları vermiş. Normalde birçok firma yüksek kullanımda bu kadar uğraşmazken Treas sorununuzu incelemiş, balloon olmadığını söylemiş ve buna rağmen siz sadece kendi loglarınıza bakarak bu konuyu açmışsınız.

Treas tonlarca müşterisinin arasından size ayrıca iade hakkı da tanımış ve kendi taraflarında herhangi bir sorun olmadığını belirtmiş.

Ayrıca konuya balloondan girip, size iade inisiyatifi tanındıktan hemen sonra istediğiniz cevabı alamamış gibi bu sefer network sorununa değinmişsiniz. Network tarafında ara sıra kısa süreli erişim sorunları veya kesintiler yaşanabilir. Bu durum tek başına firmanın kötü hizmet verdiğini ya da bütün sorunların Treas kaynaklı olduğunu göstermez.

Gördüğüm kadarıyla Treas tarafı hem açıklama yapmış hem sorunu incelemiş hem de memnun kalmadığınız için iade seçeneği sunmuş. Buna rağmen firmayı bu şekilde kötülemek bana pek adil gelmedi.
Yanlış hatırlamıyorsam siz Zonely'nin sahibiydiniz değil mi? Konuyu taraflı bir şekilde yorumladığınızı düşünüyorum. Zaten Treas'la iş birliğiniz mevcut. Bir çok hosting denedim ve en kötü deneyimi bu hostingde yaşadım.

Ben destek talebini destek alabilmek için açıyorum iade için değil.Bunun bahane edilip sürekli aynı argümanın kullanılması bile kötü bir destek sunulduğunu kanıtlar nitelikte.Aynı ballooning sorununda daha önesinde tartıştık sorunun neyde olduğunu bildiğim halde açtığım tüm destek taleplerinde yanlış yönlendirme yapılıyor.

hemen sonra istediğiniz cevabı alamamış gibi bu sefer network sorununa değinmişsiniz. Network tarafında ara sıra kısa süreli erişim sorunları veya kesintiler yaşanabilir. Bu durum tek başına firmanın kötü hizmet verdiğini ya da bütün sorunların Treas kaynaklı olduğunu göstermez.
Eğer Treas üzerinden aldığım hizmeti kullanamıyorsam kötü bir hizmet sunulmuş oluyor.Kendilerinin de itiraf ettiği bir durum daha var ki ryzen cihazlarında ilk defaya özgü ballooning sorunu mevcut ve satın alan müşteriler bundan habersiz makinenin ramini kullanamıyorlar.İlk defaya özgü olduğunu düşünmüyorum.Network sorununa neden değinmeyeyim anlamadım AYNI firmada yaşanan sorunları AYNI konuda birleştirdim.

Firma benim sorunumu çözmüyor, aksine hep kendilerinin herkesten fazla bilgin olduğunu düşünerek asla dinlemiyor.Gerekli açıklamanın yapılmasını istediğimde benle dalga geçildi sorunum nasıl çözülmüş oluyor? Site entegrasyonları bile düzgün çalışmıyor çifte fatura yazıldı.

Benim sunduğum kanıtlara göre, aynı anda tüm dockerlerin çökmesi, Prometheus Grafana'ya bile bilgi akışının kesilmesi, Nemesis TPS notifier'ın aynı saniyede bildirim göndermesi ve ballooningin açık olması yeterli diye düşünüyorum.Burada kesinlikle benim minecraft paketimin veyahut başka kullanıcı etkenlerinin müdahalesinin olması imkansız. Eğer kullanıcının müdahalesi var diyorsanızda kanıtlamanıza açığım, ben yeterince kanıt sundum.

Bir hostingde bakılacak faktörler zaten bellidir. Uptime, ballooning, destek gibi önemli faktörlere bakılmayacaksa neye bakarak o firmayı tercih ediyorsunuz? Kişisel olarak algılamayın :love:

Son düzenleme:
Sevdiğim biri ve eski iş birliği yaptığımız bir hosting. Piyasaya ilk çıktığı zamanlardaki kullanım deneyimlerimiz ve müşteri destek ilişkilerinden memnunduk ve o zamandan bu yana büyümelerini, gelişmelerini görmek güzel ancak bu tarz üsluplar profesyonel ilişkilerde yanlış; sallıyorum müşteri küfür de etse, saygısızlıkta yapsa, kanser edecek tavırları da olsa bunların hiçbiri hizmet sağlayan tarafın sergileyeceği davranışları iletişim bazında olumsuz etkilememeli. Yine de yaşanılan durum ve konu ile ilgili gerekli açıklamaları yapacağını düşünüyorum.
1785071027370.webp

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 1

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl