Çözüldü TPS ve MSPT sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Racfourd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 913
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Racfourd

Aaaaacııııııktıııııımmmm!
Elmaslar
410
Minecraft
Racfourd

Discord:

racfourdtr

BoxPvP sunucumda tps ve mspt sorunu yaşıyorum. (Spark raporu lütfen istemeyin spark incelediğimde bir sorun görünmüyor timings daha anlaşılır)
r9 7950x kullanıyorum 16gb, 11gb veriyorum boxpvp için. (2gb velocity) geriye kalan windows için.
CataMines'ı biliyorum onda sorun yok. CrazyCrates, Worldguard vs... eklentilerde sorun gösteriyor ama bu eklentiler herkes kullanıyor.
başka bir timing için
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Direkt yardımcı olmak isteyen ekleyebilir dc: racfourdtr

30 kişide cpu gereksiz yükseliyor
1752865650591.webp

60 kişide değerler;
2025-07-18_16.06.33.webp

Son düzenleme:
Sunucu içerisinde çok fazla plugin kullanıyorsanız, Plugin yapılandırmalarınız hata içeriyorsa, Konsolda pluginler ile ilgili çok sayıda hata mesajı varsa bunlar performans kaybını tetikleyebilir. Ayrıyeten hangi sunucu yazılımını kullanıyor iseniz optimize etmenizi tavsiye ederim (
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
). Makine işletim sisteminizi Ubuntuya çevirirseniz CPU ve RAM açısından sunucuyu biraz rahatlatabilir. Onun haricinde sunucu dosyalarında gereksiz world dosyaları bulundurmanız da buna sebep olabilir. Temel olarak önerebileceğim şeyler bunlar. İyi forumlar

Sunucu içerisinde çok fazla plugin kullanıyorsanız, Plugin yapılandırmalarınız hata içeriyorsa, Konsolda pluginler ile ilgili çok sayıda hata mesajı varsa bunlar performans kaybını tetikleyebilir. Ayrıyeten hangi sunucu yazılımını kullanıyor iseniz optimize etmenizi tavsiye ederim (
). Makine işletim sisteminizi Ubuntuya çevirirseniz CPU ve RAM açısından sunucuyu biraz rahatlatabilir. Onun haricinde sunucu dosyalarında gereksiz world dosyaları bulundurmanız da buna sebep olabilir. Temel olarak önerebileceğim şeyler bunlar. İyi forumlar
Moblar kapalı, sabit chunklar var yeni chunk açılmıyor, autopickup var, tüm harita tek dünyada. Skript sadece komut kısaltma için var.
50-55 adet eklenti var ve bunlarınn bir çoğunun eklenti desteği dışında bir özelliği yok. Purpur kullanıyordum ancak orada aynı sorunu yaşadım ve timings alınmıyordu spark zorunluydu. Timings için paper geçtim tekrardan. Simulation ve view distance ayarları yapıldı.

BoxPvP sunucumda tps ve mspt sorunu yaşıyorum. (Spark raporu lütfen istemeyin spark incelediğimde bir sorun görünmüyor timings daha anlaşılır)
r9 7950x kullanıyorum 16gb, 11gb veriyorum boxpvp için. (2gb velocity) geriye kalan windows için.
CataMines'ı biliyorum onda sorun yok. CrazyCrates, Worldguard vs... eklentilerde sorun gösteriyor ama bu eklentiler herkes kullanıyor.
başka bir timing için

Direkt yardımcı olmak isteyen ekleyebilir dc: racfourdtr

30 kişide cpu gereksiz yükseliyor
Ekli dosyayı görüntüle 268765
60 kişide değerler;
Ekli dosyayı görüntüle 268767
sana geçen gün talhanın yanındada dedim onları yaptın mı

Kasa açma animasyonları var ise kısıtlayabilirsin, ayrıyeten sunucu içerisinde görsel animasyon içeren (tab, scoreboard vb.) şeyler var ise tickini azaltabilirsin. Ve en önemlisi BoxPvP veya herhangi bir pvp modlarında PvPManager'in ücretsiz eklentisini kullanıyor iseniz toplu savaş anlarında aşırı derecede performans kaybı yaratmakta. Kullanıyor iseniz CombatlogX'e geçmenizi öneririm. Ve dediğim gibi bana kalırsa windowsun ufak da olsa gereksiz ram ve cpu tüketmesine karşı ubuntu sistemine geçiş yapabilirsiniz. Kullanımı zor gibi gözükse de 3-4 kod ile işinizi fazlasıyla kolaylaştıracaktır.

Bu cpu ve ram miktarında 30 40 oyuncuda bu normal bir durum değil eklentilerden kaynaklandığını düşünmüyorum, spark raporu niye göndermek istemiyorsunuz onda her şey daha ayrıntılı incelenebiliyor.

Bu cpu ve ram miktarında 30 40 oyuncuda bu normal bir durum değil eklentilerden kaynaklandığını düşünmüyorum, spark raporu niye göndermek istemiyorsunuz onda her şey daha ayrıntılı incelenebiliyor.
Purpur'dan paper'a geçiş yaptıım timings ile incelemek için. 14'ünde spark raporu atayım orada da mevcuttu bu sorun.

Yapılan değişiklikler(aklımda kalan, yeni bir şey eklenmedi); Matrix kaldırıldı, Inventorysaver kaldırıldı, Anewbie kaldırıldı, ClientDetectorPlus kaldırıldı, Themis kaldırıldı

Yeni bir rapor alıp paylaşmanız daha sağlıklı bu raporda dediğiniz gibi 4 tane anticheat var.

Yeni bir rapor alıp paylaşmanız daha sağlıklı bu raporda dediğiniz gibi 4 tane anticheat var.
Test amaçlı birşeydi cheat pluginleri kaldırıldılar, onun dışında sorun görüyor musunuz acaba?

Test amaçlı birşeydi cheat pluginleri kaldırıldılar, onun dışında sorun görüyor musunuz acaba?
Evet, aikar flaglarını kullanıyorsun ama xmx ve xms değerleri eşit değil onları eşit yapmalısın eğer toplam ayırdığın ram miktarı 10gb ise ikisini de -Xms10240M -Xmx10240M yapmalısın. Tekrar lag olduğu anda bir spark raporu alırsanız daha verimli analiz yapabiliriz.

Evet, aikar flaglarını kullanıyorsun ama xmx ve xms değerleri eşit değil onları eşit yapmalısın eğer toplam ayırdığın ram miktarı 10gb ise ikisini de -Xms10240M -Xmx10240M yapmalısın. Tekrar lag olduğu anda bir spark raporu alırsanız daha verimli analiz yapabiliriz.

Makineyi aldığım hostinge yazdığımda 128m ile değiştirin demişleri, yoksa dediğin gibi kullanıyordum :)
Purpur geçip tekrardan spark alıcam teşekkürler.

Şu an aldım raporu da online artarsa tekrardan iletirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl